ЛЕ: Челси лако, Интер брзински, Жиру опет, испаде Бајер!

Краснодар шокирао Леверкузен, Челси и Интер рутински до осмине финала.  У последњем термину реванш мечева шеснаестине финала Лиге Европе виђено је неколико мањих изненађења, а највеће у Немачкој.  Шапијев пројектил аспирин за Леверкузен! Челси славио уз звиждуке и увреде, Шкода пројурио кроз Генк.  Немачки представник елиминисан на свом терену у узбудљивом финишу.  Бетис једини испао од Шпанаца, коначно се разиграо Перишић, Динамо је ипак величина за Олимпијакос.  Рен покварио жутрку на Виљамарину.  Одигран је и последњи део реванш утакмица шеснаестине финала Лиге Европе.

Фудбал 21.02.2019 | 23:40
ЛЕ: Челси лако, Интер брзински, Жиру опет, испаде Бајер!
Фудбалери Бајер Леверкузена су играли реванш меч против руског Краснодара, после 0:0 на гостовању, и сви су очекивали победу немачког тима.

Ипак, Краснодар је повео у 84. минуту преко Сулејманова, а Левер је узвратио три минута касније преко Арангуиса. Гол Чилеанца није био довољан за домаћина, који је испао због гола у гостима Руса.

Челси и Интер су оправдали улоге фаворита и елиминисали Малме, то јест Рапид из Беча. Челси је славио са 3:0 против Швеђана, који су у једном тренутку утакмице остали и са играчем мање, док је тим из Милана тријумфовао резултатом 4:0.

Олимпијакос није успео да се извуче из незгодне ситуације. Они су у Пиреју одиграли 2:2 са Динамом из Кијева, а Украјинци су их и победили на гостовању са минималних 1:0 и избацили из Лиге Европе.

Рен је изненадио Бетис и елиминисао га победом на гостовану са 3:1, а са 4:1 је Славија из Прага славила против фаворизованог Генка и окончала поход Белгијанаца.

Бенфика је прошла даље победом у првом мечу против Галатасараја. У Лисабону је било 0:0, али су Португалци отишли даље. Андрија Живковић је меч преседео на клупи, док Љубомир Фејса није играо због повреде.

После Севиље, Динамо Загреба, Ред Бул Салцбурга, Наполија, Ајнтрахта, Зенита, Валенсије, Виљареала и Арсенала, добили смо и преосталих седам учесника осмине финала Лиге Европе, чија ће се имена наћи међу куглицама на жребу у петак у 13 часова.

То су: Интер, Славија Праг, Краснодар, Челси, Рен, Динамо Кијев и Бенфика.

То значи да ћемо уз српску колонију из Ајнтрахта (Лука Јовић, Мијат Гаћиновић и Филип Костић), те Бранислава Ивановића (Зенит) и Комнена Андрића (Динамо Загреб), у наставку такмичења гледати Уроша Спајића (Краснодар) и тандем из Бенфике (Андрија Живковић - Љубомир Фејса).

Фејса због повреде, а Живковић због одлуке тренера, ипак, овог четвртка нису помогли саиграчима да ремијем 0:0 елиминишу Галатасарај, пошто је претходно у Истанбулу било 2:1 за португласки тим. За разлику од њих, Спајић је одиграо цео меч за Краснодар у Леверкузену, који је обележила драматична завршница.

Гости из Русије успели су да сачувају 1:1 упркос неколико опасних напада домаћег тима и елиминишу Немце.

Гол вредан пролаза постигао је 19-годипњи "резервиста" Макомед-Шапи Сулејманов из сјајно изведеног "слободњака" у 84. минуту.

Бајер је брзо изједначио, само три минута касније преко Чарлса Арангиза, али нису домаћини успели до преокрета.

Челси је велики део посла одрадио још у првом мечу, када је у Шведској савладао Малме 2:1, па је реванш био само рутина.

Маурицио Сари је и поред тога извео прилично јак састав на терен, што је резултирало убедљивом победом 3:0. Сјајну серију у Лиги Европе наставио је Оливије Жиру, постигавши шести гол у последњих пет утакмица овог такмичења.

Француз је у 55. минуту донео предност "плавцима", затим је Рос Баркли погодио из слободног ударца у 74, а тачку је ставио Хадсон-Одои у 84.

Убедљив је био и Интер, који је у Милану "оверио" елиминацију Рапида. После 1:0 у Бечу, било је 4:0 за италијански тим који је још једном наступио без Маура Икардија.

Аргентинац је утакмицу гледао из ложе, заједно са супругом и менаџером Вандом Наром - "првооптуженом" за раздор између сјајног голгетера и руководства, али и саиграча у Интеру.

Исти број голова (4) постигла је и Славија и то пошто је прво примила један! Чеси су након 0:0 у Прагу били сјајни у Белгији, па настављају даље, док ће Генк морати добро да анализира данашњу партију.

Крај је и за Бетис, који је имао позитиван реми у Француској са Реном (3:3), али је у Севиљи изгубио 1:3, а од такмичења се опростио и Олимпијакос, поразом у Кијеву од Динама 0:1, после 0:0 у Грчкој.

Чудесан финиш у Леверкузену. После 174 минута велике борбе и недостатка голова, фудбалери Бајера и Краснодара су се напрасно распомамили и љубитељима фудбала пружили истински финиш за инфаркт. Финиш који није пријао срчаним боленсицима међу навијачима на обе стране, али је више среће на крају имао руски тим који је после ремија 1:1 и праве драме заслужено прошао у наредну фазу.

Не би било незаслужено ни да је Леверкузен прошао даље, али је екипа Петера Боша платила данак калкулисању услед чињенице да их у недељу очекује гостовање Борусији у Дортмунду. Зато је прерано извукао из игре Каи Хаверца што му се осветило.

Талентовани резервиста Магомед Сулејманов, из милоште звани Шапи, момак од свега 19 лета, мајсторски је матирао Лукаса Храдецког из слободног ударца у 84. минуту. Био је то гол који је одшкринуо врата осмине финала гостима, али и истовремено натерао Бајер на офанзиву која је трајала буквално до последње секунде. Само што су домаћи кренули с центра Чарлс Арангиз им је у 87. вратио наду да би још једним голом могли до победе и осмине финала. Али...

Нападао је Бајер свим силама, упркос умору Јулијан Брант, Леон Бејли и Кевин Фоланд су улазили у шансе, али је одбрана Краснодара одолела. Заблистао је у неколико наврати голман Сафонов, па је немачка офанзива спречена. Одличну ролу за госте одиграо је и српски репрезентативац Урош Спајић који није имао лак задатак против једне од технички најбољих немачких екипа. 

Од осталих утакмица ове вечери издвајамо убедљиву победу Челсија на Стамфорд Бриџу над шведским Малмеом од 3:0 после које се укупним резултатом 5:1 пласирао у седећу рунду. Сва три поготка домаћи су постигли у другом полувремену, а погађали су Жиру, Баркли (прелепа голчина из слободњака) и млађани Калум Хадсон Одоји.

Сенку на рутинску победу Плаваца бацили су звиждуци и прозивке домаћих навијача за везисту Жоржиња који је ушао у игру у наставку. Дакле, не баш пријатан тон уочи недељног финала Лига купа који се игра на Вемблију са Манчестер Ситијем.

Бенфика је на Лужу у досадној утакмици ремизирала са Галатасарајем 0:0, али се захваљујући победи од 2:1 из првог меча ипак пласирала даље међу 16 најбољих екипа у Лиги Европе.

У пробраном друштву играће и Славија из Прага која је вечерас изненадила белгијски Генк и тријумфом од 4:1 у гостима обезбедила даљи пролаз. Блистао је двоструки стрелац за госте, нападач Милан Шкода, а треба рећи да је чешки тим постигао четири поготка након што је Тросар у десетом минуту довео Генк у вођство.

Крцат стадион Бенито Виљамарин се надао да ће Бетисов капитал из ремија са три гола у гостима против Рена бити довољан да се на домаћем терену обезбеди пласман у осмину финала, али ништа од унапред палниране журке... Рен је победио 3:1

Као и у првом мечу када је виђено шест голова, и вечерас се играло отворено са много шанси пред оба гола. Бетис није бранио голове у гостима, Рен није имао куд осим да нападне, па смо видели лудо прво полувреме. Рен је повео голом Бенсебајинија после корнера у 22. минуту игре. Само осам минута касније је на семафору стајало шокантних 0:2! Рен је дуплирао вођство уз много среће пошто се непрецизан шут Сара показао као идеална асистенција за Инуа на другој стативи.

Бетис је кренуо на све или ништа, Хесе је највише претио и коначно у финишу полувремена је домаћи тим постигао гол који му је био преко потребан. Продор Каналеса по левом крилу и центрашут је искористио ЛоСелсо на другој стативи. Био је то гол наде за преосталих 45 минута...

Али Хесе и Морон су се испромашивали у другом делу игре, а Рен је пропустио шансе да голом из неких опасних контранапада раније реши питање победника. Стихијски напади домаћих у финишу меча нису дали резултат, севнула је контра у надокнади времена и Нијанг је печатирао тријумф Рена. Бетис је једини од четири шпанска представника који нису изборили осмину финала Лиге Европе где ће Рен бити једини француски амбасадор.

Милански Интер је одрадио домаћи задатак против вероватно и најслабијег учесника нокаут фазе такмичења – Рапида из Беча. Неразури су прегазили нејаког противника са 4:0. Међутим, више од победе, тренераСпалетија може да радује чињеница да се распуцао Иван Перишић који већ дуже време игра лоше, да су голове дали и резерве попут Весина, па чак и Ранокије, као и Политано који је био пао у форми.

Интер је повео после само четири минута када је Весино успео да крунише голом акцију после лепог продора Перишића и великог промашаја Кандреве. У 18. минуту је било 2:0 када је Ранокија (?!) ухавтио леп волеј на ивици казненог простора. Стадион га је наградио овацијама! 

Наставио је Интер да ниже шансе, а по игри је одскакао Перишић. Ранокија је имао шансу и за други гол, добре шансе су промашили Кандрева и Борха Валеро пре него што је Перишић у 80. минуту крунисао добру партију заслуженим голом. Избегао је офсајд замку, а онда мајсторски боцнуо лопту преко голмана и дефанзиваца који су клизали на гол линији. Тачку је ставио Политано у 87. минуту после асистенције Перишића. 

Динамо Кијев је минималном победом елиминисао Олимпијакос. Стрелац јединог гола је био Фран Сол, велико зимској појачање из Виљема ИИ. 

Резултати шеснаестине финала:

Интер - Рапид Беч 4:0 (први меч 1:0)
Генк - Славија Праг1:4 (0:0)
Бајер Леверкузен - Краснодар 1:1 (0:0)
Челси - Малме 3:0 (2:1)
Бетис - Рен1:3 (3:3)
Динамо Кијев - Олимпијакос 1:0 (2:2)
Бенфика - Галатасарај 0:0 (2:1)

играно у 18.55

Динамо Загреб - Викторија Плзењ 3:0 (1:2)
Ред Бул Салцбург - Бриж 4:0 (1:2)
Наполи - Цирих 2:0 (3:1)
Ајнтрахт - Шахтјор 4:1 (2:2)
Валенсија - Селтик 1:0 (2:0)
Зенит - Фенербахче 3:1 (0:1)
Виљареал - Спортинг 1:1 (1:0)
Арсенал - БАТЕ 3:0 (0:1)

играно у среду

Севиља - Лацио 2:0 (1:0)

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар