Тако је то када играте у шампионском клубу...!

Мали кораци ка великим делима. . .

Кошарка 19.02.2019 | 15:30
Тако је то када играте у шампионском клубу...!
Дошло је време за темељно слагање утисака са тек завршеног Купа Радивоја Кораћа у Нишу, а ако питате Алекса Ренфроа - Партизаново учешће на завршном турниру није могло боље да прође.

Надигран је највећи ривал, прослављена титула са навијачима, а процес обликовања екипе започет под командом Андрее Тринкијерија иде у правом смеру. Новопечени МВП српског Купа оставио је прилично јак утисак у три одигране утакмице, пошто је у два наврата кокетирао с трипл-дабл учинком. Конкретно, у јучерашњем финалу против Црвене звезде недостајала су му свега три скока како би стигао до овог, нимало једноставног подухвата за кошаркашке прилике у Европи. 

"Направили смо само један мали корак у правом смеру. Заиста смо се борили до последње капи зноја. Јесмо победили само са два поена разлике, али то јасно показује колико је утакмица заиста била тешка и неизвесна. Ово је велика ствар за цео клуб, играче и наше породице. Хтео бих да се захвалим тренеру и саиграчима што смо заједничким снагама дошли до пехара. Уживамо у овим моментима", истичеАлекс Ренфро у разговору за МОЗЗАРТ Спорт.

С обзиром да му је боравак у Хумској 1 почео успешно, некадашњи члан Басконије, Албе, Барселоне, Бајерна, Галатасараја (...) није крио задовољство после због свега што је постигао у мање од два месеца боравка у Србији.

"Пресрећан сам. Нисам задовољан, али сам срећан. Јер, тек смо кренули у правом смеру и правимо добре ствари. Верујем, опет, да можемо да будемо још много бољи и то ме баш радује. Налазимо се у одличној позицији и сада треба само да надоградимо овај успех", каже Ренфро и наставља:

"Треба ценити сваку прилику када можемо да узмемо пехар, а поготово када га освојимо. Надам се да из ове приче можемо да изградимо нешто много добро, да погурамо себе и преко лимита како бисмо направили велике ствари".  

Истом се нада још један новајлија у црно-белој опреми - Никола Јанковић. После не тако добре епизоде у Шпанији, стигао је у Партизан на захтев Андрее Тринкијерија и убрзо показао да има своју, јасно исцртану позицију у тиму.

"Сви знамо колико ово значи свим клубовима у Србији. Ово је ствар престижа и јако ме радује што смо куп узели другу годину заредом. Утакмица на једну лопту, могла је да оде на у једну или другу страну. Имали смо стрпљење и срећу да погодимо неке битне шутеве. Била је тврда и тешка утакмица за све, Звезда је такође играла јако добро. Мали број поена, није било превише атрактивне игре, али је било чврсто. То је дерби какав и треба да буде", прича нам Јанковић, коме је ово друга Жућкова левица после историјског успеха са Мегом 2016. године. 

Јанковић је у Партизан стигао само неколико дана после Ренфроа, али је баш као и момак са пасошем Босне и Херцеговине постао јако битан шраф Парног ваљка. Сигуран је да ће пехари опет бити део Партизанове свакодневнице и да ће се клуб вратити у европски врх.

"Ништа ово не би требало да буде изненађујуће, пошто смо део шампионског клуба. Ово треба да буде нормална ствар за све нас".

Нема дилеме да је Партизан овим подухватом себи обезбедио јак ветар у леђа за завршницу Јадранске лиге и почетак плеј-офа, у којем ће се водити никад чвршћа борба за трон регионалног такмичења.

"Сваки трофеј даје самопоуздање целој екипи, јасан знак да се крећемо у правом смеру. Да градимо лепу екипу и да имамо доста потенцијала да напредујемо даље".

Црно-беле сада чека двонедељна пауза због последње две утакмице квалификација за Мундобаскет, а онда у првим данима марта чека их нови вечити дерби, овог пута у Јадранској лиги.  

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар