Будућност у жаришту рата агената!

“Овде је играч – Омић – био приморан да потпише за евролигашки клуб, као што је Будућност са другом агенцијом, а то су његове речи – написмено. То је уцена и то је ствар коју би могла да истражује и полиција. Игром случаја, један агент има девет играча у овом клубу. Сада је председник Будућности покушао да изведе исто, са Секулићем, а могуће да има још оваквих случајева”, каже познати агент Јоргос Димитропулос.

Кошарка 24.02.2019 | 23:21
Будућност у жаришту рата агената!
Последњи дан прелазног рока у Јадранској лиги отворио је фронт прича о сплету агената према самој клупској кошарци и начину на који покушавају да кроје одређене токове.

Тако је у жижи потраге челника Будућности за адекватним центром довела до оштре реакције председника шпанске менаџерске агенције „Фер-плеј“ Давида Каро Фунеса после покушаја шампиона Јадранске лиге да ангажује прекаљеног Благоту Секулића. Каро Фунес је путем друштвених мрежа оптужио Плаве да су на „сумњив“ начин покушали да ангажују некадашњег репрезентативца Црне Горе.

“Менаџерска агенција Благоте Секулића поручује председнику Будућности да престане да брука клуб и његове навијаче тако што играче позива усред ноћи и препоручује им сумњиве послове са агенцијом коју преферира. Овакве радње су неетичке. Згрожен сам“, написао је Каро Фунес.

Девет дана касније касније, огласила се и Будућност и то путем писма упућеном специјализованом кошаркашком сајту Еурохоопс.

“Ми само запањени неприкладним и нетачним оптужбама агента Давида Фунеса. Без потребе и правог разлога увучени смо у рат између кошаркашких агената, који користе играче за своју финансијску корист. Оптужбе према менаџменту Будућности, које је изнео агент са којим никада нисмо контактирали, потпуно су некоректне“, стоји у писму и додаје се:

“Годинама сарађујемо са различитим агенцијама и агентима, а ово је први пут да се нађемо у оваквој ситуацији. То је напад на репутацију нашег клуба и менаџмент. Убудуће нећемо коментарисати овакве непоткрепљене нападе, који ће убудуће бити прослеђени нашим адвокатима, а који ће заштитити интегритет и репутацију клуба”, пише у одговору Будућности.

Међутим, против подгоричког клуба глас је дигао и агент Јоргос Димитропулос. Он је од Евролиге затражио да покрене истрагу против Будућности.

“Може да се говори о ‘рату агената’, када се агенције боре за неке играче и када једна агенција покушава да ‘украде’ играча од друге. ФИБА то брани, али на крају – играч може да бира када ће да промени агенцију, ако испуни обавезе из уговора на исти начин као што очекује да клуб испуни обавезу према њему. Али, то није случај овде“, каже Димитропулос и истиче:

“Овде је играч – Омић – био приморан да потпише за евролигашки клуб, као што је Будућност са другом агенцијом, а то су његове речи – написмено. То је уцена и то је ствар коју би могла да истражује и полиција. Игром случаја, један агент има девет играча у овом клубу. Сада је председник Будућности покушао да изведе исто, са Секулићем, а могуће да има још оваквих случајева”.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар