Жене "гладују", док мушкарци гледају порно филмове

Најновије истераживање о утицају партнера на нередовну исхрану жене показало је да жене чији партнери редовно гледају порнографске садржаје чешц́е пријављују симптоме поремец́аја у исхрани.

Здравље 20.02.2019 | 12:13
Жене "гладују", док мушкарци гледају порно филмове
Студија објављена у Међународном часопису поремец́аја у исхрани идентификовала је јаке везе између жена чији партнери гледају порнографске садржаје и осец́аја кривице због исхране, односно преокупацију телесним мастима. 

Више од 400 Американки, које су у то време биле у вези, учествовало је у студији научника Државног универзитета у Охају, пише Индепендент. 

Одговарале су на питања која су истраживачима омогућила да идентификују симптоме поремец́аја у исхрани. 

Од њих се тражило да кажу колики су притисак осећале да буду мршаве, као и колико сати недељно њихов партнер проведе гледајући порнографске садржаје. 

Након анализе резултата, истраживачи су закључили да постоји јасна повезаност између симптома поремец́аја у исхрани, односно притиска да буду мршаве и порнографије. 

Просечна старост учесница студије била је 34 године, а биле су из широког спектра друштвеног порекла, каже Траки Тилка, водец́и аутор студије и професорка психологије на државном универзитету у Охају. 

Тикла објашњава да жене чији партнери гледају порнографију могу да се осец́ају под притиском и упоређују своје тело са нереалним типовима тела који се приказују у тим садржајима. 

У неким случајевима, додаје она, то може довести до тога да се жене „осец́ају непривлачним, јер њихови партнери проводе време уз порнографију, уместо да се повезују са њима“. 

Она је такође рекла да су везе између порнографије, партнерских поремец́аја и исхране јаче код старијих жена него код оних у касним тинејџерским годинама и раним 20-им годинама. 

Студија није разматрала могуц́у разлику између жена које гледају порнографске садржаје са својим партнерима, па је, како је рекла Тикла, потребно више истраживања да би се "ојачали" и закључци.

Б 92
фото:интернет

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар