Играли турнир за своје другове

Ученици трећег разреда економских техничара у Центру средњих школа „Петар Кочић“ из Српца организовали су други хуманитарни турнир у баскету, на којем је учествовало десет екипа, а прикупљена средства од котизације и улазница, намјењена су за одлазак двојице другара на ђачку екскурзију.

Република Српска 19.02.2019 | 13:17
Играли турнир за своје другове
„До сада прикупљена средства, уз прилоге донатора – србачких фирми, довољна су за подмирење трошкова екскурзије за два ученика из социјално угрожених породица“, каже разредни старјешина економских техничара проф. Бранка Крејић – Кесер. Она каже да су њени ученици, али и ученици других школа овог школског центра, годинама препознатљиви по разним хуманитарним акцијама, чиме се ова средњошколска установа поноси.

„Не смијемо дозволити да неки ученик наше школе због тешког материјалног положаја или неког другог проблема не иде на ђачку екскурзију и не доживи радост поводом завршетка школовања. Због тога смо се и овога пута потрудили да нашим друговима и њиховим родитељима ријешимо бригу око одласка на екскурзију“, кажу ученици.  

Србачки средњошколци су организовали бројне хуманитарне акције за прикупљање средстава за болесну дјецу и омладину, као што су јавна такмичења у знању, културне и спортске манифестације, његујући тако хуманитарни рад, солидарност и традицију претходних генерација ученика ове школске установе.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар