БЛ: Борусијо, ако не можеш да добијеш најгорег...

. . . не треба ни да будеш шампион! Црне лоптице и средњи прст за Борусију у Нирнбергу! Милионерима разочаравајући бод - 0:0! “Средњи прст” у Нирнбергу и “нула” Борусије! Реми без голова Нирнберга и Борусије Дортмунд обиљежили домаћи навијачи који су неколико пута прекидали меч незадовољни због играња понедјељком.

Фудбал 18.02.2019 | 22:54
БЛ: Борусијо, ако не можеш да добијеш најгорег...
Чудна, стварно чудна ноћ у Нинрбергу где је најгори тим у Бундеслиги дочекао најбољи и после 90 минута велике борбе откинуо му бод. Бод који је дефинитивно потврдио да су Милионери у кризи и да Бајернове шампионске наде, упркос неубедљивој игри, и даље имају пуну потпору после 22. кола, пошто је разлика на табели само три бода у корист Борусије.

Шта рећи. Доминирала је Борусија током целог меча, имала прилике да се докопа важне победе, али је голман Нирнберга Кристијан Матенија одбранио баш све покушаје гостију. Предњачио је Марио Геце који је лако улазио у гол-шансе, али је мрежа најгорег тима у Бундеслиги остала нетакнута.

Изузетно дисциплиновану утакмицу одиграли су фудбалери Нирнберга, бункер који је стајао на 30 метара од свог гола, а све што су урадили на овом мечу било је неколико излета на половини гостију. Добром и мотивисаном издању допринео је вероватно и нови тренер Борис Шомерс који је преузео овај тим током недеље и очигледно га раздрмао.

Посао су Борусији вечерас додатно отежали и навијачи Дер Клуба. Они су у првом полувремену чак три пута прекинули утакмицу убацивањем тениских лоптица на терен код корнер линије, а традиционално је разлог за незадовољство била чињеница да се утакмица игра понедељком. Занимљиво, на трибинама се нашла и гомила макета средњег прста што је била уједно и симболична порука гостима да немају чему да се надају.

Борусија је, утисак је превише давила лопту, а када је улазила у шансе углавном су то били ударци са 10-12 метара, лаки за Матенију. Успели су гости да после дављења ривала "као змија жабу" постигну гол, и то у 89. минуту када је Алкасер асиситрао Брун Ларсену, али је погодак оправдано поништен због чистог офсајда.

Можда би било и непоштено да је слабашни Нирнберг кажењен из те ситуације јер је заиста вечерас погинуо на терену, а Борусија је још једном показала да је без повређеног капитена Марка Ројса само обична бундеслигашка екипа. И ништа више. Ако не могу Милионери да победе најгорег у лиги, можда и не заслужују да буду шампиони. 

Послије посљедњег меча 22. кола Бундеслиге између Нирнберга и Борусије Дортмунд славе навијачи Бајерна из Минхена.

Борусија Дортмунд одиграла је 0:0 са Нирнбергом у гостима и тако уписала трећи узастопни тријумф, након којег се њена предност над другопласираним Бајерним истопила на само три бода.

Да су “милионери” дефинитивно у кризи показује и то што су у међувремену елиминисани у Купу Њемачке поразом од Вердера, па вјероватно и у Лиги шампиона, јер су у првом мечу осмине финала поражени од Тотенхема 3:0.

Потврда тога је и десет примљених голова у посљедње четири утакмице у свим такмичењима, али и чињеница да нису постигли гол на посљедње две утакмице.

Утакмица са Нирнбергом, екипом која их није побиједила у претходних 12 утакмице, требала је да врати наду навијачима Борусије да могу да изађу из кризе, па можда и направе чудо у Лиги шампиона, али то се није десило.

Домаћа екипа остварила је циљ и послије 90 минута углавном проведених пред својим шеснаестерцом освојила велики бод у борби за опстанак.

Једну од ријетких прилика домаћи су пропустили у 28. минуту када је Бурки одличном интервенцијом “извадио” Беренсов шут под пречку.

Борусија је имала далеко више прилика, али је Матенија у неколико наврата фантастично бранио, а фудбалери Нирнберга буквално грчевитом борбом успјели су да сачувају своју мрежу.

Мећ су обиљежили навијачи Нирнберга, који су у неколико наврата у првом полувремену јасно исказали став који дијели већина навијала у Њемачкој, а то је да се фудбал игра викендом.

Други пут ове сезоне утакмица њиховог клуба заказана је за понедјељак и то је разбјеснило навијаче Нирнберга толико да су припремили одговарајућу кореографију и неколико пута прекинули меч са "милионерима“.

Прво полувријеме посљедње утакмице 22. Кола Бундеслиге између Нирнберга и Борусије Дортмунд завршено је без голова, али и новим прекидом.

Судија је одлучио да одсвира крај првог дијела након што су навијачи Нирнберга још једном засули црним сунђерима фудбалера Борусије Дортмунд који је требао да изведе корнер, а то се дешавало још неколико пута током меча.

Фанови Нирнберга на трибини имају реквизите којима показују средњи прст челницима Бундес лиге, а у неколико наврата гађали су противничке фудбалере црним сунђерима, а запаљене су и бакље, што није чест случај на стадионима Бундеслиге.

БУНДЕСЛИГА - 22. коло

Петак

Аугзбург - Бајерн 2:3 (2:2)
/Горецка 1аг - Ђи 23 - Коман 17, 45+3, Алаба 53/

Субота

Хофенхајм - Хановер 3:0 (2:0)
/Жоелинтон 5, Белфодил 14, Демирбај 81/

Шалке - Фрајбург 0:0

Штутгарт - РБ Лајпциг 1:3 (1:1)
/Зубер 16пен - Поулсен 16, 75, Забицер 69/

Волфзбург - Мајнц 3:0 (1:0)
/Арнолд 3, Вегхорст 70пен, Нохе 76/

Херта - Вердер 1:1 (1:0)
/Зелке 25 - Пизаро 90+5/

Недеља

Ајнтрахт - Менхенгладбах 1:1 (1:0)
/Да Коста 45+1 - Закарија 82/

Леверкузен - Фортуна Диселдорф 2:0 (1:0)
/Хаверц 18, Бејли 66/

Понедељак

Нирнберг - Дортмунд 0:0

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 51, Бајерн Михнен 48, Борусија Менхенгладбах 43, РБ Лајпциг 41, Бајер Леверкузен 36, Волфсбург 35, Ајнтрахт 34, Хофенхајм 33, Херта 32,Вердер 31, Мајнц 27, Фортуна 25, Фрајбург 24, Шалке 23, Аугзбург 18, Штутгарт 15, Хановер 14, Нирнберг 13.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар