Даласов план за наредну сезону - Никола Вучевић!

Да ли ће Баранин заиграти у трилингу са Дончићем и Порзингисом?

Кошарка 25.02.2019 | 20:25
Даласов план за наредну сезону - Никола Вучевић!
Црногорски репрезентативац Никола Вучевић могао би да промени средину већ на лето. Према писању америчких портала, Далас Маверикси не крију интересовање за довођење центра у тим.

Не би ово био први пут да Далас дође у жижу јавности због довођења нових играча – овог јануара су договорили невероватан трејд са Њујорк Никсима, када су разменили Дениса Смита, Деандреа Џордана иВеслија Метјуза, као и два будућа пика у првој рунди на драфту, а заузврат су добили Порзингиса, Хардавеја,Бурка и Лија.

Летонски кошаркаш неће наступати за Далас ове сезоне због повреде, али челници клуба сматрају да би он у дуету са Дончићем коначно могао да донесе титулу у будућности. Међутим, ту прича о ростеру не стаје, јер Маверикси желе да се додатно појачају на неколико дефинисаних позиција. Избор главних људи у клубу је пао на црногорског центра Николу Вучевића.

Баранин ће на крају ове сезоне постати слободан агент, пошто тренутно тече последња година његовог четворогодишњег уговора који је тежак 53.000.000 долара. Један од његових агената је Бил Дафи, који такође представља једног од агената Луке Дончића, па све указује на то да ово није само празна прича.

Интересовање за Вучевића не треба посматрати као изненађење – Никола игра најбољу сезону у каријери, а овог викенда је наступио и на Ол стару. Ове године просечно постиже 20,5 поена по сусрету, а такође хвата и 12,1 лопти. Ипак, оно што највише привлачи пажњу јесте његов невероватан проценат шута – за два поена има 52 одсто прецизности, док је са дистанце тај проценат нешто мањи, око 38 одсто.

Орландо ће тешко успети да задржи одличног центра у својим редовима, поготово узимајући у обзир чињеницу да би морали да се одрекну услуга неких од играча због салари кепа. Са друге стране, готово је извесно да би Вучевић желео да потражи нова искушења и заигра за неки озбиљнији тим.

Екипи из Даласа би добро могло да дође и искуство црногорског центра, који игра у НБА лиги од 2011. године – комбинација са Порзингисом би представљала пун погодак, пошто летонски кошаркаш може да игра и на позицији крилног центра. Али, Далас ће морати да се помучи и обезбеди останак Летонца у тиму и у наредној сезони.

Можда је време да Вучевић направи корак напред, пошто је у досадашњем току каријере одиграо само један сусрет у плеј-офу, када је у сезони 2011/12 наступао за екипу Филаделфије.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар