Дибала: Сви се добро осјећају у Роналдовом друштву!

Фудбалер Јувентуса, Пауло Дибала, рекао је да је много научио од тренера Масимилијана Алегрија.

Фудбал 20.02.2019 | 15:45
Дибала: Сви се добро осјећају у Роналдовом друштву!
Алегри је недавно негирао да је у сукобу са Дибалом, који је почетком месеца пре краја утакмице са Пармом (3:3) отишао са резервне клупе, када је схватио да неће ући у игру.

Аргентински нападач се после тога извинио тренеру, а Алегри га је назвао "паметним момком". Такодје, тренер црно-белих одбацио је тврдње да Дибала добија мало прилика откако је у екипу дошао Кристијано Роналдо.

"Много сам научио од њега, посебно о начину рада, да будем професионалан и концентрисан током тренинга, како бих знао шта да очекујем током утакмица. Тренер ми је помогао много, од првог дана, иако сам играо на разним позицијама, увек ми је давао слободу да играм где желим. То поверење је веома важно и добар је осећај када играч зна да је део онога што овако велики клуб покушава да оствари", рекао је Дибала за сајт УЕФА. 

Фудбалери Јувентуса играју у среду од 21 сат у Мадриду против Атлетика, прву утакмицу осмине финала Лиге шампиона. 

Роналдо је у каријери постигао 22 гола против Атлетика, укључујући и три хет-трика, а Дибала није желео да каже ко је бољи, његов саиграч или његов сународник, фудбалер Барселоне Лионел Меси. 

"Роналдо је опуштен и нормалан момак, као и ми. Упркос свему што је постигао током каријере, увек је био пријатан у свлачионици и играчи се добро осећају у присуству таквог фудбалера. Поредим га са Леом Месијем, пошто то сви раде и мислим да су то два изузетна играча. Од таквих људи може много да се научи, на терену и ван њега". 

Говорећи о утакмици са Атлетиком, Дибала је рекао да зна како игра противник и да ће бити тешко. 

"Ако желиш да стигнеш до финала и освојиш трофеј, мораш да победиш сваког противника, неће бити лаких утакмица. Атлетико је јак у нападу и веома добар у контрама. Ако ниси опрезан у одбрани, имају играче који могу да направе велике проблеме. Исто је и код нас, знамо где смо јаки, а они ће покушати у томе да нас спрече", рекао је Дибала. 

Црно-бели нису освојили титулу првака Европе од сезоне 1995-1996. У финалу Лиге шампиона 2017. године Јувентус је са 1:4 изгубио од Реал Мадрида, за који је тада играо Роналдо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар