Рио: Ђере крупним корацима до четвртфинала!

Ласло Ђере, српски тенисер, победио је Јапанца, Тара Даниела, у другом колу турнира у Рио де Жанеиру и пласирао се у четвртфинале.

Тенис 21.02.2019 | 23:33
Рио: Ђере крупним корацима до четвртфинала!
Ђере је Даниела савладао после два одиграна сета и једног часа и 25 минута игре, 6:4, 6:2.

Ласло је победом над Даниелом обезбедио скок на АТП ранг листи и пласман на, за сада, 71. позицију на свету.

Србин је наставио да побеђује у Рио де Жанеиру, победивши још једног боље рангираног играча од себе, након великог изненађења које је направио у првом колу турнира када је избацио првог носиоца Доминика Тима.

Ђере је доминирао при свом сервис у првом сету и противнику у пет гемова препустио тек пет поена, а у деветом гему сета искористио је своју трећу брејк лопту и преломио сет, а испоставиће се и меч.

Ласло је на самом старту другог сета одузео сервис ривалу, а дуел је све више и више личио на онај са Тимом, којег је савладао истим "рецептом".

Ђере је наставио да сервира одлично, повео са 4:2, а затим дошао до новог брејка, те ускоро и меча и победе над Јапанцем.

Двадесетрогодишњи српски тенисер у четвртфиналу, које је на програму у петак, игра против боље из дуела у којем се састају Норвежанин Каспер Руд и Португалац Жоао Соуса.

Турнир серије 500 у Рију се игра на шљаци, наградни фонд је 1.937.740 долара, а бранилац титуле Аргентинац Дијего Шварцман завршио је такмичење у првом колу јер је меч предао уругвајском тенисеру Паблу Куевасу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар