Ево шансе за Марјановића!

Ембид паузира седам дана! Српски кошаркаш, Бобан Марјановић, могао би у наредних седам дана да добије значајно већу минутажу и битнију улогу у тиму Филаделфије.

Кошарка 21.02.2019 | 15:30
Ево шансе за Марјановића!
Марјановићу је врата ка већој минутажу отворила повреда првог центра 76ерса Џоела Ембида који је повредио колено.

Сиксерси су саопштили да ће Ембид паузирати најмање седам дана због отеклине на колену, док ће на дужи период одсуствовати бек Фуркан Коркмаз који је покидао менискус.

Ембид већ неко време има проблема са коленом, али тренер Филе Брет Браун не верује да је ситуацију погоршао његов наступ на Ол-стару где је играо 23 минута и за то време забележио 10 поена и 12 скокова. 

Камерунски центар је током каријере често имао проблема са повредама, због тога јер пропустио прве две НБА сезоне, па је постао званично руки тек у трећој у којој је наступио на 51 мечу. 

Прошле сезоне је опет имао неколико пауза па је наступио на укупно 63 утакмице, али је ове одиграо 54 од 58. Просечно бележи 27,3 поена уз 13,5 скокова и 3,5 асистенција по мечу. 

У наредних седам дана Сиксерси ће играти против Мајамија (22. фебруар), Портланда (23) и Њу Орлеанса (26). Изостанком Ембида, више простора за игру на овим мечевима би требало да добије Марјановић. 

Марјановић је од доласка у Филаделфију у трејду из Лос Анђелес Клиперса 6. фебруара одиграо четири меча са Сиксерсе и за 13,3 минута по утакмици бележио 7 поена уз 4,3 скокова и 1,3 асистенција.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар