Видео: Ласо о очајној одлуци судија...

То није била људска грешка! Пабло Ласо, тренер Реал Мадрида, рекао је да лоша одлука судија у финалу Купа краља нема никакве везе са људском грешком.  Ласо о скандалу у Купу краља: Оно није људска грешка! Хоћу да причамо о лепоти кошарке, а све се врти око детаља којег се сви срамимо. . .  “Финале Купа краља је решено на основу напада после којег су остале само десетинке да се одиграју, у ситуацији када је цео терет меча стављен у руке судија и технологије коју они нису искористили. И даље нисмо добили објашењење зашто је то тако“, јасан је тренер Краљевског клуба.

Кошарка 22.02.2019 | 09:45
Видео: Ласо о очајној одлуци судија...
На утакмици између Реал Мадрида и Барселоне видели смо велики број грешака арбитара у завршници утакмице, а последња је и одлучила победника.

Судије су показале на силазну путању код шута Анта Томића, иако је лопта прво дирала обруч и Барселона је дошла до тријумфа.

Ово је била класична судијска компензација јер су мало пре тога пропустили да суде фаул над Синглтоном који би вероватно са линије за слободна бацања решио питање победника.

"Ја сам први који ће признати људску грешку, зато што смо сви људи и правимо грешке. Људска грешка је прихватљива. Кошарка је игра која је пуна добрих и лоших ствари на оба краја терена. То је потпуно схватљиво и људи који то не капирају значи да не гледају довољно кошарку", каже Ласо и додаје:

"За мене, последњи посед није људска грешка. Сви ресурси које имају судије како би виделе игру нису искоришћени. Никакво објашњење нисмо добили".

Уколико нисте видели шта арбитрти нису судили погледајте на видео снимку испод.



Не смирују се страсти у Шпанији после финала Купа краља и Ел класика који је изнедрио вероватно и највећи судијски скандал у европској кошарци последњих година.

Изјава првог човека Евролиге Ђордија Бертомеуа да је „Евролига компанија, а не федерација“, те да свако може да игра у елитном такмичењу без обзира на статус у националном првенству запалила је јавност и поставила темељ за евентуални излазак мадридског гиганта из шпанске клупске кошарке, а приче о овом сценарију било је и током конференције за новинаре пред долазак минхенског Бајерна.

Припаднике Седме силе интересовало је мишљење тренера Пабла Ласа о целом случају и Реалове жалбе на рад судија. Није дао сувопаран одговор, већ је био прилично опширан и директан.

“Пазите сад, одговорићу вам на питање. Одговор ће бити мало дужи, али после овога више нећу говори на ту тему“, почео је Ласо, па наставио:

“Мало је тога што би могло да се каже о том последњем нападу. Све је већ речено на конференцији, свима су ствари биле јасне и не морамо о томе даље да дискутујемо. Последњих дана се све више говори о људским грешкама. Први сам од свих који разумеју људске грешке. Сви смо људи и сви грешимо. И оне су увек прихваћене. Неважно о коме се ради, судији, тренеру или играчу“.

Био је то само увод у оно што је трофејни стручњак желео да каже...

“Волео бих да мојим играчима могу да кажем: 'Сваки пут кад упутите шут, желим и да погодите'. И они могу да погреше. Када причамо о судијама, сви ће рећи да могу да погреше. Прихватам то, кошарка је игра која је сплет добрих и погрешних одлука. То је потпуно разумно и сви који не желе то да схвате, не виде кошарку каква јесте. Али, ако онај напад видите као људску грешку“, застао је на тренутак Ласо, па додао:

“Оно ја не видим као људску грешку“.

Краљевски клуб је већ осудио грешку тројице арбитара и посебно се истиче да они нису користили систем понављања снимка како треба.

“Финале Купа краља је решено на основу напада после којег су остале само десетинке да се одиграју, у ситуацији када је цео терет меча стављен у руке судија и технологије коју они нису искористили. И даље нисмо добили објашењење зашто је то тако“.

Упркос свему, Ласо каже да му је драго што и даље постоји атмосфера жеље да се о овом случају говори јавно.

“Оно што ме не чини срећним јесте то што је већина вас (новинара) овде само због ове срамоте последњег напада. Такмичење које је преношено у преко 120 земаља света одлучено је на онакав начин. Лично мислим да то није добро за кошарку. Волео бих да можемо да седимо и разговарамо о лепоти кошарке, али нажалост, ниво привлачности у овом тренутку генерисан је кроз детаљ због којег су сви осрамоћени“.

За крај оставио је причу о могуће иступању Реала, што би представљало својеврсну револуцију у европској клупској кошарци.

“Не желим о томе да причам. Имате званично саопштење клуба које заступа мишљење свих нас, због тога немам шта много да додам. Све је јасно“.

Да ли се то заиста спрема терен за Реалов одлазак из АЦБ лиге? Или је ово само механизам притиска на целу организацију уочи плеј-офа...?

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар