"Западна Србија" за РС вишеслојна

Политиколог Ненад Кецмановић изјавио је да је порука приједлога имена "Западна Србија" за Републику Српску вишеслојна и да може значити да Срби истовремено "не дају Косово и Метохију и хоће Српску као независну државу".

Република Српска 22.02.2019 | 19:16
"Западна Србија" за РС вишеслојна
Кецмановић је, анализирајући вишеслојност приједлога имена, истакао да би ово тумачење можда био и најадекватнији одговор на двоструке стандарде Запада на које српски народ већ деценијама узалуд упозорава свијет, апелујући на досљедност, право, здрав разум.

"Умјесто полемике, треба прихватити њихову `логику` и инсистирати истовремено на оба захтјева, јер на основу два принципа који се признају у међународним правним односима имамо право на обоје", навео је Кецмановић у ауторском тексту за "Политику".

Он је прецизирао да Срби на Косову и Метохији имају уставноправни и историјски аргумент, а у Републици Српској територијално-етнички и међународноправни.

"Дакле, не Косово и Метохија ван Србије и не Република Српска у БиХ него Косово и Метохија у Србији и Република Српска ван БиХ", поручио је Кецмановић.

Он је навео да је предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик назив "Западна Србија" лансирао умјесто Република Српска као одговор на бошњачку пријетњу апелацијом пред Уставним судом БиХ да Српска промијени име и нагласио да би колегијум са троје страних судија и два из нације предлагача, као и увијек до сада, лако прегласао српске и хрватске.

"Западна Србија, како год је схватили, једна је од њих /алтернатива/ бар као упозорење зловољним комшијама. `Западна Србија` да Српска не би постала `Сјеверноисточно Босанска`", навео је Кецмановић.

Он је оцијенио да је Додикова реакција "ако вам се не свиђа Република Српска добићете Западну Србију" само наставак његових јавних молби предсједнику Србије Александру Вучићу да у разговорима у Бриселу и Вашингтону помене и Републику Српску.

Порука је вишесмислена. Може да значи размјену Косова и Метохије за Републику Српску, што у матици изазива бурно реаговање, па то више и не помиње. Може, такође да буде схваћено и као ојачавање Вучићеве аргументације да не да Косово и Метохију јер, помињући Српску, подсјећа `међународну заједницу` да, отме ли јужну покрајину, мора да пусти и `мањи ентитет` да оде из БиХ", рекао је Кецмановић.

Он је навео да то може да буде протумачено и као удруживања два српска захтјева: Не дамо Косово и Метохију и хоћемо Републику Српску као независну државу".

"`Западна Србија` не мора значити уједињење са `матицом`, него стварање друге српске државе, као што Албанци, уз подршку САД и ЕУ, стварају другу националну државу", навео је Кецмановић.

Кецмановић је истакао да политичко вођство Српске мора да води рачуна и о спољним и унутрашњим пријетањама, али пошто из Сарајева негирају чак и дан рођења и име Републике Српске, ваља се борити не само за враћање отетих изворних дејтонских надлежности него и гласно размишљати о алтернативама, каква је промјена имена.

(Срна)

Коментари / 81

Оставите коментар
Name

гуз

22.02.2019 18:22

Лако је хускати из Београда.Сарајево му је добро било док је био ректор двапут узастопно.Када му нису дали да буде и треци пут,отисао је у Београд да одатле хуска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бвбб

22.02.2019 18:57

Када повампирени комуниста и атеиста постане националиста и верник.За овакве само треба пустити воду да слободно путују у канализацију

Name

ЗАРОБЉЕНИ УМ

22.02.2019 19:09

"Заробљени ум, прљавих руку, Ненад Кецмановић или афера стољећа. Може и" невини људи прљавих руку ". Умјесто читати шта каже овај потрошени ученик Тода Куртовића једноставније је проћи кроз лик и дјело Ненада Кецмановића. Шта још може овај човјек," ратног предсједништва из реда српског народа" рећи.

Name

Освит

22.02.2019 19:16

Ста убједене комунисте ,касније социал демократе отјера у неофасисте сам Бог зна. Професоре, не знати одговоре будуцности , најмање знаци тразити их у оном изопаценом дјелу прослости.

Name

Хепек

22.02.2019 19:23

Људи, под хитно треба иновација у у открићу новог медицинског апарата, да видимо шта је у глави овог лика који мрзи сам себе, модерна болест људског мозга, ако га уопће има

Name

Ре Гуз

22.02.2019 20:46

не ттреба му замјерити. Алкохол ј појео његов мозак.

Name

Вук

22.02.2019 21:03

Само да коментарисем наслов, текст нисам цитао а ни један коментар.Несто вас пуно знам ,продали сте толико српских територија да им се број не зна, ратово сам и ја и моја породица погубили и куце и гробове, само нам је разум остао.Ти и такви хускаци као ти лопове стари сте ратовали из папуца, писали саопстења, узели станове у БГ.Браните ста хоцете, ја и моја породица бранимо своје куцу ,куцисте гробове и земљу, али у Крајини..Твој сеф реце некада са господом господски, са псима синтерски.Редакцијо не мислм да це те објавити овај коментар ал овом говнету јебем маму и све по списку, и редакцијо замјерка на вас ви сте људску патњу подјелили према онима ко је дозивљава.

Name

Дује

22.02.2019 21:21

Повецајте плате оде народ

Name

ЕВО ГА ОПЕТ

22.02.2019 21:43

ВРЕМЕ ЈЕ ДА СКЛОНЕТЕ ОВО СТРАСИЛО ПРВО ЈЕ СЛУЗИО АЛИЈИ ПА ОТИСО У БЕОГРАД ДОК СЕ ОВДЕ ГИНУЛО ИЗ МРТВИХ ГА ЈЕ ИЗВУКАО БУРЛЕ САД ОН И ЊЕГОВ СИН СИРЕ ПАМЕТ ПО СРПСКОЈ КОДА СМО МИ ОСТАЛИ ЛЕВАТИ

Name

Раде Нови Град

23.02.2019 06:52

Ста би ти сад рекао Анте Марковиц,хоце ли се у овој дрзави појавити бар један политицар или политицки субјект који це унијети бар мало наде овом напаценом народу,који је заслијепљен И омадјијан,од стране резимских медија и разноразних притисака и уцијена.Док нам овакви демагози кроје капу јадни ми са њима,30 година нас трују,докле висе

Name

па да

23.02.2019 06:54

Матори излапели кримос са крминалном сектом која је похарала Српску би насу дијецу у '90, да прекраја границе!

Name

Исток

25.02.2019 06:30

Мени се свидја предлог. Ја подрзавам ову алтернативу. Ако не мозе Република Српска , мозе Западна Србија. Уз све сто прати ново име , ако мозе Велика Албанија , засто не мозе Велика Србија. Уз све сто прати ново име , ако мозе независна покрајина Косово као Република Косово , засто не мозе независан ентитет Република Српска или Западна Србија , како год само да је независно. Ово би била спољна политика. Унутрасња политика емитује страндардни захтјев : кривицно процесуирати цланове СНСД-а и владајуци и опозиционих партија, усвојити закон о проијеклу имовине и донијети мнооого висе правде и постовања закона за све градјане Републике Српске.

Name

Црни

22.02.2019 18:22

ДЈЕЛИ СТА ИМАС БОСНУ НЕЦЕС ПОБЈЕГАО СИ У СРБИЈУ НАС ОСТАВИО ДА ГЛАДУЈЕМО ИМББЕЦИЛУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Матор а без имало савијести

23.02.2019 13:11

Да ли је овај нормалан, кад се тако олако игра са ријећчима и називима, а свјестан је да ситница изазива буру и јаде на овим просторима?... Његове изјаве треба дебело цензурисати, најбоље не објављивати, ради иритантних садржаја, без обзира на националну припадност. Највише штете ипак наноси Србима, а он трује издалека, из меке, добро плаћене фотеље, бљује све изречене бљувотине.

Name

Мирко БЛ

22.02.2019 18:23

А који дебил мајко мила, и ја би имао две зене али хм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

22.02.2019 18:23

Ко тебе плаца јаднице. Само смо тебе цекали

ОДГОВОРИТЕ
Name

МХФБИх

23.02.2019 07:16

Додик и сепаратисти које хоће да подјеле Босну.

Name

Дада

22.02.2019 18:25

овакви кретени само хускају народ на мрзњу,а своје дупе извуку...кретени...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фери

25.02.2019 10:25

Паметан човјек, прагматично размишљање.Тако ће и бити и никако другачије..

Name

Мире

22.02.2019 18:25

Ненаде ти си вишеслојан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напред

22.02.2019 18:26

Само јако и остро па це те изгубит и оно сто имате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

22.02.2019 18:29

Овај илиије пијан па деменција је цудо оди кецмане гдје у дом и доле на Космет немас прилаз лако из Б.Луке сра,,и

ОДГОВОРИТЕ
Name

космос

22.02.2019 18:31

А добицес к... иза усију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тин

22.02.2019 18:33

Бозе сацувај , овде нема промјене граница без дугогодисњег рата , ко то зели нек изволи , ја не ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанчерос

22.02.2019 18:34

Ма ја и онда опет сљедећих 30 година полу-ратно стање и игара мјесто хљеба, супер па сам отишао. Како не видите да доле сви одоше и да нема ко радити, погледајте лица на улици, све старци мили боже!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

То је то!!

22.02.2019 18:34

Вадимо орузије. Идемооооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

22.02.2019 18:35

Која си ти корњаца , независна РС знаци рат а гледајуце како пролазе демобилисани борци од прослог рата цисто сумњам да би тко ратовао , а ти смраду кецај неког другог у мозак немој нас . Вријеме је да и ви висе одселите на други свијет , толико сте рузни да и на тв-у слику кварите

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАКО

22.02.2019 18:37

могу глупости ваљати,па док су борци стварали Р.Српску,из Србије долазили су разноразни обавјестајци и кулови и износили све могуце из Р.Српске,од новца,преко разних техницких уредјаја,сверцовали и отимали,(цаст изузетцима),којих је било мало,да су досли помоци,а сада би да наводно наси тајкуни и политицари мјењали име и јос да нам и динар уведу као валуту па да и овако сиротиња од народа постане теска голица и кметови,нити це ко РС.да напада,нити це ко да мјења ста,ово је све игра неспособних политицара који мисле да могу са националним темама да скрену мисли народа са економске кризе и да криве друге,све сто има у РС од природних ресурса а могу да продају то крцме,нису способни економију да поставе на стабилне ноге и ајде да се окрене ка национализму,неспособни да иста створе,да дају сансу младим људима да креирају и да економију дизу колико толико на ноге,вец своје незнање и неспособност окрецу ка национализму и националним тензијама,срамота и Кецмановица да овако говори када и сам зна да су неспособни политицари РС-а,да иста уцине,осим изгласавања намета и пореза,то им једино иде,нико да проговори колико се новца износи седмицно у ЕУ и Енглеску у појасевима испод сакоа,зато сто и сами знају да немогу ниста да уцине по питању бољитка за народ,али ето,пију воде ове изјаве оваквих будзетских ухљеба који у згради владе имају и апартмане на терету градјана,њима је битније национализам да потенцирају него да смисљају како да производњу покрену и народ запосле,цуј Запдна Србија,довољно су неки из Србије, са ових простора однијели за вријеме ,,сељацке буне" 92-95.и новца и злата и свега по мало,па мало им па би и сада опет улазили и износили по изговором,,застита ентитета и идентитета срба преко Дрине".Нека вас тамо преко,довољно нам је насе муке,а ови ухљеби могу веце вецерас преко Дрине у ,,Матицу"да иду да зиве јер глупости и издаје је преко главе свима,редови пред конзулатима су мука и реалност а не промјена имена и застита интереса на тај нацин,јел Сарајево несто одвали,наси се упале као хепо коцкица а они се смију и спрдају,знају и они да је то немогуце,дајте народу посла и мање намета,народ це остати,какве Клековаце и ски центри,дајте фабрике и производње,младим људима да напредују а не да стоје пред амбасадама,срам вас било....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

22.02.2019 18:37

Они који не знају ни како пушка изгледа , укљуцујуци и ронхил , хоће народ опет да натјерају у рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српска

22.02.2019 21:39

припада поштеним борцима ,грађанима а не једном човјеку . докле ће Дидик "ведрут и облачит" ? докле ће градани радно способни тражити посао у земљама еу? да је срече кошто није сви би редом изашли на тргиве ,улице и тражили да нам де врати Република Српска ,да пљачкаши одговарају оред лицем оравде докле ће ботови нудити гласачима ситан нивац и лажна обећања? бирцу зашти чутите ,кога се плашуте ? дезертера ,шверцера ,грмаља ,ннато плаћеникс.. у име правде у истине сви као један сложно да рушимо диктатора..

Name

Лаки

22.02.2019 18:40

Овај Кецмановић је баш љигававац....

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

22.02.2019 18:42

Боије и нисмо заслузили кад видим овог гробара..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сварта Петер

23.02.2019 06:13

Ово ти је младост и будуцност Републике Српске !

Name

Узас

23.02.2019 06:57

Као дом народа.

Name

дје си био прије

22.02.2019 18:42

а дје си био кад се правила РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.02.2019 22:09

пусио је Ронхил. Није имао времена да се бави приземним стварима као сто је носење пуске.

Name

С

23.02.2019 05:56

У Бг

Name

И ТВОЈЕ ЈЕ ПРОСЛО КЕЦМАНОВИЦУ

22.02.2019 18:50

Република Сандзак- Истоцна Босна лицно Косово слободно а Сандзак вратио матици Босни и Херцеговини, а сви који не воле своју земљу ЕУ радо прихвата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ббб

22.02.2019 18:51

Је ли овај један од Додиних сателита? Пуна ми капа ових квазипатриота, као само они воле Српску, а ми смо као посматрачи. Памтим ријечи једног генерала који је стварао ово Српску и каже...испаде Додик већи Србин од свих! А сви знамо ко је и шта је! Док сам ја мислио да ли ће ми се отац вратити жив са ратишта, његов Игор је био у мислима да ли ће му отац успјети пребацити шлепер Ронхила. Јадни смо кад такав дрипац са гомилом кретена кроји нам капу и спреман је све урадити за свој интерес

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

22.02.2019 18:55

Опет само глупости потурате народу.Толико спинова глупости по мрдијима да цовјек од сви ти будалестина се немозе снаци и знати ста су праве информације 10'/, истине а 90/',лази и глупости.Пд сви тих глупости Србија би могла остати и без Сандзака и Војводине а РС бимогла нестати.Свакаквим изхитреним изјавама само себе све висе укопавамо.Ако се и прави тако несто то се ради тихо. И дипломатски .а и нас бурле је на црној листи сурује са Русима гдје је навyкао мрзњу запада еу и Нато снага.Боље би нам било да мање диземо буку да нам се неби одбило од главу оо ко зна који пут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

људино цекај мало

22.02.2019 18:56

цуј западна Србија пријатељу ја сам Србин из Босне и то це тако и остати ово није никаква западна Србија

ОДГОВОРИТЕ
Name

А.Б.

22.02.2019 19:15

Који билмез

Name

РЕ

22.02.2019 19:15

Тако је,ми смо сто смо и ту смо гдје смо

Name

фирман

22.02.2019 19:00

Има разлике итекако, РС је политичка чињеница али облик њеног настајања је веома дискутабилан, цио териториј РС је попрскан крвљу невиних људи, то су неоспорне чињенице. РС је признат као ентитет у оквиру БиХ, можда би било боље Кецмановићу да покушаш Косово интегрирати у Србију, да Косово постане нешто као РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не ПРИМЈЕРНО за његове године

22.02.2019 19:08

Кецмановић је изгледа баш побркао Лончиће. Или је Милошевич један од његових болесни идола. Ал та је политика умрла 90-тих. Кецмановић-у помири се са Судбином каква јесте да небуде гора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луне

22.02.2019 19:13

Немамо ми право ни на ваздух, а камо ли на ста друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

22.02.2019 19:17

Овај лазов из Беграда хуска да пово сиротиња гине ,само ција дјеца це гинути ,моје неце ето и мене у Београд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марково рало

22.02.2019 19:18

Не моги да схватим неке људе?барем оне који су завршили неке школе и толико мржње у њима, у њиховим љуштурама према обичном народу који га и не спомиње нигдје. Откуд толика мржња и индиректно позивање на поновно крвопролиће и мржњу медији људима који заједно преживљавају своју муку. СРАМНО О ЛИЦЕМЈЕРНО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ницк

22.02.2019 19:43

некако ми лакне кад процитам ове коментаре на кецмановицев текст.Мислио сам да су вецина коментатора на текстове на бн тв срби ,али хвала богу изгледа да нису,овакав текст офира све, ово су например коментари босњака 100%. Ипак смо ми монолитни -Мало вас је дусмани!!! МАЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Психијатрија

22.02.2019 20:12

Идеалан за психијатрије, иди брате па прави проблеме негдје друго, НЕК ти се све у кући деси сто помислио нама, обичној раји која хоће да живи нормално а не да остварује сулуде идеје за твој болесни ум. Иди, иди одавде Није ти овдје мјесто

Name

РЕ НИЦХ,

22.02.2019 20:52

Србин сам и био борац војске РС и не обични, не памтим своје кршење и дао коментар. Да би знали шта је неко и шта може бити треба знати шта је био. Не знам да ли си Ти учествовао у стварању Републике Српске. Знам да то нису ни Ненад ни Милорад, ни Џевад, ни Мато, ни онај Перишић ни Лазански, ни Жељка ни Милорад... 30000 најбољих синова српских је дато за ову творевину. А данас ратни олош и фукаре се коцкају са њом. Нек у улог ставе оно што су сами остварили и зарадили, а не оно у чијем стварању нису учествовали. Ма доста више лажног српства!

Name

ЛаwАндОрдер

23.02.2019 00:57

И ја контам исто. Што је Косово за Србе, то је РС за Бошњаке. Хтјели бих да се ово друго отцијепи али не и њихово.

Name

Будала као и ти

23.02.2019 23:20

Видим ниво ти ко у кецмана.

Name

Аустрија

22.02.2019 19:50

Треба опет неко да гине за кога гинили су истали инвалиди оболили за кога за дерзетере такоје било ИИ партизани јурис иза ледза неби реко даих има пуно за овакве будале И говна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

22.02.2019 19:51

Откуд ова сподоба искоци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јока

22.02.2019 19:54

Овај лупа и завадја народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

22.02.2019 20:38

Матора будала Дворска луда А ко га позва на тв јос веца будала

Name

Гатара

22.02.2019 20:51

Пас лаје за Бају ?

Name

модрицанин

22.02.2019 20:04

Имамо Истоцно Сарајево само нам јос недостаје Западна РС. Плаценици резима само залудјују народ безнацајним стварима које се неце никад десит, само дане мисле о своји свакодневницама. Сви се куну у РС а отворили би пандорину кутију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Попи ти коју

22.02.2019 20:37

мозда ти се јос ста привиди .

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

22.02.2019 20:41

О добро јутро! Јеси ли посо или досо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕАЛНО

22.02.2019 21:10

Одкуда овај реформиста Анте Марковића и портпарол СНСД?Повраћа ми се када те видим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

22.02.2019 21:24

Оваквим лајањем ће те нам и јебати матер...Косово је прошлост,а сад и ово да раскрчмите и крај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ (РС/ФБИХ)

22.02.2019 21:40

Да није оваквих будала као и ових насих политицара на власти нама неби био проблем заједно зивјети у БиХ која се састоји од РС и ФБИХ. Ову земљу би нормални могли претворити у дрзаву којој би сви у региону завидјели! БиХ има богаство разлицитости! Ал назалост и ма и најгоре властодрсце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топаловици

22.02.2019 21:49

Ископаце њега Били

ОДГОВОРИТЕ
Name

тди

22.02.2019 21:50

Кад еx-реформисти Анте Марковића воде из Београда националну политику Срба у Р.Српској значи да нам је крај. Већих камелеона од еx-реформиста Бог није створио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваки непријатељ

22.02.2019 22:50

би пожелио оваквог академика. Да ли је нестало Цхиваса па радила лакташка брља? Што заборави Карлобаг-Огулин-Вировитица? Боље и три захтјева него два. Ово лупање не приличи ни неком биртијском паметњаковићу. Боље је паре бацити низ Врбас него тебе плаћати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко89

22.02.2019 23:01

Господине Кецмановицу,да ли сте свјести да Западна Србија дословно значи рат? Е па ја нецу да будем топовско месо,у оном прослом сам остао без оца и стрица,зар и моја дјеца требају да дозиве тако несто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идол

23.02.2019 00:02

Празне прице, ратовали смо ! Знам да је људима допиздило (извините) са свих страна . Неце ни босњаци ни хрвати ни срби да ратују. Дај молим вас па до кад да нас ЈБт. Имамо дјецу која хоце да зиве . А ви сто слусате ову 3цу лопова узивајте. Че да додје дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

изо

23.02.2019 00:07

Ово извијесце има логику

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

23.02.2019 04:57

Ама јесте нормали засто дајете уопсте неку вазност оваквим пјаним будалама као он.Цовек попије три максузије и уписа се сав.Ало овакви као он су и направили ова зла по бивсој југи навијајуци из Београда и Загреба а ми се клали за ниста.И сад опет зивимо заједно.ОДЈЕБАУС МАЈМУНЦИНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хајдук

24.02.2019 19:50

Јао ,сто волим ,,интелектуалце,,они се јављају ,бас ,када треба ,када све ,продје ...ето и Њих ,јер ,то је интелигенција ,разборити ,остроумни ,паметни ,цак ,и Визионари Десавања ,Срба ,тамо и овамо преко Реке ......Циркус ,одлази ,из ,насег града ,прасњавом цестом ,сто ,води на Мост .Није се знало ,ко ,је Домацин ,а ,ко је Гост. Али ,други ..Циркус ,це доци......

Name

Линда

23.02.2019 05:56

"СТО ЈЕ МОЈЕ,МОЈЕ, СТО ЈЕ ТВОЈЕ МОЈЕ "

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мандинго

23.02.2019 07:42

Вампир

ОДГОВОРИТЕ
Name

И ПАД ЈЕ ЛЕТ

23.02.2019 08:48

Превртач

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

23.02.2019 20:09

У предратној БХ-а, у Сарајеву се појавила група младих универзитетских предавача, професора, свестрано образованих, демократски оријентисаних, јасних, елокветних и гласних. Авангарда која је будила наде. Међу њима и овај лик. Многи остадоше на тим првим часним грађанским позицијама. А неки богами и не, додуше мањи број. Овај прије свих пређе границе политичко аналитичарске проституције и из лукративних разлога заплива водама шовинизма, политичке перверзије и порнографиије. И још се одржава на површини, мада већ помало тоне. Све теже до даха долази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

23.02.2019 23:17

Оваквим одрпанцима није мјесто ни у задњој биртији,барем оне које држе до било каквог рејтинга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цензор

24.02.2019 07:25

Е овај це нас отерати под ону сљиву Тарабица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доми

25.02.2019 09:52

Хајде матора одртино,не с....ри висе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никифоровиц

25.02.2019 11:59

Ауу,много је овај кецан паметан.Своје не дамо а тудје хоћемо.Порука из Босне је:Даље шапе од Босне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смоки

25.02.2019 12:03

Знам једног комшију волио је тудје зене,а своју је закључавао.Не продје дуго удаде се његова жена.

ОДГОВОРИТЕ