"Фуцк Сарри-балл": Играчи га буше, навијачи вријеђају...

Са фудбалерима се не разуме још од новембра, пораз Јунајтеда испровоцирао је увреде са трибина, па Италијана вероватно очекује разговор са Абрамовичем, који можда све време и прижељкује. . .

Фудбал 20.02.2019 | 00:00
"Фуцк Сарри-балл": Играчи га буше, навијачи вријеђају...
Маурицио Сари први пут је у понедељак увече чуо и увреде, након што су му навијачи Челсија више пута звиждали претходних недеља.

Пораз (и) од Манчестер јунајтеда у ФА купу резултатом 0:2, четврти у последњих пет утакмица у домаћим такмичењима ако рачунамо и лигашке од Арсенала (2:0), Борнмута (4:0) и Манчестер ситија (6:0), распалио је страсти на "Стамфорд бриџу" па се у једном тренутку зачуло хорско:

"Фуцк Сарри-балл".

"Био сам забринут због резултата, не због навијача", одговорио је хландокрвно Италијан на "пресс" конференцији после елиминације у 5. рунди најстаријег такмичења на свету.

"Да ли сам некада раније чуо анти-саријевске повике? Не, али за све постоји први пут", додао је 60-годишњак, који се прошлог лета први пут опробао ван родне Италије и наговестио да то за њега неће бити проблем - упркос специфичностима које доносе не само Премијер лига и Енглеска, већ и увек турболентни Челси.

Са скромним знањем страних језика, Сари је дочекао договор између Наполија и Челсија, откупио и уговор креатора игре Жоргиња за 57 милиона евра, али доживео непријатну "добродошлицу" у Енглеску коју му је приредио Пеп Гвардиола у мечу Комјунити шилда у ком је шампион победио 2:0 на "Вемблију".

Сари је брзо морао да заборави деби, али и цигарете поред аут линије, па је са реновираним стручним штабом у ком су и даље деветорица Италијана и један Португалац повео готово идентичан тим из претходне сезоне у борбу за титулу првака са Ливерпулом и Ситијем и био озбиљан такмац све до почетка новембра када је Кристал Палас савладан резултатом 3:1 за повратак на друго место.

Поред Жоргиња из Наполија, Челси је новом менаџеру од почајања довео само још Кепу Аризабалагу из Атлетик Билбаоа за рекордних 80 милиона евра, али и то само због растанка са Тибоом Куртоом, који је мало пре тога издејствовао трансфер у Реал Мадрид. Када је враг однео шалу, Италијан је у финишу јануарског прелазног рока издејствовао и позајмицу свог бившег нападача из заједничких дана у Напуљу, а потом прекобројног центафора Јувентуса - Гонзала Игуаина. Да би се придружио бившем учитељу, Аргентинац је затражио да буде раскинута позајмица између Јувеа и Милана, а потом је Челси његову полусезону у клубу платио скоро осам милиона евра.

Међутим, реми 0:0 са Евертоном на "Бриџу" тог 11. новембра најавио је оно што ће уследити по завршетку паузе за УЕФА лигу нација - иако нико у Енглеској то није могао да претпостави.

Када су се фудбалери вратили са свих страна света на наставак Сарри-балл авантуре, уследио је крах у дербију са Тотенхемом на "Вемблију" (3:1), чиме је низ утакмица Челсија без пораза завршен после 12 рунди (скор 8-4-0).

До данас, "плавци" су на 14 мечева у Премијер лиги победили седам пута, једном ремизирали и доживели шест пораза! Побеђивали су их Вулверхемптон, Лестер, Арсенал, Борнмут и Сити историјски убедљиво, а онда се надовезао и пробуђени Манчестер јунајтед који не само да је надиграо и елиминисао Саријев састав пред његовом публиком, већ и послао јасну поруку ко је тренутно јачи у трци за тим "светим" четвртим местом у лиги.

Власник Роман Абрамович није често у каријери дозвољавао да овакве кризе свега у првом тиму Челсија, не само форме или резултата, прођу без отказа менаџеру на штету клуба.

"Играли смо конфузан фудбал у другом полувремену, али смо прво одиграли добро", рекао је Сари, који је Оле Гунару Солскјеру пружио руку после утакмице, за разлику од ситуације са Гвардиолом на "Етихаду".

Овај одговор није био довољан репортерима са меча…

"Моја позиција? То није мој проблем", слегао је раменима Италијан, који је потом упитан за то какав однос има са играчима.

"Однос са тимом није толико важан, али је добар", одговорио је.

Питање о односу са власником је изостало...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар