Дирљив опроштај: ''Био си најбољи...''

„Драги Попе, био си најбољи поп међу атеистима“, написао је у књигу жалости један од бројних пријатеља преминулог бањалучког политичара Слободана Поповића Попа.

Република Српска 20.02.2019 | 13:51
Дирљив опроштај: ''Био си најбољи...''
На комеморацији поводом Поповићеве смрти у Банском двору у Бањалуци окупило се неколико стотина грађана Бањалуке, Сарајева, Тузле и других градова БиХ.

Међу њима су били и лидери ПДП-а Младен Иванић и Бранислав Бореновић, предсједник СДП-а БиХ Нермин Никшић, бивши министар финансија Републике Српске Светлана Ценић, али и грађански активиста Вехид Шехић, професор филозофије др Миодраг Живановић Жиле, бивша СДП-овка Мирјана Тешановић и други Попови пријатељи познати као “отпораши”.



На комеморацији је говорио Вехид Шехић, дугогодишњи Поповићев пријатељ, који је истакао да нас је напустио један од посљедњих истинских љевичара у БиХ.

Било је планирано да се скупу обрати и Светлана Ценић, блиска Попова пријатељица и сарадница, али је она, како је рекао једна од Поповићевих рођака, била толико потресена да није могла да говори.

– Највећем и најбољем Човеку, мом најбољем другу и ослонцу. Вечна ти слава и хвала, друже Слободане – написала је Ценићева у књигу жалости.



Уз поздрав „Смрт фашизму, слобода народу“ један од Поповићевих поштовалаца је записао: „Много си пута ризиковао своју главу, да би спасио наш образ“, алудирајући  на Поповићево држање током рата деведесетих, када је одбијао да у предузећу, у којем је био директор, отпушта раднике несрпске националности и отворено се супротстављао политици тадашње СДС-а.



Младен Иванић се од Поповића опростио ријечима: „Био си истински љевичар, пун енергије и нових идеја, ни себи ни другима ниси дао да уђу у рутину“.



Поповић је био по струци инжењер, али је познат као дугогодишњи привредник и политичар. Прије рата је био одборник у Скупштини Бањалуке, а послије рата у три мандата посланик СДП-а у Народној скупштини Републике Српске. Године 2014. се због сукоба са Златком Лагумџијом и врхом партије разишао са СДП-ом и прешао у ПДП.

Био је омиљен у друштву због духовитости, бртиког језика, али и зато што је свирао гитару и волио пјесму и дружење.

Умро је од посљедица несреће која се догодила прије десетак дана, када је пао на степеништу у згради у којој је живио и тешко се повриједио. Враћао се са дружења, а у руци је имао гитару.



(Српскаинфо)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

007

20.02.2019 13:19

Када би за живота било пола ових хвалоспева,похвала,подршке и поштовања,свет би био бољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

20.02.2019 16:32

Прави господин покој му дуси, био је вољен у цијелој БиХ и постован. Нека ти је Попе лака црна земља.

Name

Ех

20.02.2019 13:44

да је било више оваквих људи 1992...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је!

20.02.2019 13:59

Да их је висе говорило "Немојмо ратовати - неце бити побједника"! Него рекосе "Зртвовацемо мир да срусимо Југославију"

Name

Дрварчанин

20.02.2019 14:04

Овакве власт нема. Нек му је вечна слава

Name

Ре Ех

20.02.2019 14:22

Да је било више оваквих људи,Срба би било много мање,али нека му је вјечни покој

Name

Степеница

20.02.2019 14:06

Није имао гитару него флашу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

2 Пац

21.02.2019 05:56

Стета је само сто нема висе људи као сто је био Слободан Поповиц а мање таквих као ти. Било би нам свима пуно пуно боље.