Новац за аутопут Коридора "Пет це"

Министар финансија и трезора у Савјету министара у техничком мандату Вјекослав Беванда и представник Кувајтског фонда за развој Марван ел Ганем потписали су данас у Сарајеву уговор о кредиту за изградњу аутопута на Коридору "Пет це", чија је вриједност 34 милиона евра.

Босна и Херцеговина 19.02.2019 | 14:09
Новац за аутопут Коридора "Пет це"
Током исте церемоније, директор "Аутоцеста Федерације БиХ" Аднан Терзић потписао је са Ганемом пројектни уговор који се односи на изградњу аутопута на Коридору "Пет це" на дионици Немила - Доња Грачаница.

"Кувајтски развојни фонд значајан је партнер БиХ јер Кувајт, као пријатељска земља, већ дуги низ година подржава пројекте у области инфраструктуре", рекао је Беванда новинарима након потписивања споразума.

Према његовим ријечима, новцем који ће бити обезбијеђен овим кредитом биће финансирана дионица од Немиле до Доње Градине у дужини од 17,7 километара, што је врло битна путна комуникација на Коридору "Пет це".

Беванда је прецизирао да је овај кредит повољан за БиХ, јер је рок отплате 20 година, уз грејс период од пет година и каматну стопу од два одсто годишње.

Он је захвалио кувајтским партнерима за подршку БиХ.

Одговарајући на питања новинара, и Беванда и Терзић су констатовали да нема проблема са прикупљањем и дистрибуцијом око 620 милиона КМ по основу акциза, а које су у складу са новим законом прослијеђене ентитетским компанијама које се баве изградњом аутопутева.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

дзоиА

19.02.2019 13:40

А наси кинески путеви колико костају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крзљевиц Љубо

19.02.2019 14:05

Благо нама, БиХ пуна аутопутева!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Може ли ово????

19.02.2019 14:36

Како то може потписивати кредит а у техничком мандату Савјет министара?То је чист криминал,и корупција власти која не постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЊЕ

19.02.2019 15:14

Може овако! Власт је влат, и постоји док год друга не дође. Држава не може без власти. Пошто нови немогу да се договоре, онда нормално да стари владају и доносе одлуке и узимјау кредите. Ови који дођу ће само више да задужују, јер су за то оспособљени на нивоу ентитета. Благо земљи која се зове Босна, са једнима и другима.