Зашто Ноле више неће да игра Дејвис куп?

Како изгледа такмичење због којег Новак можда пропушта Дејвис куп? Од јануара 2020. године почиње светски шампионат у тенису, познат под називом АТП куп, а ево како то такмичење заправо изгледа.

Тенис 25.02.2019 | 17:30
Зашто Ноле више неће да игра Дејвис куп?
Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић, изјавио је да није сигуран да ли ће играти за Србију на предстојећем Дејвис купу, већ ће наступити на АТП купу, који стартује у јануару 2020. године, али, шта је то уствари?

АТП (Асоцијација тениских професионалаца) заједно са тениском асоцијацијом Аустралије, организоваће ново такмичење у три аустралијска града почетком 2020. године, тачније од 3. до 12. јануара.

АТП куп ће бити пандан Мундобаскету или Светском првенству у фудбалу, а за титулу најбољег ће се такмичити 24 репрезентације, које ће бити распоређене у шест група по четири учесника, награда ће износити 750 АТП поена плус прилично великодушна новчана награда, око 15 милиона долара.

Један меч чине два сингла и дубл, играће се на два добијена сета, а одлазак на АТП куп обезбеђује пласман на светској листи, а рачунаће се пласман најбољег тенисера те земље. Да то такмичење почиње сутра, учествовале би Србија, Шпанија, Немачка, Аргентина, Јужна Африка, Јапан, Швајцарска, Аустрија, САД, Хрватска, Русија, Грчка, Канада, Италија, Грузија, Француска, Белгија, Аустралија, Велика Британија, Бугарска, Мађарска, Словачка, Тунис и Португал.

У промотивном видео споту АТП купа, нашао се и Новак Ђоковић уз Федерера, Надала, Изнера, Циципаса, Нишикорија, Зверева, Андерсона, Тима, Чилића...

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар