Милојевић: Опрез! Лоше вријеме и појачан Радник!

Црвено-бели у суботу у Сурдулици. Јованчић, Родић и Гобељић и даље ван строја.

Фудбал 23.02.2019 | 09:15
Милојевић: Опрез! Лоше вријеме и појачан Радник!
У 23. колу Суперлиге актуелни шампион и водећи тим на табели - Црвена звезда - играће у гостима против Радника из Сурдулице.

Од 2015. године и пласмана Сурдуличана у најјачи ранг домаћег фудбала, ова два тима имали су осам дуела, а сваки пут славили су црвено-бели. Посебно убедљиви били су јесенас, када су на свом стадиону победили 6:0. Пре тога, два пута заредом било је 5:0.

Суботњи дуел на југу Србије почиње у 17 часова, уз директан пренос на ТВ Арена Спорт 1.

Без обзира на досадашње победе, од којих су четири остварене у Сурдулици, као и фантастичан учинак у досадашњем току Суперлиге (20 победа, два ремија) тренер Црвене звезде Владан Милојевић, по свом обичају, позива на опрез.

"Чека нас једно незгодно гостовање екипи која у последње време има можда и најбољи тим. Радник има спој младости и искуства, а довео је и добра појачања током зиме, поред повратника из иностранства. Има неколико добрих појединаца у свим линијама тима, али главна снага су колектив и дисциплина. Радник исто игра и на страни и код куће и за то заслуге највише припадају Милану Милановићу, види се његов тренерски печат. Увек је тешко играти против њих и биће сасвим различита утакмица од претходних", очекује Милојевић.

Претходних дана било је лепо време у Србији, међутим, поново пада киша и температура је опала. И поред тога, стратег црвено-белих нада се да ће терен у Сурдулици бити у добром стању.

"Чули смо да ће бити лошије време, али се спремамо као и за сваки меч до сада. Очекумем велику подршку наших навијача, као и квалитетну и занимљиву, али и тешку утакмицу. Што се терена тиче, у Сурдулици су прави домаћини и верујем да ће учинити све како би терен био у најбољем могућем стању. Колико ће у томе успети, не треба о томе унапред толико причати. Ми смо спремни за свакакве услове".

Милан Родић, Душан Јованчић и Марко Гобељић и даље су на листи повређених играча.

"Њихов опоравак иде у јако добром правцу. Урадили су контролне прегледе и видећемо када ће моћи да уђу у 100 одсто ритма тренинга. Осталих кадровских проблема немамо, али видите и сами да влада грип у целој Србији, велике су промене температуре, Бен је имао вирус и када је тако онда мора да се мирује. Неће ме изненадити ако се појави још неки играч који не може да игра".

Иако црвено-беле после Радника очекује "вечити дерби" (2. март, 18.00), Милојевић је нагласио да неће калкулисати са сатавом на предстојећем гостовању.

"Тим бирам, између осталог, и сходно профилу играча који одговарају условима за игру. Са друге стране, ова нам је најбитнија утакмица и само о њој мислимо. И да имам играче којима прети суспензија због картона и они би играли. Имам поверење у све своје играче и сви заслужују шансу".

Једно од питања новинара током конфернеције за медије односило се и на играче који су ове зиме стигли у клуб.

"Увек имате играче који се брже или теже прилагоде, нећу журити ни са ким од новајлија. Сви они нису дошли да буду ту шест месеци или годину дана, не треба им стављати притисак, јер доласком у Звезду морају да га носе. Јако је важно да се упознају са екипом кроз тренинге, да дођу до самопоуздања и да се прикажу у најбољем светлу на утакмицама. Сваки играч у дресу Црвене звезде жели да остави позитиван први утисак, зато сам стрпљив и нема потребе да журимо. Нема ништа спорно код њих што се тиче људских и играчких вредности, само је потребно време за адаптацију. Сва појачања су дуго праћена, дошли су јер су то заслужили својим играма, представљају будућност Звезде, имају велики потенцијал и сигурно ће оставити дубок траг", закључио је Милојевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар