Након свађе, запалио кућу

У пожару који је у недељу избио на кући у улици Балибеговића  на броју 35 у насељу Широкача у старом дијелу Сарајева лакше је повријеђен припадник Професионалне ватрогасне бригаде Кантона Сарајево.  

Босна и Херцеговина 20.02.2019 | 07:58
Након свађе, запалио кућу
Како пише Аваз власник куће Н. М., након свађе са супругом, изреволтиран је отишао у поткровље куће, а потом га и запалио. Да се нешто чудно догађа примијетила је унука пиромана, која је са баком била у приземљу куће.

Она је прво чула ломљаву и ударце који су долазили из поткровља, након чега је изашла и угледала пламен који је куљао кроз прозоре. Потом је дозивала другог дједа, оца своје мајке, који живи у близини.

– Викала је: „Дедо, дедо, гори кућа“. Позвали смо ватрогасце – казао нам је један од комшија.

Према његовим ријечима, Н. М. је до доласка ватрогасаца и полиције побјегао и нико не зна гдје се налази. Незванично Н. М. се и раније свађао са супругом и правио проблеме и да, наводно, има психичких проблема. 

У гашењу пожара ангажована су три ватрогасна возила. На лицу мјеста сазнајемо да су ватрогасци имали проблема, јер је приликом интервенције један од колега пропао кроз балкон на првом спрату након што је попустила шперплоча.

Опекотине руку

– Спретни ватрогасац, као пантер, успио се ухватити за жељезну ограду балкона и некако је скочио на сигурно. Гелендери су се угријали па је тако задобио опекотине руку. Теже посљедице спријечиле су рукавице – испричао нам је очевидац.

Тако је на терен стигла и екипа Хитне помоћи која је одмах збринула ватрогасца. Ватрогасци су угасили пожар за 15 минута, али је остала једна екипа да дежура, односно раскопа шуту и грађу, како се пожар поново не би активирао.

У сарајевској полицији нису коментисали овај случај. Потврдили су нам да су обавијештени о пожару и да су на терен изашли полицајци, а да ће се више знати након што буде обављен увиђај.

(Аваз)

Коментари / 0

Оставите коментар