Немања Видић хвали препорођеног Погбу...

Ако овако настави освојиће Златну лопту! Бивши штопер Манчестера говорио и о тиоме да ли мењати Покетина или оставити Солскјера.

Фудбал 22.02.2019 | 19:45
Немања Видић хвали препорођеног Погбу...
Његових пет минута. Или мало више. Нек’ му буде, међутим, Пол Погба у ма каквој серији био мораће да одере задњицу како би се у очима јавности, пре свега навијача Манчестер јунајтеда, „опрао“ за смицалице које је приредио клубу док је на клупи седео Жозе Мурињо.

Сад му иде. Даје и намешта голове и кад је већ тако логично је запитати се зашто тако продуктиван није био у завршним месецима Португалца на Олд Трафорду. Има и до Специјалног, пошто није успео да му нађе позицију, има и до осмеха које је донео Оле Гунар Солскјер, има и до промене става „шестице“, а кад се све то помеша добије се фудбалер који одлучује утакмице.

Штавише, толико је за само два месеца узлетео француски репрезентативац да га Немања Видић посматра као кандидата за наредну Златну лопту, највеће појединачно признање у свету фудбала.

„Чак и у време док сам ја играо за Манчестер, желите да имате неког ко је лидер, пример другима. Такви играчи не би требало да причају – у реду понекад, како би охрабрили саиграче – али потребно је да буду пример осталима. Пол Погба је сјајан фудбалер, поседује огроман таленат, показао је колико је добар, међутим, уколико почне да трчи и да ради шта најбоље зна чини ми се да би могао да се устреми и на индивидуална признања, да постане најбољи играч свет, освајач Златне лопте“, истиче Видић.

Бивши српски репрезентативац је „закачио“ Погбу у првом мандату на Театру снова, пре него што је тада само талентовани везиста без обештећења отишао у Јувентус, да би се 2016. вратио у Јунајтед.

„Кад сам био првотимац, Пол је био у резервама. Одрадио је само неколико тренинга са нама. Увек је био технички добар, снажан, осећало се његово присуство на терену. Суочио се с неким потешкоћама у почетку, па чак и у последње време, али минулих неколико седмица игра врхунски. Један је од лидера Манчестерове екипе“.

На последњих 12 такмичарских утакмица Пол Погба је дао девет и наместио шест голова, што је велики напредак у односу на период под Мурињом, кад је на 20 мечева спаковао само пет комада и четири асистенције.

„Ако настави да пружа овакве партије у континуитету, може да постане оно што сам рекао на почетку: пример! А то је веома важно за квалитетног играча, посебно за неког ко има репутацију као Погба, освајач је Мундијала, играо је за Јувентус, освајао трофеје... Угледаће се и остатак тима на њега, допринеће и они успесима Јунајтеда. Чак и ако не одигра добро, његов карактер је некад користан екипи“.

Као гост у једној телевизијској емисији, Немања Видић је оценио да Црвени ђаволи не би требало да мењају тренера на лето, иако провејава мишљење да ће после истека позајмице Оле Гунара Солскјера довестиМаурисија Покетина из Тотенхема.

„Блиска прошлост је показала да је Јунајтед стремио најбољим могућим решењима са тржишта, кад је реч о тренерима. Било је ту и успеха, не могу да кажем да нису радили добро, међутим, ако се има у виду репутација Луја ван Гала и Жоеза Муриња навијачи и јавност су очекивали више, јер су врхунски стручњаци. На пример, Мурињо је један од најбољих тренера света у последњих 40 година, али једноставно му није ишло. Оле Гунар Солскјер ради сјајан посао, познаје клуб, његову историју и захтеве, створио је позитивну климу, показао како се воде играчи и имам осећај да је баш он тај ког Јунајтед тражи“, додао је Немања Видић, бивши ас енглеског великана, с којим је освојио 15 пехара.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар