Семберац, Светозар Марковић, не игра до плеј-офа!

Дача Пантић на граници за дерби! Муса Нџаи неће скорије на терен!

Фудбал 21.02.2019 | 13:45
Семберац, Светозар Марковић, не игра до плеј-офа!
Црне слутње у Партизану су се обистиниле. Дефинитивно мора Светозар Марковић на операцију колена. Испитивања током среде потврдила су да је талентованом штоперу црно-белих на гостовању у Бачкој Паланци страдао менискус и да је једини начин да се проблем реши хируршки захват.

Марковић ће на операциони сто већ наредне седмице. Мада се говорио да би могао да остане у Београду, сва је прилика да ће путовати у Рим, код чувеног лекара Пјера Паола Маријанија, који је у блиској прошлости оперисао неколикио фудбалера црно-белих, а очекује се да без проблема „закрпи“ и младог репрезентативца. После операције популарног Свету чека пауза између шест и осам седмица што значи да ће пропустити све утакмице Парног ваљка до краја основног дела првенства (7. април), а зависно од опоравка остаје да се види да ли ће бити спреман за мечеве у плеј-офу.

У сваком случају неће га бити у суботњем одмеравању снага са новосадским Пролетером, сигурно пропушта 159. вечити дерби, првенствене дуеле са Радничким, Вождовцем, Спартаком, Напретком, Чукаричким и Војводином, као и гостовање у Крушевцу у четвртфиналу Купа Србије. Већ за полуфиналне двобоје (17. априла и 15. маја), под условом да црно-бели прескоче наредну препреку у такмичењу чији трофеј бране, требало биМарковић да буде спреман.

Истовремено, воде у Партизану трку са временом како би Данила Пантића што пре оспособили и вратили на терен. Још један млади репрезентативац наше земље четири седмице не тренира са екипом због јаке упале Ахилове тетиве, међутим, последње вести су охрабрујуе и очекује се да се до краја ове седмице прикључи групи и почне да ради с лоптом. Остаје једино питање хоће ли пет или шест дана колико ће имати до гостовања на Маракани бити довољно да ухвати ритам неопходан за тако важну утакмицу, поготово ако се зна да је пропустио комплетан припремни период. Можда баш на свежину ту једну утакмицу одигра, па за даље да се види шта и како...

Извесно је само да Муса Нџаи неће скорије на терен. Новајлија из норвешког Стабека је после пропуштене половине припремног периода у Турској „закачио“ вирус по повратку у Београд и како сад ствари стоје ни он неће бити у конкуренцији за 159. вечити дерби, 2. марта.

Иначе, после три дана боравка у Немачкој – услед породичне трагедије, односно погибије таста Шабана Шаулића – тренизима Партизана вратио се шеф стручног штаба Зоран Мирковић. То значи да ће Бата водити екипу против Пролетера у суботу од 19 часова.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар