Ђорђевић: Неке ствари нас стално враћају назад!

Ђорђевић: Сваки пут гледамо у пасуљ ко ће да дође! Селектор Србије, Александар Ђорђевић, рекао је да су његови кошаркаши у мечу против Естоније дала све од себе, да су пресудиле грешке.  Селектор Србије жали због грешака у Талину проистеклих из неуиграности и нада се појачањима за одлучујући меч квалификација за Мундобаскет против Израела.

Кошарка 22.02.2019 | 13:15
Ђорђевић: Неке ствари нас стално враћају назад!
"Осећа се овај пораз, наравно... Дали смо све од себе, али кошарка је игра аутоматизма, некада среће, увек памети...", рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре после меча.

Кошаркашка репрезентација Србије изгубила је у Талину од Естоније и није успела да овери пласман на Светско првенство у Кини. Србија је после драматичне завршнице изгубила са 71:70, па ће изабраници Александра Ђорђевића за пласман на СП у недељу морати да победе Израел.

"Мислим да смо имали доста лако изгубљених лопти, Радуљица је ушао у проблем са фауловима, па је и то разлог што нисмо имали унутрашњу игру. Имали смо неколико брзих шутева у четвртој четвртини, који нису били изграђени", рекао је ђорђевић.

"С друге стране, добра игра Естонаца, изузетно су брзи, јаки, пребацују лопту на чисте шутеве, нисмо стизали добро на 'клоуз аут', дозволили смо им много офанзивних скокова који су нам нанели штету, поготово у првом полувремену. Нисмо добро затварали скок", додао је селектор Србије.

Он је истакао да је утакмица била "јако тврда, доста нечиста физички".

"Знали смо да ће бити тако. Они су таква екипа, кад уђу у серију добију крила, играју чврсто, храбро, увек у истом саставу, а ми сваки пут гледамо у пасуљ ко ће да дође, да се повреди, да му не да клуб...", рекао је Ђорђевић.

Говорећи о одлучујућем мечу са Израелом, Ђорђевић је казао да његова екипа зна шта јој је чинити.

"Сигурно нас чека тврда утакмица. Они се дижу као репрезентација, имају изузетно квалитетне играче. Треба да се смиримо, анализирамо игру најбоље што можемо, да видимо ко ће да нам се придружи од играча који су данас играли евролигашке мечеве... Мицић се повредио против Фенербахчеа и има оток, Јовић је повређен, видећемо да ли ће Лучић и Милутинов моћи да нам се придруже", рекао је Ђорђевић.



Александар Ђорђевић опширно је на конференцији за новинаре говорио о поразу од Естоније (71:70), којим су "орлови" спречени да коло пре краја обезбеде наступ на Светском купу у Кини, септембра ове године.

Селектор је признао да је негативан резултат оставио трага на играче у свлачионици.

"Осећа се овај пораз, како да не... Мислим да смо изгарали на терену, да смо дали све од себе, али кошарка је игра аутоматизма, игра памети, некад и среће", почео је своје излагање.

"Мислим да смо имали доста изгубљених лопти, које нису смеле да се десе. Морали смо да играмо мирније, сталоженије, још више да гурамо лопту на ниски пост. Штета што је Радуљица ушао у проблеме са фауловима, па га нисмо имали током већег дела утакмице. То је један од разлога што нисмо имали унутрашњу игру на какву смо рачунали. Уместо тога, упутили смо неколико збрзаних шутева у четвртој четвртини, из неизграђених позиција, где смо мислили да ће тај шут да вреди пет поена".

О Естонији, која је у последњих девет минута надокнадила осам поена заостатка, потпуно се вративши у живот серијом од 13:2...

"Добра 'пик енд поп' игра Естонаца, изузетно су брзи, атлетски спремни, вертикалношћу су добијали предност и избацивали лопте на чисте шутеве са ногама на земљи. Било је и наших грешака, где нисмо стизали да изађемо на линију три поена. Уз то смо им дозволили 13 офанзивних скокова, што нам је нанело штету поготово у првом полувремену. Њихов скок из налета, са стране помоћи, био је апсолутно кључан. Да смо то боље затварали, имали бисмо пар контри и лаких поена, па би можда отишли на одмор са већом предношћу".

Ђорђевић је оценио да је домаћа екипа играла "доста прљаво" и физички јако, али да су "орлови" знали да ће бити тако.

"Серија тројки може да им да крила. Дуго су заједно, ко зна колико у истом саставу, док ми стално гледамо ко може да се одазове, да ли ће неко да се повреди, коме дозвољава клуб. Те ствари нас из неких наших аутоматизама стално враћају назад".

У недељу од 16.00 је меч Србија - Израел, у коме нас победа, па чак и пораз до 22 поена разлике ако Грузија уједно савлада Естонију у Тбилисију, воде на Мундобаскет.

"Последња утакмица против њих одлучивала је и о пласману на Европско првенство 2013. Знамо шта нам је чинити. Сигурно нас чека тврда утакмица, против Израела који има квалитет и диже се као репрезентација. Наше је да се смиримо, да анализирамо ову утакмицу најбоље могуће и да видимо ко ће да нам се придружи од играча који играју Евролигу. Мицић се повредио у Купу против Фенербахчеа, има оток, не знамо да ли ће га клуб пустити. Јовић је као што знате повређен, а Лучић и Милутинов би требало да буду ту",завршио је Ђорђевић.

Драган Милосављевић је уз Стевана Јеловца био најпоузданији играч Србије, док је недовољно спремни Милош Теодосић драстично пао у четвртој четвртини.

"Очекивали смо тежак меч. Стварно смо дали све од себе, али тешко је испунити све тактичке замисли када нам се састав мења за сваку утакмицу. Било је изгубљених лопти, пропуста приликом преузимања у одбрани и заграђивања коша. Они су, с друге стране, убацили неке битне тројке, имали су и мало среће. Знамо шта нас очекује у наредној утакмици и апсолутно смо спремни да уз помоћ пуне хале остваримо циљ", поручио је Милосављевић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар