Видео: Судије признале катастрофалне грешке!

Шпански арбитри Хуан Карлос Гарсија, Мигел Перес Перес и Хименес Трухиљо признали су велике грешке које су направили у финалу Купа Краља.

Кошарка 19.02.2019 | 18:45
Видео: Судије признале катастрофалне грешке!
Барселона је у великом финалу победила Реал Мадрид после продужетка са 94:93, међутим дуел су обележиле очајне одлуке арбитара.

Две највеће које се издвајају биле су на крају дуела када није досуђен очигледан фаул Ентонија Рендолфа над Крисом Синглтоном и када су судије показале на силазну путању код коша за победу Анта Томића, иако је лопта прво дирала обруч. 

"Свесно смо озбиљни грешака на крају утакмице и прихватићемо све одлуке које АЦБ донесе у вези са њима. Спремни смо да са АЦБ наставимо сарадњу у сталној обуци током сезоне за најбоље могуће суђење. Максимално верујемо судијски колектив", пише у саопштењу и додаје се: 

"Судије у АЦБ лиги су на највишем техничком нивоу на свету и то је међународно признато на свим турнирима и првенствима на којима учествујемо, али због тога нисмо мање људи, па грешимо. Грешке погађају и нас и зато радимо сваке недеље да бисмо их избегли".



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар