Ковачевић: Открити име налогодавца

У Окружном суду у Бањалуци данас је почело суђење Марку Чолићу (32) који се терети за покушај убиства новинара БН телевизије Владимира Ковачевића.

Република Српска 21.02.2019 | 12:54
Ковачевић: Открити име налогодавца
Другооптужени у овом кривичном дјелу Недељко Дукић (28) још увијек је у бјекству и за њим је расписана потјерница, преноси портал Герила.инфо.

Након давања исказа у суду, Владимир Ковачевић је изјавио: “Не бих заиста да коментаришем ток суђења. Једино што очекујем да поступак до краја буде правичан. Очекујем да се у коначници донесу имена налогодаваца напада”.

Ковачевић је новинарима рекао да је још рано говорити о томе ко би могао бити евентуални налогодавац, као и да ли ће се то уопште и десити.

Током наставка суђења очекује се излагање двојице вјештака.

Окружно јавно тужилаштво подигло је оптужницу против Чолића 27. децембра прошле године. У оптужници се наводи да су Чолић и Дукић напали Владимира Ковачевића 26. августа око 20.40 часова испред зграде у којој станује у бањалучком насељу Обилићево.

Када се Ковачевић враћао кући са радног задатка из мрака су га заскочили нападачи са капуљачама на глави и премлатили палицама. Мотиви овог напада још нису познати.

У оптужници стоји: “Када су уочили да он прилази кући тротоаром, притрачали су му и напали га и одмах почели да ударају телескопским палицама. Оба су били маскирани и имали су капуљаче навучене пеко главе. Чолић је Ковачевићу пришао с предње стране, а Дукић с леђа. Ударцима телескопских палица су га оборили и тукли све док он није почео да гласно дозива у помоћ. Тада су побјегли у непознатом правцу.”

(герила.инфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Милојко Бабић

21.02.2019 12:27

Открити налогодавце?!!!То ти је у "Лакташкој Кореји",као кад се запиташ:Ко у стаду мрче овце!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

21.02.2019 12:36

Да постоји политичка воља владајуће клике случај напада на новинара Ковачевића био би ријешен за двије седмице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

21.02.2019 14:41

Дајте предмет оном инспектору што је пријетио Станивуковићу, човјек је профи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деутсцхланд

21.02.2019 14:59

Зна се налогодавац,Додик,Лукац,и крвник из МУП-а,Милос Бандић,и у Јасеновцу,том крвнику,би позавидјели, Артуковић,то је био РАТ,а Милос Бандић,у миру убија дјецу, такав ради у МУП-у, историја це његове крваве руке,судити,зар могу Срби такви злоцинце бити,као Милос Бандић