Мијаиловић: Имају веће буџете, биће велика борба!

"Међутим, ми имамо велику предност у навијачима, у младој екипи, хемији у тиму и квалитетном тренеру", рекао је председник црно-белих и најавио да ће Партизан бити спреман за Евролигу, уколико освоји АБА плеј-оф.

Кошарка 21.02.2019 | 23:12
Мијаиловић: Имају веће буџете, биће велика борба!
"Немам коментар", био је одговор Остоје Мијаиловића када је упитан да прокоментарише изјаву колеге Небојше Ћовића, који је још у недељу увече у Нишу поручио "да не може да честита нешто што је украдено".

Председник КК Црвена звезда дан касније отишао је корак даље и приликом гостовања на ТВ Пинк рекао да "црно-бели неће освојити АБА лигу у скорије време, ако не буде мућки и крађа".

Први човек Партизана, међутим, бурну финалну утакмицу Купа Радивоја Кораћа у "Чаиру"доживео је као "јако квалитетну".

"Јако квалитетна утакмица! Игра која враћа веру у српску кошарку, уз амбијент са обе стране, који је био изузетан. Била је то права битка са вечитим ривалом. Успели смо да изађемо као победници из једне такве утакмице, за овакве тренутке се живи, ово нам даје ветар у леђа да радимо још боље и више", рекао је Мијаиловић у интервјуу за "Курир".

"Нисам научио превише да се радујем, тако да се осећам потпуно нормално. Овај успех је резултат заједничког рада и ништа то није превелико, специјално, гигантски... Имамо још пуно да радимо да бисмо се радовали баш онако како би требало да се радујемо", додао је.

О ТРИНКЈЕРИЈУ: РЕЧ ЈЕ О ВЕЛИКОМ ЧОВЕКУ

Када је јесенас отпутовао у Италију, како би завршио преговоре са Андреом Тринкјеријем, мало ко у овдашњој јавности очекивао је и да ће Италијан, на крају, бити представљен са црно-белим шалом. Три и по месеца након што је потписао трогодишњи уговор са Партизаном, 50-годишњи стручњак одбранио је трофеј освојен прошле сезоне, исти онај којим је његов претходник Ненад Чанак означио крај трогодишњег "поста".

Може ли Партизан више од тога и када, питају се навијачи. Председник клуба верује да уз Тринкјерија чекање неће потрајати…

"Пожелео сам му да ово буде само један од пехара које ће освојити у Партизану. Он се, онако, задовољно, насмејао на то. Осетио је шта је Партизан, веровао у ову екипу када је прихватио да дође. Послушао је свој инстикт и био је у праву", рекао је Мијаиловић и нагласио да Тринкјеријева одлука о преузимању екипе није била једноставна у тренутку када је сезона већ била почела.

"Јесте се тим потезом вратио два корака уназад у каријери, не зато што је Партизан мали клуб, него зато што је позната ситуација у којој се Партизан налазио пре две године, када је био на ивици егзистенције, без управе, играча, стручног штаба…"

О харизматичном тренеру рекао је и…

"Реч је о великом човеку и великом тренеру који се овим трофејом уписао у историју Партизана. Јако ми је драго због тога! Уписати се поред Жељка Обрадовића, Душка Вујошевића, поред свих тих кошаркашких великана који су градили историју Партизана, то није нимало мала ствар".

Као први трофеј који нека екипа може да освоји током кошаркашке сезоне, Куп свом освајачу не може да понуди стратешку важност коју доноси титула првака АБА лиге или престиж, који и даље носи назив шампион Србије, али се и даље ради о трофеју у такмичењу завидне историје и традиције у ком су тренер и играчи могли да пронађу потврду да се налазе на добром путу.

За нијансу растерећенији од регионалних и националних ривала, црно-бели ће покушати на "Жућкову левицу" да "накаче" и златно прстење намењено освајачу АБА лиге.

О РИВАЛИМА У РЕГИОНУ: ИМАЈУ ВЕЋЕ БУЏЕТЕ ОД ПАРТИЗАНА

Склапа се мозаик како сам га и испланирао. Људи који су у Управном одбору јако су квалитетни, пре свега из бизниса. Менаџмент клуба смо освежили. Сви смо заједно учествовали у томе. Никад се нисам бавио неким послом ако немам јасно дефинисан циљ. Ово је тек почетак неких великих ствари, рекао је Мијаиловић, упитан за учињено током годину и по дана у Хумској.

Остојић је нагласио да ће Партизан у плеј-офу за ривале имати клубове са, цитирамо, "већим буџетима".

"Ако буде према очекивањима, ту ће бити Црвена звезда, Будућност и Цедевита. То су све екипе које имају веће буџете од Партизана. Знамо сви како то функционише у осталим клубовима", рекао је Остојић и, ипак, остао недоречен.

"Међутим, ми имамо велику предност у навијачима, у младој екипи, хемији у тиму и квалитетном тренеру. Биће велика борба. Не могу да прогнозирам исход, али могу да кажем да ћемо против било ког тима дати максимум", послужио се потом и уобичајеном спортском дипломатијом.

На подсећање да титула регионалног шампиона значи и повратак у Евролигу, Мијаиловић није остао недоречен.

"Спремни смо да припремимо клуб за такмичење у Евролиги, ако освојимо АБА лигу", рекао је јасно и додао:

"То је пут којим наш клуб хода последњих 15 година, тако да то није ништа ново за Партизан".

У једном периоду новије историје, клуб је озбиљно скренуо са тог пута и деловало је да је – залутао…

"Никада то више не сме да се деси! Та ситуација мора да нас тера да будемо све бољи и бољи. Да никада више не дођемо у ситуацију у којој смо били", присетио се Мијаиловић како је пре отприлике две, три године изгледао Кошаркашки клуб Партизан, шампион Европе у сезони 1991/92.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар