Венгеру нуде директорску фотељу ПСЖ-а!

Бивши менаџер Арсенала, Арсен Венгер, могао би ускоро да прихвати понуду Пари Сен Жермена и постане њихов нови спортски директор.

Фудбал 25.02.2019 | 13:15
Венгеру нуде директорску фотељу ПСЖ-а!
Медији у Француској преносе да је председник "светаца" Насер Ал-Келаифи незадовољан радом садашњег спортског директора Антера Енрикеа и да је већ контактирао Венгера.

Челници Парижана незадовољни су јер Енрике није успео у зимском прелазном року да добије битку са Барселоном по питању трансфера Френкија де Јонга из Ајакса.

Енрике је на дужност ступио у јуну 2017. године, има уговор на две године и сва је прилика да сарадња неће бити продужена, тако да у клубу већ преговарају а потенцијалним кандидатима. 

Венгер је идеалан за ту позицију и поједини медији су већ известили како се бивши стратег Арсенала, који је у лондонском клубу провео 22 године, састао са Ал Келаифијем на турниру тенисерки у Дохи. 

Место сусрета није нимало случајно јер је Ал-Келаифи, иначе бивши тенисер, тренутно председник Тениског савеза Катара. 

Наводно, Венгеру је дато да се изјасни о понуди најкасније до краја марта, тако да би у случају одбијања, имали још времена да реагују и потраже другог кандидата. 

Да се о Венгеру озбиљно размишља у Паризу сведоче и последње изјаве тренера Томаса Тухела који је изразио разочарање што спортски директор Енрике није успео зимус да доведе још једно појачања. 

Осим тога, Венгер, који је у понедељак добио награду Лауреус за животно достигнуће, занимљив је и Челсију. 

Бивши голман енглске репрезентације, Дејвид Симан, изјавио је да сматра да би било добро да га "плавци" ангажују, али мало је вероватно да би Француз тако нешто прихватио из простор разлога зато што има статус легенде у комшијском Арсеналу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар