Трећа оптужница против Мамића

Здравко Мамић који је у Међугорју потражио спас од хрватског правосуђа које га је лани неправоснажно осудило на шест и по година затвора, зарадио је још једну, укупно трећу оптужницу.

Регион 21.02.2019 | 15:30
Трећа оптужница против Мамића
Пред Жупанијским судом у Осијеку подигло ју је Жупанијско државно тужилаштво у Загребу, а Мамића се терети за злоупотребу у привредном пословању, пише Вечерњи лист.

Мамића се према оптужници терети да је од 25. септембра 2002. до 8. марта 2007. у Загребу и Клагенфурту (Аустрија), и то од 25. септембра 2002. до 5. новембра 2002. као члан извршног одбора ГНК Динамо, а након тога као извршни потпредсједник и члан управе Динама, овлаштен за располагање новчаним средствима клуба с рачуна у Хyпо Алпе Адриа Банк у Клагенфурту, подигао 2,2 милиона евра које је затим користио за личне потребе.

Оптужен је да је наложио да се с рачуна клуба подигне 97.492 евра те пребаци на његов аустријски рачун. Терети га се и да је олично подигао 2,1 милион евра (у протувриједности од око 16 милиона куна) у готовини.

Таквим радњама, тврди тужилаштво клуб је оштетио за укупно 2,2 милиона евра, односно 16,7 милиона куна.

Тужилаштво у оптужници тражи да му се тај новац одузме, а траже и да се овај поступак споји с поступком који се против Мамића те још неколико особа веће води пред судом у Осијеку.

Ријеч је тзв. случају Динамо 2 у којем га се терети за извлачење око 25 милиона КМ из клуба. Та оптужница још није правоснажна.

(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Xy

21.02.2019 16:49

Ђубре од човјека био и остаје док год живи.Увијек је само викао и псовао свакога,а себе правио поштењаковићем.Тако смрдљиво го..о треба за увијек у нај гору смрдљиву рупу затворити.То је паразит који је увијек живио од туђег труда и рада.

ОДГОВОРИТЕ