ПЛ БиХ - Жижовић: Радник и Жељезничар у "егалу"!

Први меч у наставку првенства Бијељинци играју пред својим навијачима против увијек неугодног сарајевског Жељезничара (недјеља, 14. 30 часова).  Осим: Сарајево је (пре)далеко, наш циљ је Европа! Фудбалска Премијер лига БиХ наставља се овог викенда утакмицама 20. кола, а фудбалери Жељезничара гостују неугодној екипи Радника из Бијељине.

Фудбал 23.02.2019 | 21:50
ПЛ БиХ - Жижовић: Радник и Жељезничар у "егалу"!
Бијељински Радник настојаће већ од првог кола наставка првенства да крене са позитивним резултатима, како би осигурао Лигу за првака БиХ, самим тим и обезбиједио опстанак у друштву најбољих, што је примарни циљ премијерлигаша из Семберије.

Тренер Младен Жижовић, који је прије неколико дана проглашен за најбољег тренера Бијељине у протеклој, 2018. години, задовољан је одрађеним током припрема и нада се да ће његови изабраници све оно што су радили током тренажног процеса пренијети на терене када дођу на ред борбе за бодове, а оне крећу већ у недјељу, када на ноге Бијељнцима стиже сарајевски Жељезничар.

"Првенство почиње за два дана, када ћемо видјети како смо радили и како ће се уклопити појачања која смо довели. За сада могу бити задовољан њиховим радом, а вријеме ће показати какве резултате ће нам донијети. Најбитније је да током припремног периода није било озбиљнијих повреда и да смо одрадили све оно што смо планирали, иако смо имали проблема са теренима и временским приликама", рекао је Жижовић за МОНДО.

Бијељинци су пред својим навијачима одиграли 10 утакмица против Жељезничара, у којима су уписали по два тријумфа и ремија, уз чак шест пораза (гол разлика 7:14).

"Традиција је на њиховој страни, али сматрам да у овом тренутку имамо подједнако снажну екипу као Жељезничар. Иако смо у односу на њих мало више мијењали стартну поставу, нарочито у дефанзивној линији, надамо се освајању бодова. Свака утакмица ће нам бити шанса да скупимо што више бодова, а томе се надам већ у дуелу са Жељезничаром", оптимиста је Жижовић, који против Жељезничара неће моћи да рачуна на суспендованог Недима Мекића, док је Срђан Бечелић лакше повријеђен, али би требало да буде у саставу за меч са Сарајлијама.

Осим: Сарајево је (пре)далеко, наш циљ је Европа! Фудбалска Премијер лига БиХ наставља се овог викенда утакмицама 20. кола, а фудбалери Жељезничара гостују неугодној екипи Радника из Бијељине.

Жељезничар је још у петак ујутро отпутовао у Бијељину, гдје ће екипа бити у карантину до меча који ће бити одигран у недјељу, 24. фебруара, а тренер "плавих" Амар Осим се нада добром приступу његових фудбалера који би им донио побједу на отворењу прољетног дијела сезоне.

"Знамо да услови неће бити као у Анталији, али најважнији је приступ играча. Ако буде на нивоу као на припремама можемо се надати добром резултату. Терен и вријеме утичу на тактику. Знамо за шта смо се спремали и какви нас терени очекују сваку другу утакмицу", рекао је Осим.

Истиче да ће полусезону започети играчи који су завршили јесењи дио Премијер лиге БиХ, а да ће играчи који нису потпуно спремни постепено добијати већу минутажу, те да је циљ Жељезничара до краја такмичења изборити мјесто које доноси наступ у Европи.

"Почеће играчи који су здрави и спремни, а нови играчи који нису у форми ће добијати мање минутаже. Надам се да ће временом моћи дати више. Заостатак за Сарајевом је превелик тако да не размишљамо да се умјешамо у борбу за титулу. Наш циљ је Европа, јер то је битан вид финансирања наших клубова. Жељо је у задњих десетак година само једанпут промашио европска такмичења и ако би се то десило овога пута, био би велик ударац за нас. Неће бити лако, али вјерујем да можемо у томе успјети", закључио је Осим.

Играч Жељезничара Синан Рамовић наглашава да играчи Жељезничара нипошто не смију потцијенити противника.

"Екипа Радника је увијек неугодна. Промијенили су доста играча, али сигурно је да их не смијемо потцијенити. Ако пренесемо добре игре са припрема, нећемо имати проблема, а мислим да морамо добро започети други дио сезоне", изјавио је Рамовић и додао да се у потпуности опоравио од повреде.

Радник и Жељезничар на терен ће у недјељу од 14.30 часова.

Горан Параџик из Љубушког одређен је за главног арбитра овог сусрета, а помагаће му Давор Бељо и Амер Мацић, обојица из Мостара.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 20. КОЛО:

У суботу:

Младост - ГОШК (14.30)
Крупа - Звијезда 09
Тузла сити - Сарајево
Челик - Слобода (17.30)

У недјељу:

Радник - Жељезничар (14.30)
Широки Бријег - Зрињски (17.00)

ТАБЕЛА: Сарајево 43, Зрињски 38, Широки Бријег 30, Жељезничар 28, Слобода 28, Младост 26, Радник 22, Звијезда 09 21, Челик 21, Тузла сити 20, ГОШК 18, Крупа 15.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар