Србију на дворанском ЕП у атлетици представљају...

Селектор атлетске репрезентације Србије, Един Зуковић, објавио је списак такмичара за предстојеће Европско дворанско првенство у Глазгову.

Остали спортови 23.02.2019 | 09:30
Србију на дворанском ЕП у атлетици представљају...
Србију ће на дворанском ЕП у Глазгову представљати Ивана Шпановић, Милица Гардашевић и Страхиња Јованчевић (скок у даљ), Маја Ћирић (400 метара) и Амела Терзић (1.500).

Такође, на списку су и Асмир Колашинац (бацање кугле), Милана Тирнанић и Алекса Кијановић (60 метара), Лука Трговчевић (60 метара препоне) и Елзан Бибић, који ће се такмичити у тркама на 1.500 и 3.000 метара.

Европско дворанско првенство одржаће се од 1. до 3. марта у Глазгову, уз учешће више од 600 атлетичара.

Првог дана такмичења од 10 часова у квалификацијама скока у даљ учествоваће и Страхиња Јованчевић.

"Глазгов ће за мене бити треће узастопно Европско првенство, сада сам искуснији и зрелији, па очекујем да ћу пружити добре скокове који ће успети да ме одведу у финале. Значајна ствар је што идем на првенство са јако добрим самопоуздањем које сам стекао стабилним и далеким скоковима оствареним на митингу у Београду. Ту подршку коју сам осетио у Београду носићу са собом као мотив у Глазгов", рекао је Јованчевић.

У петак од 11.30 у квалификацијама у бацању кугле учествоваће Асмир Колашинац, а истог дана на програму је и финале у тој дисциплини.

"Задовољан сам формом иако то резултатски нисам потврдио. Можда је то и боље јер ће жеља за већом даљином отклонити притисак који бих имао да сам на резултатима од 21 метра. Надам се да ће организација у Глазгову бити на нивоу оне из Београда 2017. године и у таквим нормалним условима очекујем улазак у финале", рекао је Колашинац.

"С обзиром да је финале истог дана само шест сати касније, борба за медаљу ће зависити од тога колико ћу успети да се одморим и опоравим од квалификација. Последњих седам дана ћу радити симулацију такмичења како бих се психички и физички боље припремио", рекао је Колашинац.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар