Заједничка сједница у фебруару

Заједничка сједница влада Републике Српске и Србије биће одржана 28. фебруара у Београду, речено је данас у Влади Српске.  

Србија 20.02.2019 | 11:07
Заједничка сједница у фебруару
Из Владе Републике Српске су истакли да двије стране још усаглашавају теме које ће се наћи на дневном реду, али да ће сигурно бити размотрен напредак у реализацији заједничких пројеката и могућности за отпочињање нових у разним областима.

– И овај пут ће сигурно доминантне теме бити из области енергетике, саобраћаја и просвјете. Српска и Србија су већ дуго у преговорима о заједничкој изградњи хидроелектрана на Дрини и ти пројекти су сада дошли до фазе реализације, а један од највећих пројеката у области саобраћаја је изградња ауто-пута од Бијељине до Београда – рекли су у Влади Српске.

У Влади Републике Српске су истакли да Генерални секретаријат и министарства усаглашавају приједлоге које ће делегирати за дневни ред заједничке сједнице.

– Још је рано да конкретније говоримо о дневном реду јер потом слиједи усаглашавање и са Владом Србије. Министарства у двије владе такође обављају консултације у вези са питањима која ће предложити да се нађу на дневном реду заједничке сједнице – нагласили су у Влади Српске. 

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић изјавила је да са Србијом имају сарадњу на дневном нивоу и да са Министарством финансија Србије константно усклађују прописе из ресора за који су надлежни.

– Размијенићемо мишљења о проблемима који нас оптерећују као што је сива економија и преузимаћемо њихова добра рјешења. Сигурно нас очекује широк спектар разговора, а дио ће бити посвећен и заједничким инвестицијама Српске и Србије, поготово у енергетици – каже Видовићева.

Она је додала да је веома важно питање и трговинска размјена са Србијом.

– То је стална тема за разговор и увијек правимо услове да размјена буде што већа јер нам је Србија најважнији спољнотрговински партнер – истакла је Видовићева.

Посљедња заједничка сједница влада Српске и Србије одржана је у августу прошле године у Требињу.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ја

20.02.2019 10:39

Свим србима у Федерацији одмах дати отказ са радних мјеста па нек се Додик брине о њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

20.02.2019 11:13

Па,знамо ми те договоре...енергетика,саобрацај...тамо гдје се узима лова и пере новац.Боље се спремајте,за нове изборе.Изроди људски!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.02.2019 12:30

Нема од тога ништа !! Празна прича . То исто кад би Војводина разговарала са Хрватском о неким пројектима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миљан

20.02.2019 18:51

Корисно је да се разговара и договара на заједничким сједницама влада Српске и Србије, а засигурно би било добро да се организују и заједничке сједнице Савјета министара БиХ и Владе Републике Србије, као и чешћи сусрети и разговори комплетног Предсједништва БиХ, а не само Додика са Вучићем. То би требао да иницира Вучић, чиме би показао да је за сарадњу и добре односе са БиХ, а не само са Републиком Српском.

ОДГОВОРИТЕ