Сјајне вијести са Местаље и Емирата за српски фудбал!

Српски шампион креће од другог кола у квалификацијама! Бенефит и за освајача Купа.

Фудбал 22.02.2019 | 00:08
Сјајне вијести са Местаље и Емирата за српски фудбал!
Нема српских клубова у европским такмичењима овог пролећа, нема оне еуфорије као прошле године у ово доба када су се  Црвена звезда и Партизан борили за осмину финала Лиге Европе, али су сјајне вести стигле за српски фудбал.

После вечерашњих реванш мечева шеснаестине финала Лиге Европе, постало је јасно да ће српски шампион од сезоне 2020/21 стартовати из другог кола квалификација за Лигу шампиона, а освајач националног купа од другог кола квалификација за Лигу Европе. Преостала два учесника квалификација за Лигу Европе крећу као и до сада од првог кола квалификација за Лигу Европе.

„Услугу“ српском фудбалу су учинили Валенсија и Арсенал. Валенсија, тако што је опет савладала Селтик иако јој победа није била неопходна за пласман у осмину финала. И Арсенал тако што је савладао БАТЕ Борисов. За српски фудбал је било битно да представници Белорусије и Шкотске вечерас не освоје бодове за УЕФА коефицијент којима би прескочили Србију на 19. месту ранг листе. Како су са Селтиком и БАТЕ Борисовим испали и последњи представници Шкотске и Белорусије, Србија је сачувала своју позицију. 

Да подсетимо, овај бенефит нема везе са тим да ли ће наши клубови бити носиоци или неће у другим колима квалификација за Лигу шампиона и Лигу Европе јер тај параметар се одређује на основу клупских коефицијената. Али свакако је добра ствар што ће наши клубови имати више времена за летњи одмор и могу нешто касније да почну припреме за поечтак европских квалификација. Играчи ће бити одморнији, клубови ће имати више простора за трабсфер операције, а појачања ће имати више времена да се уклопе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар