Просинечки: Вјерујем да можемо на ЕП!

Селектор БиХ, опоравио се послије операција и вратио послу. "Колико год да је тешка група, ми вјерујемо да можемо проћи на ЕУРО", рекао је Просинечки пред сједницу ИО ФСБиХ.

Фудбал 19.02.2019 | 19:15
Просинечки: Вјерујем да можемо на ЕП!
Послије скоро два мјесеца одсуства селектор БиХ Роберт Просинечки стигао је у Сарајево гдје ће присуствовати сједници Извршног одбора ФСБиХ.

Крај протекле године обиљежили су пласман „змајева“  у А групу Лиге нација, те здравствени проблеми селектора, због којих је пропустио жријеб квалификационих група за ЕУРО 2020. године.

Просинечки је изјавио да се сада осјећа добро и да се опоравио након операција.

"Остало је још да урадим ту једну мању корективну операцију и то ће вјероватно бити након утакмице са Грчком. Расположен сам и с нестрпљењем чекам да кренемо у ове нове квалификације“, изјавио је селектор за сајт ФСБиХ.

Истиче да БиХ није добила лагану групу (Италија, Гчрка, Финска, Лихтенштајн, Јерменија) , али да има квалитетне играче који могу донијети пласман на ЕУРО.

"Италија која се није квалификовала на Свјетско првенство је фаворит и они не би смјели себи дозволити да се не квалификују на још једно велико такмичење у кратком периоду. Ту је и увијек незгодна Грчка, имамо Финце који исто нису лагани, али мислим да Лихтенштајн и Јерменија не долазе у тај круг у којем би имале шансе да оду на ЕП. БиХ има квалитетне играче и ми само размишљамо да одемо на наредно велико такмичење, а то је Европско првенство“, рекао је Просинечки.

"Имамо добру репрезентацију, што сам говорио и кроз Лигу нација, и наш циљ је пласман на Европско првенство. Ја сам оптимиста и вјерујем да сви моји играчи имају велику жељу и велике амбиције да се оде на ово такмичење. Колико год да је тешка група ми вјерујемо да можемо проћи“,  додао је селектор БИХ..

Када су у питању први мечеви квалификација у марту, Просинечки наводи да прати све играче и радује га да је већина стандардна у својим клубовима.

"Сејо (Колашинац) се опоравио, игра добро у Арсеналу а млађи као што су Гојак, Лончар, који играју у Хрватској и које сам пратио су јако добри. Има ту још неких, али видјећемо, какви ће бити до прозивке, углавном нећемо пуно тога мијењати, неки нови ће можда доћи, али то ћемо још у наредном периоду да видимо у каквој су форми“, закључио је Просинечки.

Извор: Фена

Коментари / 0

Оставите коментар