Туризам за развој мајевичког краја

Начелници Лопара и Угљевика, те федералних општина Челић, Сапна и Теочак потписали су данас писмо намјере о заједничкој промоцији Мајевице и сарадњи на унапређењу туристичких потенцијала.

Република Српска 19.02.2019 | 14:54
Туризам за развој мајевичког краја
Састанку у Лопарама, у организацији Мисије ОЕБС-а, присуствовали су начелници и представници мајевичких општина из Републике Српске и Федерације БиХ.

Начелник општине Лопаре Радо Савић сматра да Мајевица може да искористи туристички потенцијал, што би помогло и развој привреде.

"Имамо и природна и културна богатства која се могу приказати, а удружени ћемо Мајевицу представити на прави начин", оцијенио је Савић.



Савић је рекао новинарима да је обавеза потписница писма намјере заједничко формирање радне групе, уз праћење ОЕБС-а, и сачињавање мапе пута.

Начелник општине Теочак Тајиб Муминовић сматра да овај пројекат може оживјети мајевички крај.

Шеф теренске канцеларије ОЕБС-а Тузла Дамир Гњидић изразио је задовољство јер је иницијатива потекла од начелника локалних заједница, додајући да је улога ОЕБС-а да помогне у будућој сарадњи.



БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

БОРАЦ

19.02.2019 14:53

Прво да се очисте сва минска поља на Мајевици...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.02.2019 16:19

Мајевица мозе да буде нова Јахорина, али ваља наци инвеститора или висе њих који це улозити милионе у градњу хотела и других туристицких садрзаја на Мајевици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

глуп се сељацино

19.02.2019 20:53

Видила заба да се коњи поткивају ......па ти си кретен и сељацина која само мозе да се надје у тим рупама по Семберији. И насли сте балије не мозете ви врсто проклета сељацка без балија они су вас гузили па кад су досли Срби нисте хтјели ни да ратујете Аркан вас на целаво сисао. Сад опет насли неку усрану сељацку телевизију из те прдаре, онда неки кофол адвокат томиц па мициц све геаци и ментално поремецени.На ста смо спали да од провинцијалаца и лудака одраслих у касаби балиској неко прави РС.

Name

Ре За Глуп Се Сељацино

20.02.2019 09:05

То "сељацино" одлицно стоји уз вас тако "уског" и неписменог какав се ријетко среце. Ако вец хоцете да казете свој став наспрам оног сто је објављено, уцините то на лијеп, разуман и културан нацин, наравно аргументовано, па це, то сто казете, имати неку вриједност. Овако, како је - сацувај, Бозе!

Name

Аустрија

19.02.2019 16:26

Прво мине друго Култура водецих сруктура Зар народ у дрзавама бивсе југославије мисле да непрати свијет све ствари И крета ја економије културе цега стварни нема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бусија

19.02.2019 20:29

ситуција са минама није толико критицна колико се прица. најава ових пројеката це довести до додатног разминирања

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛаwАндОрдер

19.02.2019 23:26

Браво земљаци! Рад и само рад, за добробит свих. Не марите за ситне, себичне душе, клима у којој они успијевају је прошла прије 24 године.

ОДГОВОРИТЕ