Сале о Теу: Недостаје му свега, али не и талента!

Селектор репрезентације у Естонији највише говорио о капитену. Уз екипу је и први Теодосићев заменик, Милан Мачван.

Кошарка 21.02.2019 | 13:15
Сале о Теу: Недостаје му свега, али не и талента!
Александар Саша Ђорђевић дочекао је у понедељак Милоша Теодосића загрљајем и широким осмехом.

Капитен и први плејмејкер репрезентације Србије први пут ће одиграти званичан меч за репрезентацију од Олимпијских игара у Рију, а његов повратак догодиће се у веома важној утакмици - против Естоније у Талину.

Дан пре "меч лопте" за пласман Србије на Мундобаскет у Кини (четвртак, 18 часова), селектор је посветио посебну пажњу Теодосићевом повратку у систем репрезентације, уз објашњење да је сјајни "плеј" из објективних разлога далеко од оптималне форме.

"Ипак он није дуго играо, и он сам је свестан тога. Видело се на тренингу да му недостаје ритма, недостаје му свега, али ми се уздамо у његов таленат. Обично је тако, из неког мировања, имао фантастичне утакмице. Надамо се да ће тако бити и овде. Онако, на свежину", рекао је Ђорђевић.

Најављујући утакмицу, селектор жели да што више растерети капитена.

"Не би требало ни он сам да се оптерећује, нити би требало да очекујемо да ће само он да реши утакмицу. Свих 12 момака требало би да донесу најбоље што могу, јер ћемо тако и њему помоћи да буде онај прави. Али, већ сам овај гест, капитенски, лидерски, је за свако поштовање".

Уз захвалност свим играчима који су се одазвали позиву, Ђорђевић је нагласио и да је уз екипу у Естонији и Милан Мачван, који се опоравља од тешке повреде колена.

"Свим играчима који су до сада играли и одазивали се, са наше стране велико, велико хвала. У Естонији је са нама и Милан Мачван, још један наш капитен! Имамо много играча који имају тај капитенски ген. Желео је да дође и помогне. Имамо то заједништво које нас краси, одатле градимо све што можемо", додао је Ђорђевић.

Припрема за утакмицу протиче мирно.

"Пре тренинга смо се добро одморили, имали 'видео састанак'. Знамо шта нас чека. Сутра се овде спрема права фешта за тројицу њихових играча који се опраштају, али то не сме да нас деконцентрише. Знамо шта нам је чинити и на који начин треба да се, пре свега, ментално припремимо. Очекујем физички веома захтевну утакмицу. Сви момци су здрави и спремни, кренули смо добро, имали смо одличних пар дана припрема. Сигурно да ће ту бити много и индивидуалног утицаја на игру сваког од њих. Сви они ће дати све од себе да дођемо до победе и жељеног пута на Светско првенство већ овде у Талину", порука је селектора.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар