Додик направио приватну државу?!

Савјетом за заштиту уставног поретка предсједава Синиша Каран, а чланови су Средоја Новић, Предраг Ћеранић, Срђан Рајчевић и Драга Мастиловић; њихова главна интересовања су чланови групе "Правда за Давида", опозициони политичари, новинари. . .

Република Српска 20.02.2019 | 13:15
Додик направио приватну државу?!
Одбор за безбједност Народне скупштине Републике Српске у сриједу, 20. фебруара, одржаће сједницу поводом угрожене безбједности посланика Драшка Станивуковића и његовог сарадника Ивана Бегића.

Сједница је сазвана на захтјев Клуба посланика Партије демократског прогреса, чији је Станивуковић члан.

Захтјев Клуба ПДП-а услиједио је након што је Станивуковићу у ноћи 12. фебруара разбијен аутомобил у дворишту породичне куће у Бањалуци. 

Бањалучка полиција је тим поводом привела Станивуковићевог сарадника Ивана Бегића, који је у вечери 11. фебруара, како тврде, довезао Станивуковћев аутомобил до породичне куће народног посланика.

Полиција је потом саопштила да је Бегић одбио полиграфисање, што је он демантовао, а онда је Станивуковић објавио аудио снимак са саслушања Бегића, који свједочи о јасним пријетњама које је полицијски инспектор Милош Бандић упутио Бегићу. 

БАНДИЋЕВЕ ПРИЈЕТЊЕ

Бандић, који је начелник Одјељења за имовинске деликте у Полицијској управи Банајлука, запријетио је Бегићу да му може учинити шта год зажели - пребити га, бацити низ степенице, згазити и ишамарати гдје год да га види. 

„Држава ми купила пиштољ и рекла - Милоше изволи“, рекао је Бандић у полицијској станици Бегићу, што је, сама по себи, веома јасна и прецизна пријетња полицијског службеника.

Објављени снимак са Бегићевог саслушања открио је да полиција отвореним пријетњама присиљава Бегића да лажно свједочи о разбијању аутомобила Драшка Станивуковића.

“Дао си изјаву, све, али нама се та изјава не уклапа”, рекао је инспектор Бандић приликом саслушања Ивана Бегића.

То је јасан знак да су на сличан начин покушавали да „спакују“ и изјаве бројних грађана Бањалуке, које су у последњих мјесец и по дана приводили, покушавајући да оптуже Давора Драгичевића, Драшка Станивуковића и Жељка Дабића за наводни покушај државног удара 25. децембра прошле године, за шта су им поднијели кривичне пријаве.  

Одбор за безбједност Народне скупштине Републике Српске, осим о овом случају, требало би министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу и директору Полиције РС Дарку Ћулуму, да постави још низ питања, која се односе на незаконитости у раду полиције и нарушавање људских права и слобода грађана Бањалуке од припадника МУП-а Републике Српске. 



ПИТАЊА ЗА МИНИСТРА И ДИРЕКТОРА

Чланови одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске морали би, ако хоће поштено да раде свој посао у интересу грађана и у складу са овлаштењима која имају по закону и Уставу, од актуелне власти у Српској, прије свега од министра Лукача и директора Полиције Дарка Ћулума да затраже одговоре и на сљедећа питања:

Ко је и због чега наредио брутално насиље припадника Јединице за подршку МУП-а РС и осталих полицијских службеника над грађанима Бањалуке 25. децембра прошле године, када су комуналци са Трга Крајине „почистили“ сва обиљежја посвећена убијеном младићу Давиду Драгићевићу?

Због чега су тог дана ухапшени родитељи убијеног младића, Давор Драгићевић и Сузана Радановић, као и десетине грађана, међу којима је било и народних посланика? Да ли само зато што траже да се открију и казне убице Давида Драгичевића?

Да ли је међу припадницима специјалне полиције, која је тог дана батинала грађане Бањалуке, било и разбијача који нису припадници МУП-а Републике Српске, већ су дошли са стране?

Зашто се насиље поновило 30. децембра, након последњег великог скупа „Правда за Давида“ и протестне шетње након тог скупа, када је такође ухапшено више десетина Бањалучана, од којих су неки били случајни пролазници на Тргу Крајине?

Зашто полиција од 25. децембра прошле године до данас, свакодневно ограничава кретање грађанима Бањалуке, забрањује сваку врсту окупљања, које броји више од три човјека, чак упада и у црквено двориште и одатле на саслушања одводи људе који подржавају породицу Драгичевић? 

Да ли је у Бањалуци уведен полицијски час, и ако јесте, по ком основу?

Зашто нису покренути поступци нити су поднесене кривичне пријаве против свих припадника МУП-а који су, према документима Окружног тужилаштва Бањалука, учествовали у уништавању доказа о убиству Давида Драгичевића?

ШТА РАДИ САВЈЕТ ЗА ЗАШТИТУ

Када ће већ засједати, Одбор за безбједност Народне скупштине Републике Српске, требало би да од врха власти Српске затражи објашњење, а потом обавијести јавност о томе шта ради Савјет за заштиту уставног поретка, који је званично почео са радом почетком ове године. 

"Журнал" је још у јануару 2014. године објавио да је у "Службеном гласнику Републике Српске" објављена одлука о оснивању Савјета за заштиту Уставног поретка и да су њени главни креатори били Славко Митровић, сива еминенција и дугогодишњи најближи Додиков сарадник, и Предраг Ћеранић, некадашњи високи функционер бивше Обавјештајне службе Републике Српске, који је једно вријеме био и у ОСИ. 



"Журнал" је тада објавио и да ће Савјет дјеловати при Кабинету предсједника Републике Српске и бити му директно одговоран, те да ће на услузи Савјету бити и неке заштитарске агенције из Републике Српске блиске Додику, као и илегална опрема за прислушкивање. 

Опозициони представници тада су тврдили да је одлука о оснивању Савјета неуставна, јер су у „једном тијелу, органу или човјеку спојене ове двије функције”.

Након пет година Савјет је прорадио у пуном капацитету. Њиме предсједава Синиша Каран, који је сада шеф кабинета премијера Радована Вишковића, а чланови Савјета су Средоја Новић, Предраг Ћеранић, Срђан Рајчевић и Драга Мастиловић. 

Према сазнањима "Журнала", на мети Савјета су опозициони политичари, група „Правда за Давида“, поједине невладине организације, као и новинари, који оштро критикују рад естаблишмента у Републици Српској. 

Активирање Савјета за заштиту уставног поретка Републике Српске је индикативно и сигнализира да Додик има намјеру да оживи Државну безбједност Српске, односно да је створио страначку обавјештајну службу, која ће на све начине - пласирањем медијских спинова, прогонима, праћењима, притисцима покушати да угуше сваки критички став спрам актуелне власти у Републици Српској.   

(Журнал)

Коментари / 78

Оставите коментар
Name

дррр мррр

20.02.2019 12:19

Ми смо му дозволили то да направи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кмкок

20.02.2019 13:13

Није Додикова вец Дјолина дрзава...Лукацевог кума... њему нико ниста не мозе... не боји се ни Додика...

Name

Крајина

20.02.2019 13:29

Дозволили смо да створе нову УДБУ и да користе методе старе УДБЕ!

Name

ре др

20.02.2019 13:57

Тако је! Зна се да без осталих бандита овај примитивац мозе само пелцовати паприке. Ево рецимо када су борци у питању - са једне стране ту су његови бандити Дуско Вукотиц и Зељко Милинковиц, као представници параветерана и криминалаца, а с друге стране пијани и несрецни Савциц, који би требао да у име бораца направи дар-мар у Републици у позитивном смислу, али је он гори од свих својих претходника. Па, онда није ни цудо сто бурле ради ста хоце.

Name

Ацо

20.02.2019 13:58

Не знам које опозиционе лидере.Или су уз Милу или нису способни да га угрозе на било који нацин...

Name

Баја велики

20.02.2019 14:04

Нисам интелектуално на нивоу академика ал дрзим се оне старе девизе унапредјуј или скидај...

Name

реалност

20.02.2019 16:21

Приватна дрзава, али и приватна одговорност!

Name

Станко

20.02.2019 16:30

Ста си дозволио да направи!? Зна сверцер јацину српског "јунака" и зато смије да ради ста хоце. Нееееема нико муда да га исамара бацо, и то је то.

Name

власеница

20.02.2019 22:18

СТО ДУЗИ ЗИВОТ ИМ ЗЕЛИМ,ДА ЗИВЕ СТО ГОДИНА,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,НАРАВНО,И СТО ТЕЗУ БОЛЕСТ

Name

власеница

20.02.2019 22:31

У ВЛАСЕНИЦИ ПРИВОДЕ И ДЈЕЦУ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА,СВАКА ТРИ ДАНА,САМО ЗАТО СТО КРИТИКУЈУ СЕКТУ,ДИПЛОМИРАНИ ИНЗЕЊЕР,ИСТЈЕРАЛИ ГА СА ПОСЛА,А ЗАТИМ МОРАО НАПУСТИТИ И ДРЗАВУ,САД МУ ПРИЈЕТЕ И ПОРОДИЦИ,ПАКУЈУ СЕ И ОНИ,НИСУ БЈЕЗАЛИ 92 ГОДИНЕ,АЛ САД БЈЕЗЕ ОД СЕКТЕ.

Name

реалност

21.02.2019 08:43

Бурле, ко је убио Давида?

Name

Стратегија

20.02.2019 12:20

Папцине свих земаља ујединимо се демократски, интересно и споразумно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

20.02.2019 12:46

Ујединили су се...

Name

Бабаклук & Папаклук

20.02.2019 14:51

Зато имамо добре резултате нерада и незнања!

Name

касно Марко на Косово стизе

20.02.2019 12:21

Народ је треба одмах послије избора на целу са опозицијом изврсити дрзавни удар, похватат додика и његову свиту, објесит на сред трга и дати до знања осталима да их цека ако буду радили против народа, сада је касно, паметни одселисе, нема критицне масе...готово је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

прес

20.02.2019 13:33

Не вриједи више ништа, и ваздух ће приватизовати банда!

Name

Ре касно ...

20.02.2019 13:55

Како кад забише нож у леђа Чавић, Крсмановић, Обрен, Цицко, Мићо и остала свита?

Name

Кики

20.02.2019 16:05

Постоји она стара..кога не мозес побједити, придрузи му се. Тим цином постаје бара мања а крокодила пуно висе. Незадовољство се убрзава и у редовима побједника.

Name

Рашо

20.02.2019 12:23

Чека или Чека (ЧК или ЧК - чрезвычайная комиссия чрезвичајнаја комисија, руски: Изванредна комисија) је популарна скраћеница за тајну полицију Совјетске Русије чији је службени назив био Сверуска изванредна комисија за борбу против контрареволуције и саботаже (руски: Всероссийская чрезвычайная комиссия по борьбе с контрреволюцией и саботажем). Године 1917. ју је након октобарске револуције основао Феликс Дјержински. Године 1922. се трансформирала у нову тајну службу под називом ГПУ. Ријеч чекист се, међутим, и до данас у Русији и другим дијеловима СССР-а одржала као колоквијални израз за припадника тајне полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

а на улице

20.02.2019 12:24

А на улице,шта друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

20.02.2019 12:34

На изборе,улица није нигдје донела бољитак.

Name

Трц милојка

20.02.2019 12:50

Нема се времена ! Изгубиш ред пред Амбасадом НАТО држава !

Name

Ста Реци,

20.02.2019 12:30

Бар неко да мисли , о држави !браво Додик! знате ја нисам србин, али поштено кажем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мацак

20.02.2019 13:11

Овдје није ствар о дрзавном удару, јер не постоји дрзава. Цуде ме ови поједини полициски слузбеници који за биједну плату испољавају брутално насиље спрам људи које први пут срецу у зивоту. То није за њих добро.

Name

маг

20.02.2019 12:50

Људи не бојте се јер док је таквих тупсона попут Цераница и остали који су се уфурали да су циа или фсб ниста од тога. Ја не могу да вјерујем да Миле њих гура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ Р СРПСКЕ

21.02.2019 12:32

СВЕ КОМУНИСТИЦКИ УДБАСИ.

Name

Цика Васа

20.02.2019 12:54

Милорад Додик ради по узору на Мила Дјукановица, па це се ако Бог да наци неки Дуско Кнезевиц, ако ниста друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

20.02.2019 14:40

Обојица су папцине на квадрат!

Name

Дјилас

20.02.2019 13:00

Јели треба да РС препустимо опозицији на целу са СДС_ом!? У СДС све сами папци, преливоде, издајице.. показало се последњих година. Зна Додик о каквим је моралним ликовима ријец. Сви су углавном пресели у ДНС па када се гамадинамнозило спокусали појединици да русе Додика. И наравно да их је Миле на вријеме сасјеко. Хвала Богу када имамо цврсту руку да нас води... Инаце сам Бог зна гдје би били и ста би од нас остало. Зато пуну подршку дајмо насем Предсједнику!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашовић

20.02.2019 13:35

А ШТА ЈЕ ДОДИК ПЉАЧКАРОШ И ИЗДАЈНИК, КОРУПЦИОНАР. ДОКЛЕ ЈЕ СТИГЛА Р. СРБСКА С ЊИМ ДО ЈАМЕ.

Name

Ни Ђ ОД ЂИЛАСА

20.02.2019 13:58

Ре:Ђилас мајмуне, једи овна и србуј!!!!!

Name

Ре

20.02.2019 14:24

Благо теби, тако га ни жена не би похвалила

Name

Сдс

20.02.2019 17:15

Па и садасњи додиковци,снсд-овци су прије били Сдс-овци,само промјенили дрес. Били Радованови дупеувлакачи,сад Милини,у будућности неког трећег итд,само дај фотеље,није важно за кога се ради. Образ,карактер,поштење,морал нула.Све је то иста багра. Нема нам спаса.

Name

...

20.02.2019 13:12

Направили му странци приватно власништво од свега. Једнаку подршку има од њих и данас као и 97.-98., само што смо ми кленови заборавни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

20.02.2019 13:29

Ко је убио Давида?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комисар Лукац

20.02.2019 16:25

Ја нисам, па смо зато бацили доказе о убиству!

Name

ДИГНИ СЕ НАРОДЕ

20.02.2019 13:33

НИШТА ТАЈ КРИМИНАЛАЦ НИЈЕ КРИВ ГЛУПИ НАРОД МУ ДОЗВОЛИО ДА ПРАВИ ПРИВАТНУ ДРЖАВУ И УВЕО ДИКТАТУРУ УДРИ РУДОЊА САД СИ ВЕЛИКИ БАЈА У ПРАВОМ СМИСЛУ ГАЗИ САДА БАГРУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

20.02.2019 13:49

Лепо неко презиме, Бандиц!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрцко Наиздан

20.02.2019 16:18

Немој само да вриједјас, господин је добио од "дрзаве" пистољ, ха, ха..

Name

Милојко

20.02.2019 13:49

Балкан, као Балкан је увијек био парадокс, ко се до јуче волио, сутрадан на њега дрвље и камење, докази су безбројни од Тита, Милошевића...а данасњи политичари никако да науче лекцију.. Да се на вријеме повуку, узивали бих , али њиком ђаво неда мира, тешко је ући у ментални склоп. И свако мисли да је он најпаметнији..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тх

20.02.2019 14:03

КОЈЕ.УБИЈО.ДАВИДА.УБИЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марија

21.02.2019 17:44

Ко је убио Давида

Name

децко

20.02.2019 14:14

Сви знамо ста Додик ради, колико је покрадено, колико тендера намјестено, колико је увезан систем који апсолутни владар дрзи! Ми треба да сутимо и да се зрвтујемо за Р. Српску ако треба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

господин шефик

20.02.2019 14:20

важно је србоват, ебеш све остало xаxаxаxа...ал немој да би испо из реда пред амбасадом, неш доћ на ред xаxаxаx

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доми

20.02.2019 14:36

Под хитно укинути странке и увести једнопартиски систем!само да постоји снсд!додика прогласити за народног хероја ибдати му дозивотни мандат,јер тако мајка једном радја!дати градовима име по додику,зељезнице да буду по његовом имену ,милине суме,и све остало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Драгу Мастиловића

20.02.2019 14:48

КОМЕ СЛУЖИШ црни сине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

20.02.2019 14:55

Додик је спасао Српску од папака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риље

20.02.2019 16:03

Није тако, папци су спасили Додика од правне одговорности.

Name

Кад икад !

20.02.2019 15:32

Сад сте ви открили топлу воду,јос од 2009 је потпуно приватизована дрзва од стране Додика и акционара,Миле има 51% а остали су ситни акциомари РС-а,ал који исто туку милионе !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добројтро ..

20.02.2019 16:05

Овај наслов одговара цињеницном стању вец дуги низ година . Овај тип сто се спомиње је најприје отео од обицног народа , опљацкао све сто се могло опљацкати и купио све сто се могло купити , а ту најприје треба споменути вецину опозиционара , који су све то благонаклоно гледали и нијемо посматрали , као да се то њих не тице . Наравно томе треба додати медјународни фактор , који такодје на то све гледа благонаклоно . У томе свему цијену је платио обицан народ , сви они који нису цланови секте владајуцег резима , сви који не сисају будзет , а пензионери и борци су посебна прица . Борци који су створили Републику да би је наведени могли пљцкати и униставати , а и пензионери који су своје пензије постено зарадили , а добијају мрвице , а који упорно подрзавају своје убице !

ОДГОВОРИТЕ
Name

бивси радник електрокрајине

20.02.2019 16:16

Немамо ми о цему да прицамо када је Сека Кузмановиц највеци дузник за потросену ел. енергију и која је месецима висила на огласној табли електрокрокајине а цифра је пре десетак година била увек измедју три и цетири хиљаде марака после лопова зељка ковацевица постала директор електрокрајине а све на рацу рекао би удаје свог сина за радмнаовицеву церку. Наравно да од се тај брак распао посто је из интереса али њен син и радмановицева церка као и она само су после свега изасли добри по пар милиона марака. Али није то најбитније сто нам се десило јер је и то овај народ презивео. Цека нас јос несто много горе а то је да Сека оде у пензију а долазе браца Дрљце из Новог. Два брата близанца а на факултету један полазе испит за себе а други пут за брата и тако у круг, Битно је само иако су ретардирани као и ова целокупна власт да су Бајини родјаци и послусници. Мени је лицно само битно да нисам висе овде, а ти народе плацај плацај и плацај и ко те јееееб.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тоооо

20.02.2019 16:34

Додике или додиже удри по реду

ОДГОВОРИТЕ
Name

пљуц

20.02.2019 17:17

фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т

20.02.2019 18:17

И докле тако

ОДГОВОРИТЕ
Name

И

20.02.2019 18:17

И ста је ту цудно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

20.02.2019 18:18

Јао мајко мила

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕСА

20.02.2019 18:41

ТАКО И НАМ ТРЕБА НЕК НАМ УЗИМАЈУ КАД СМО ОВЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миг

20.02.2019 19:07

А давидово убиство расвјетлити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

20.02.2019 19:08

Треба се селити у њемацку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зо

20.02.2019 19:08

Кад це народу бити боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циго

20.02.2019 19:58

Нама треба оваква мрцина. Така смо стока.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШТА ће чобан направити???????

20.02.2019 21:48

Напавили европски џепароши а Додик им је слуга.........слузи багри да не би слузио у затвору..........Додик је снајка сеоска.......оће да се је.е а плитка му материца..........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.02.2019 05:32

Гурају га Аустријски Фашисти И њихова коцкарска машинерија!!!

Name

Ре ре

21.02.2019 16:18

Прање новца је Милораду примарна дјелатнос.....ЖИВИО АДМИРАЛ!!!!!!!!!!

Name

Пик

20.02.2019 22:58

Правда за давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qw

20.02.2019 22:58

Правда за сву насу дјецу

ОДГОВОРИТЕ
Name

W

20.02.2019 22:58

Правда за све нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хроничар

21.02.2019 07:08

Све се увиђа и коментарише, оно што ради ова криминална власт, али кад дођу избори онда гласови иду управо тој власти. О чему ми онда овдје уопште пишемо и коментартишемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

21.02.2019 08:15

Морамо изградити здраво друштво у којем је систем битан, а не појединац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂАВОЉЕ ТРОЈСТВО

21.02.2019 08:47

ГЛЕДАМ ОВУ ТРЕЋУ ФОТОГРАФИЈУИ ВИДИМ ШВЕРЦЕРА ЛОПИНУ, ПСИХОПАТУ У СРЕДИНИ И ЉИГАВЦА ДО ЊЕГА. АЛ ТО ТРЕБА ДОБРО ПОТАМАНИТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ронхилл

21.02.2019 09:50

За све је крив удрузени злоцинацки подухват у саставу: Дјурадј Регодиц (Лиукацев кум), Милорад Регодиц (његов син), Драган Лукац, Милорад Додик, Вицо Зељковиц, Зељка Цвијановиц, Игор Радојициц, Дарко Илиц (Иренин љубавник), Зељко Каран, Дарко Цулум, Филип Цулум, Ирена Цулум (Илицева љубавница), Игор Цулум (радник у месној индустрији Дарка Илица у Коцицеву), судско-инспекторска мафија у саставу Далибор Врецо, Синиса Костресевиц, Синиса Којдиц, Дубравко Кременовиц, Аљоса Борковиц, Аљосин кум инспектор Карановиц, Милос Бандиц и наравно Савиц. Ситни дилери и сарадници/лазни свједоци/сауцесници: Дјордје Радјен са оцем, Викторија Банда-Радјен, Ален Кукиц. Ето вам имена, изволите истразите, испитајте и похапсите њих а не голорук народ. Нецете наравно, јер ко би онда остао да ради са дрогом, проституцијом, зеленасењем и убиствима, од којих пара би СНСД финансирао изборне кампање...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Ронхилл

21.02.2019 10:43

Свака ти част, сржно и прецизно.

Name

ЕФЕНДИЈА ЧАВИЋ

21.02.2019 10:46

ЕФЕНДИЈА ЧАВИЋ ПРОДАНА ДУША БИТАНГА ПОКВАРЕНА ГОРИ СИ ОД РУДОЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пишите ћирилицом

21.02.2019 12:17

Е да може цио би и цар, и овако су га већ даровали с титулом том. Зато и јесте Република Србска царевина криминала и корупције, маскирана у патриотизам и благостање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

67

23.02.2019 11:34

правдааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поп

23.02.2019 11:34

Правда за сву дјецу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лик

23.02.2019 11:35

Правда за све нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

23.02.2019 11:35

Идемо до краја

ОДГОВОРИТЕ