Хрватска и два учесника у квалификацијама за ЛШ!

Потребно је да Динамо испуни један захтев. . . Какав подухват комшија, пола ХНЛ у предигри за европска такмичења!

Фудбал 22.02.2019 | 11:00
Хрватска и два учесника у квалификацијама за ЛШ!
Србија је преко Валенсије и Арсенала сазнала лепе вести и добила могућност да њен шампион у сезони 2020/21 отпочне квалификације за Лигу шампиона из другог кола, а Хрватска је на прагу још већег, историјског успеха.

Динамовим избацивањем Плзења из шеснаестине финала Лиге Европе, као и тријумфом Наполија над Цирихом, ХНЛ стигао је на праг великог достигнућа и добијања још једног тима у квалификацијама за Лигу шампиона!

Да је Динамо прошао чешког представника с победом и ремијем у двомечу, ХНЛ би сигурно већ од лета 2020. године имао два представника у предигри за елитно такмичење. Овако, загребачки клуб мораће у осмини финала Лиге Европе да извуче само још један реми како би се то и озваничило!

Динамов потенцијални ривал у наредној фази могу бити Арсенал, Челси, Салцбург или Генк. Тежак, али не и нереалан посао за хрватског представника. Ако Динамо извуче тај потребан реми, Хрватска ће сезону завршити испред Данаца и Швајцараца, који су остали без представника у европским такмичењима. То практично значи да би Хрватска у европске квалификације ушла са чак пет клубова, односно пола ХНЛ!

Првак би ишао у друго коло квалификација за Лигу шампиона у делу жреба за шампионе, док би другопласирани кренуо у друго коло, али стазом изазивача. Победник Купа Хрватске (или трећепласирани ако Куп освоји првак или вицешампион), ишао би право у трећу рунду квалификација за Лигу Европе, док би преостала два клуба своју летњу авантуру почели из другог кола.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар