Прекид сједнице Владе ФБиХ

Предсједник Владе Федерације Босне и Херцеговине Фадил Новалић прекинуо је сједнице федералног органа извршне власти због неслагања министара СДА са министрима из реда СББ-а и ХДЗ-а о дневном реду.

Босна и Херцеговина 19.02.2019 | 11:17
Прекид сједнице Владе ФБиХ
На дневни ред данашње сједнице као трећа тачка стављен је Приједлог уредбе о допуни Уредбе о подстицању производње електричне енергије из обновљивих извора енергије и ефикасне когенерације и одређивању накнаде за подстицање, а чији је предлагач федерални министар енергије, рударства и индустрије Нермин Џиндић. 

С обзиром на то да се Џиндић није појавио на данашњој сједници Владе Федерације БиХ министри из реда СДА тражили су да се с дневног реда скине тачка која одређује подјелу 18 милиона КМ, односно да се о овом приједлогу министри изјашњавају на сједници на којој ће бити присутан и овлаштени предлагач.

Министри из реда СББ-а и ХДЗ-а нису пристали на то па је због неслагања у вези с дневним редом Владе Федрације БиХ премијер Фадил Новалић одлучио прекинути данашње засједање. Поред ове тачке дневног реда СДА, ХДЗ и СББ сукобили су мишљења и о још неколико предложених тачака.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Неважност

19.02.2019 11:45

Важно је да су плате огромне, редовне, а хоће ли се они икад ишта договорити за мандата, није ни важно, јер на овим просторима не постоји ријеч "одговорност". Досадашње владе су се као договарале и радиле, а ми оремо дно, животи нам све тежи и гори, народ масовно бјежи, главом без обзира, било гдје...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СвеСкупа

19.02.2019 12:34

Састају се да би отказали сједницу и тако редом. Па ста це ту? Многи ни не знају о цему треба да прицају и најбоље прекинути или отказати. Тако раде само губитници и неспособни.Вазно је да це плата бити.

ОДГОВОРИТЕ