Саријеве отровне стријеле!

Хвалите Арсенал, а ништа бољи није од нас! Тренер Челсија отворио фронт са градским ривалом и демантовао да иде у Рому.

Фудбал 22.02.2019 | 17:45
Саријеве отровне стријеле!
Ривалство је рођено доласком Жозеа Муриња у острвски фудбал. Од тог тренутка на релацији Челси – Арсенал лете отровне стрелице, испаљивао их је најчешће Портгалац, није му остајао дужан Арсен Венгер, а ево деценију и по касније та тадиција нетрпељивости се наставља, пошто је улогу изазивача преузео Маурицио Сари.

Италијан очигледно више не може да контролише ситуацију на Стамфорд бриџу, смета му што му део навијача, па и руководилаца прижељкује отказ, док на другој страни Унај Емери има благослов да настави посао, иако су им тимови на премијерлигашкој табели – поравнати.

„Слушам како људи хвале Арсенал за учинак ове сезоне, међутим, нису Тобџије у финалу Лига купа, а уз то имамо исто бодова у Премијер лиги, а заједно смо се пласирали у осмину финала Лиге Европе. Не знам на основу чека људи мисле да је наша сезона тако негативна, а Арсеналова импресивна“, љут је Сари.

Можа је реч о утиску, јер Плавци ни изблиза не играју како се од њих оечкивало, изгубили су нит с почетка сезоне, распадају се на гостовањима, а недавно их је Манчестер Сити тукао 6:0. Ако овако наставе можда другу годину узастопно остану без Лиге шампиона, а некадашњи стратег Наполија је доведен баш са циљем да их врати у елитни разред европског фудбала.

„Истина је да је било доста успона и падова, неки од тих падова су баш болни, али имајући у виду да ми је ово прва сезона у новој лиги и другачијем окружењу од италијанског, може се рећи да је прихватљива. Преузео сам екипу која је прошло првенство завршила на петом месту, са 70 бодова, видећемо како ће се окончати ова трка“.

Питање је само да ли ће Маурицио Сари дочекати крај сезоне. С једне стране, љуља му се клупа, многи тврде да ће добити отказ ако у недељу не узврати ударац Манчестер Ситију и не освоји Лига куп, док истовремено из Рима стижу димни сигнали да га је директор Роме Франко Балдини звао да наследи Еузебија ди Франческа на Олимпику.

„Право да вам кажем, не занимају ме писанија медија. Држим се свог посла. У супротном, испало би баш лоше. Настављам даље својом стазом, ништа се није променило што се мене тиче. А кад је реч о Роми, слободно могу да кажем да су такве информације глупости. Прочитао сам гласине да идем на вечеру са Балдинијем, али колико знам он је у Јужној Африци, а ја немам намеру да тамо вечерам“, узвратио је 60-годишњи Италијан.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар