Шабан недавно написао тестамент

Легенда народне музике Шабан Шаулић пре два дана, у раним јутарњим часовима, погинуо је у тешкој саобраћајној несрећи у Немачкој, а у аутомобилу са њим био је његов музичар Мирсад Керић, који је управљао возилом, и Шаулићев кум Слободан Стојадиновић.

Србија 19.02.2019 | 10:47
Шабан недавно написао тестамент
Шабан као да је предосетио крај јер је само три месеца пре смрти одлучио да састави тестамент. Том опоруком сву своју имовину, вредну неколико милиона евра, оставио је супрузи, деци и унуцима. 

Извори, неки од најближих Шабанових пријатеља, рекли су да је краљ народне музике последњу вољу издиктирао породичном адвокату, који је и саставио тестамент. 

- Шабан је у последње време био прилично узнемирен, као да је предосетио да ће се нешто страшно догодити. Једног јутра се пробудио и замолио Гоцу да позове породичног адвоката. Рекао јој је да се већ извесно време не осећа најбоље и да жели да састави тестамент. Она му је рекла да не претерује и да за то има времена, али на крају је, пошто је био упоран, учинила како је желео - каже извор.

Он додаје да је тестамент сачињен у њиховој породичној кући.

- Тестамент је сачињен у њиховој породичној кући, у Гоцином присуству. У њему је изричито навео да супрузи оставља вилу вредну милион евра, у којој има доживотно право уживања, након чега је наслеђују деца и унуци. Поред тога, кућу у Крчедину оставио је унуцима, док је три стана у Београду расподелио на троје деце: Михајла, Илду и Санелу.

Наводи се да је Шабан у тестаменту стриктно навео да кућа на Дедињу и имање у Крчедину не могу да буду продати, док деца са становима могу да раде шта желе. Поред непокретне имовине, Шаулић је овластио супругу да располаже уштеђевином на рачунима отвореним на његово име. Према тврдњама пријатеља породице, на тим рачунима има најмање 500.000 евра и тај новац припашће Гордани Шаулић. 

(Србија Данас)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Краљу

19.02.2019 10:02

Требао си давно престати са јавним наступима и одмарати, доста си им оставио наследства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требао ал није

19.02.2019 14:19

Гањали га да зарадјује,недеља за недељом на путу по којекаквим крцмама,оперисан болестан ал дај још евра,још. Ето имају сад виле и станове,он од тога нема ништа.А могао је као пензос да пеца и ужива.Глад за парама неких дошла главе.

Name

Дудук

19.02.2019 10:05

Кад ће Додик оставити тестамент, а неће док још коју милијарду не омлати од опљачкане РС, још се може намлатити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не пореди

20.02.2019 01:51

Не пореди тако несто и не лупетај. Сабан је умјетник.

Name

Деда

19.02.2019 10:08

Деда за пожелити.. Вјечна му слава..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

19.02.2019 15:34

Вјецна ти слава легендо.Заувијек цес зивјети кроз своје пјесме.На све си мислио,само на себе изгледа ниси.

Name

Бранци

19.02.2019 15:36

Тако је то кад не зна стати на лоптиу. Обезбједи материјално дјецу,унуке и тд. Ста сад ?не мозе поњети ниста са собом. Ни пјесме нису вјецне. То је само људска заблуда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суца

19.02.2019 15:50

А ко зна стати,ријетко ко.Вјецна му слава.Зивјеце у својим пјесмама јос дуго,дуго.

Name

...

19.02.2019 22:32

Вриједност у тестаменту треба помножити најмање с 10. Ово што је наведено је у рангу бакшиша некога као што је био Шабан. Нико од њих није истинито пријављивао зараду, а формално на рачуну имају некакву сићу на коју плаћају порез. Бар 90% зарађеног је кеш из руке у руку и тако сви раде, а то се нигдје не пријављује.

ОДГОВОРИТЕ