Луксузни џокер: Ана Дабовић у Француској!

Трансфер бомба у Монпељеу!

Кошарка 21.02.2019 | 17:30
Луксузни џокер: Ана Дабовић у Француској!
Бомба у француској женској кошарци! Великим словима француски Л'Екип пише о доласку Ане Дабовић у редове Лат-Монпељеа. Бивша играчица турског Фенербахчеа би могла да буде одлична замена за ОлесијуМалашенко, па ће бити прави "луксузни џокер" и "кец из рукава", како су је новинари поменутог листа окарактерисали, у завршници сезоне за тренера Дамјана Леруа.

Клуб који се тренутно налази на трећој позицији у француском шампионату морао је брзо да реагује након одласка репрезентативке Молдавије из тима, као и због бројних повреда које муче овај тим у последње време. Избор је пао на Ану Дабовић, која је управо против земље у којој ће наставити своју каријеру исписала најлепше успомене.

У финалу Европског првенства 2015. године против Француске је била МВП, када је забележила 25 поена и предводила нашу селекцију до злата. Годину дана касније, Србија је надиграла Францускиње у мечу за бронзу на Олимпијским играма у Рију.

Газелама би могло добро да дође и искуство које Ана Дабовић има у игрању "преко океана", пошто је 2016. године била шампион WНБА лиге са екипом Лос Анђелес Спаркса.

Прилику за деби, Ана би могла да има већ у недељу када ће Монпеље дочекати фењераша Мондвила.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар