Обрадовић: Морам да будем спреман...

. . . на свако питање мог играча! Тренер кошаркаша Фенербахчеа, Жељко Обрадовић, говорио је о свом мандату у Истанбулу, односу са играчима, али и генерално о кошарци.

Кошарка 27.02.2019 | 22:20
Обрадовић: Морам да будем спреман...
Жељко Обрадовић је за викенд предводио Фенер до новог наслова у купу Турске, када су савладали Ефес и тријумфовали по шести пут у том такмичењу, а притом имају и 19 победа у Евролиги.

У разговору за "Јурохупс" Обрадовић се дотакао многих кошаркашких тема.

"Мој живот је кошарка. То је врло лако препознати, а када сам почињао нисам ни сањао да ћу бити професионални играч или тренер, али знате, живот ме је довео на ово место где сам сада и сматрам да је за нас сваки дан нова шанса. Шанса да напредујемо, да учимо и да разумемо да смо бољи и бољи." рекао је Желимир Обрадовић.

"Иза свега је много рада и велики број сати проведених у нади да ћеш бити бољи и да ћеш боље разумети све важне ствари у кошарци. Верујте ми, ја проводим велики број сати размишљајући о свим стварима које могу бити важне да помогну мом тиму. Врло добро знам ко сам, али ако не покушам да будем бољи сваким даном, нећу бити успешан тренер"

"Увек се трудим да разговарам са собом и увек се држим једне ствари, још од првог дана. Морам да будем спреман на свако питање које играч има да ми постави. Ако немам прави одговор то ће бити врло лоше за мене и мој тим"

"Волим да разговарам са њима. И увек сам спреман да чујем шта имају да ми кажу. Увек кажем, ово је тактика, овако ћемо да играмо, али ако неко има било какву сугестију, спреман сам да вас послушам и да о томе дискутујемо. Нормално, на крају дана одлука је моја, јер је тако логично, али играчи су ти који играју и они морају да се осећају пријатно током свега што радимо. За мене, они су најбољи на свету и тако их третирам."

"Са друге стране, ја никада нећу бити задовољан и мислим да увек можемо да будемо мало бољи. Увек кажем, ово је добро, али хајде да мислимо о овој сезони, хајде да пробамо да будемо још бољи. У таквом смо клубу да смо срећни што нам људи верују. Наши навијачи нам верују, али овде сам већ пет година и на почетку сваке људи говоре о фајнал фору и многи већ тад купују карте за фајнал фор и увек их питам како сте сигурни да ћемо играти на фајнал фору, али они су сигурно у то и верују чврсто. Ја то стално говорим мојим играчима они то морају да разумеју"

"То је веома важна ствар, јер нема поенте играти кошарку ако нико неће да вас гледа".



ПАРТИЗАН: Евролига, Првенство Југославије и Куп Југославије.
ХУВЕНТУД: Евролига.
РЕАЛ МАДРИД: Евролига и Сапорта Куп.
БЕНЕТОН: Сапорта Куп и Суперкуп Италије.
ПАНАТИНАИКОС: Евролига (5), Првенство Грчке (11) и Куп Грчке (7).
ФЕНЕРБАХЧЕ: Евролига, Првенство Турске (4), Куп Турске (2) и Суперкуп Турске (3)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар