ПЛ БиХ: Одмах на старту, српски дерби!

Несторовић: Свака утакмица битна! "Дуел са Крупом не разликује се од било које друге утакмице", поручује тренер Звијезде 09 уочи српског дербија 20. кола Премијер лиге БиХ.  Курћубић: Сваки меч под императивом! У првом колу наставка првенства, фудбалери Крупе пред својим навијачима траже бодове спаса против Звијезде 09 (субота, 14. 30).

Фудбал 23.02.2019 | 08:45
ПЛ БиХ: Одмах на старту, српски дерби!
Крупа и Звијезда 09 отвориће други дио сезоне у Премијер лиги БиХ међусобним дуелом, који је од великог значаја за обје екипе.

Премијерлигаши из Крупе на Врбасу и Етно села Станишићи наставк првенства дочекују са само једном жељом - да осигурају опстанак, те се и наредне сезоне боре за бодове у друштву најбољих.

Шеф стручног штаба Звијезде 09 Дарко Несторовић срећан је што је припремама коначно дошао крај и што је стигло љепше вријеме, за много озбиљније тестове.

"Одрадили смо све оно што је било зацртано, одиграли пет припремних мечева у којим нам резултат није био приоритет, него уигравање екипе. Задовољан сам и што се нико није повриједио током припрема, мало нас је грипа пореметила, али сада сви спремни дочекујемо утакмицу са Крупом", казао је Несторовић.

Као и Крупа, и Звијезда 09 настојаће да у сваком мечу пружи максимум, како не би дошла у ситуацију да стрепи за опстанак.

"У првој утакмици, као и свакој наредној, јер су нам све битне и не бих ни једну издвајао, идемо да се надигравамо са очекивањима да извучемо повољан резултат. У односу на прошлу годину сигурно смо 30 одсто јачи и уигранији и у доброј атмосферу одлазимо у Крупу на Врбасу", поручио је тренер семберског премијерлигаша.

Звијезда 09 јесенас је сакупила 21 бод, шест више од Крупе, која је зимску паузу дочекала на посљедњој позицији и слиједи јој грчевита борба за опстанак.

Курћубић: Сваки меч под императивом! У првом колу наставка првенства, фудбалери Крупе пред својим навијачима траже бодове спаса против Звијезде 09 (субота, 14.30).

Зимска пауза је иза фудбалера Крупе, који ће већ од старта прољећног дијела сезоне настојати да крену са сакупљањем бодова, који би им могли осигурати опстанак у Премијер лиги БиХ.

Шеф стручног штаба Крупљана Петар Курћубић задовољан је одрађеним током зимских припрема, али свјестан је да су борбе за бодове нешто сасвим друго и да његову екипу очекује веома тежак посао у наставку првенства.

Први меч, и то пред својим навијачима, Крупа ће играти у суботу од 14.30 против Звијезде 09 из Етно села Станишићи, екипе која је један од конкурената у борбу за очување премијерлигашког статуса.

Тим из Семберије у првих 19 кола сакупио је шест бодова више од Крупе, а екипа из кањона Тијесно сада ће настојати да тај заостатак преполови.

"Већ на старту наставка првенства очекује нас веома важна утакмица против једног од директних конкурената у борби за опстанак у лиги. Задовољни смо начином на којим смо одрадили припреме, мислим да смо доста тога побољшали, али једно су припреме и пријатељске утакмице, а нешто сасвим друго првенствене", каже Курћубић.

С обзиром на "мршав" бодовни салдо из првог дијела сезоне, фудбалерима Крупе сваки меч биће "бити или не бити".

"Пред сваку утакмицу имамо императив побједе, поготово на нашем терену. Сигурно да Звијезда 09 посједује квалитет, иза себе имају низ одличних резултата и све то узимамо у обзир. Ипак, други избор немамо, него да 90 минута покушамо да нападамо и побиједимо. Надам се да уз максималну ангажованост играча можемо до прве прољећне побједе која би нам много значила у даљој борби за опстанак", поручио је стратег Крупе.

Један од кључних фудбалера Крупе у посљедње вријеме је офанзивац Слободан Милановић.

"Сигурно да смо квалитетно радили посљедњих шест седмица, припремали се за прво коло против Звијезде 09, како бисмо одиграли добар меч и покушали остварити побједу која нам је и те како потребна у борби за опстанак", рекао је Милановић.

Никола Мандић ове зиме стигао је у Крупу, одрадио припреме са новим саиграчима и спремно дочекује други дио првенства у Премијер лиги БиХ.

"Напокон је дошао крај припремама и сада се можемо окренути првој утакмици. Долази нам екипа Звијезде 09, која нам 'бјежи' шест бодова и немамо се чега плашити. Идемо на побједу и само три бода нас занимају", нагласио је офанзивни везиста из Хрватске.

Српски дерби 20. кола Премијер лиге БиХ повјерен је судији Милошу Гиговићу из Градишке.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 20. КОЛО:

У суботу:

Младост - ГОШК (14.30)
Крупа - Звијезда 09
Тузла сити - Сарајево
Челик - Слобода (17.30)

У недјељу:

Радник - Жељезничар (14.30)
Широки Бријег - Зрињски (17.00)

ТАБЕЛА: Сарајево 43, Зрињски 38, Широки Бријег 30, Жељезничар 28, Слобода 28, Младост 26, Радник 22, Звијезда 09 21, Челик 21, Тузла сити 20, ГОШК 18, Крупа 15.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар