Азиланти прешли на православље

Три азиланта из Ирана крстила су се у Храму Светог Петра Цетињског у Спужу, код Подгорице, саопштено је из Митрополије црногорско-приморске.

Регион 19.02.2019 | 10:03
Азиланти прешли на православље
Свету тајну крштења и миропомазања три члана породице Авазпор из Техерана, оца и два сина, обавио је протојереј Станислав Татић, парох спушки, а кума је била Бранка Минић из Спужа.

Хасан, Абол Фазл и Иман на крштењу су добили православна имена Павле (отац), Александар и Јован (синови).

"Браћи Павлу, Александру и Јовану желимо срећно и благословено крштење", наводи се у саопштењу Митрополије црногорско-приморске.

У посљедње вријеме, осим чланова породице Авазпор, Свету тајну крштења примило је још неколико азиланата који су смјештени у спушком у Центру за азиланате.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

?

19.02.2019 09:09

Боже, ја не могу да вјерујем. Да ли је истинита ова информација?

ОДГОВОРИТЕ
Name

КСС

19.02.2019 09:20

Нова браћа православци насељавају ове просторе,можда ће бити бољи од нас затрованих,завађених,лицемјерних,склоних гријеху братоубилаштва.

Name

Ре.

19.02.2019 09:28

Наравно да је истина. Срби су овде вјековима прелазили из Православља у Ислам и Католике. Пола Бих је чине Срби који су прешли у Ислам а 35%Хрвата чине Срби који су прешли у Католике. Шта је сад чудно ако неко из Ислама предје у Православље?!

Name

па да

19.02.2019 10:07

Вјероисповијест је лицна свар, да се ми позабавимо за напредак друства у цјелини на свим другим пољима, управо онако како то цине наси у власти када је у питању њихов лицни интерес.

Name

Размислимо

19.02.2019 10:57

Можда је ово опомена Србима, да више поштујемо своју православну вјеру. Кад други долазе да се крсте, како бисмо се тек ми требали придржавати своје вјере, Светог писма, поста, молитве, милитвеног присуства богослужењима уз редовно причешћивање и наравно , придржавање Божјих заповјести.

Name

здравко

19.02.2019 21:23

Све религије овог свијета узмес и набијес на ону ствар.једина права религија је парпсихолгија.кад би се онај одозго пусто на ниво религија и које какви будала докле би он догуро.једино сто вреди сто биx се могло узети од старо етиопски кршћана копта су њихови стари записи тј.Библија која није ниста мјењано и надодавано кроз стољеца све је у оргиналу како је било у стварности. То би требало прочитати и превести а остало је све нула.