Лебронове принудне мјере: Плеј-оф ниво игре - активиран!

Леброн Џејмс потпуно се посветио нападу на плеј-оф са Лос Анђелес Лејкерсима.

Кошарка 21.02.2019 | 16:30
Лебронове принудне мјере: Плеј-оф ниво игре - активиран!
Џејмс каже да је "укључио" свој плеј-оф ниво игре раније него уобичајено јер су "језераши" тренутно десети на Западу.

Очекује нас изузетно драматична завршница регуларног дела сезоне јер 25 утакмица пре краја само осам победа дели екипе на позицијама 4-13 на Западу.

Лејкерси су тренутно на учинку 28-29, на четири победе од осмопласираног градског ривала Клиперса. Осим тога, "језераши" имају статистички четврти најтежи распоред до краја сезоне, па је Леброн одлучио да већ после Ол-стар паузе подигне ниво игре. 

"Активиран је плеј-оф систем", рекао је Џејмс после тренинга у среду, а уочи дуела са Хјустон Рокитсима, "Бићу мало другачији, нешто раније него што сам то био претходних година". 

Џејмс је играо у последњих осам НБА финала, а у 13 последњих сезона је учествовао у плеј-офу. Његови тимови (Кливленд и Мајами) су у том периоду углавном били лидери конференције, па је сада у потпуно непознатим околностима. 

"То је наш посао, то је наш циљ – пласман у плеј-оф. То нам је циљ од почетка сезоне, и даље је. Радимо на свом путу ка томе", додао је Леброн, "Мој ниво игре мора бити висок. Нажалост по мене, јер не волим да то радим овако рано". 

Џејмс у својој првој сезони у "Стејплс центру" просечно бележи 26,8 поена уз 8,6 скокова и 7,6 асистенција по утакмици. 

Лејкерси су пропустили плеј-оф у претходних пет сезона, што им је најдужи низ у историји франшизе.

Распоред Лејкерса до краја сезоне: Хјустон, Њу Орлеанс, Мемфис, Њу Орлеанс, Милвоки, Финикс, Клиперс, Денвер, Бостон, Чикаго, Торонто, Детроит, Њујорк, Милвоки, Бруклин, Сакраменто, Вашингтон, Јута, Шарлот, Њу Орлеанс, Оклахома Сити, Голден Стејт, Клиперс, Јута, Портланд.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар