Видео: Гарнет, Картер и "куцање" од милион долара!

Некадашњи НБА суперстар открио је ко је био главна мета репрезентативаца САД на Олимпијским играма у Сиднеју.

Кошарка 21.02.2019 | 22:15
Видео: Гарнет, Картер и "куцање" од милион долара!
Винс Картер је на олимпијском турниру у Сиднеју 2000. године извео једно од најспектакуларнијих закуцавања свих времена, када је у мечу САД - Француска буквално прескочио Фредерика Вајса, високог 218 центиметара.

Картер, који са пуне 42 године и даље игра у НБА лиги, за Атланта Хоксе, тада је имао 23 године и само двије НБА сезоне за собом.

Први који му је честитао био је његов вршњак Кевин Гарнет, који се у разговору за "Yахоо спортс" присјетио тог момента за ТВ шпице.

"То је био тренутак у коме као да је све стало. Ако пажљиво погледате снимак, примијетићете да ме је Винс умало распалио по глави", рекао је "КГ" и открио да су репрезентативци САД на тим Играма имали одабрану "мету".

Био је то Јао Минг, тада још увијек млади центар Шангај Шаркса, који ће касније доћи у НБА, у редове Хјустон Рокитса.



САД и Кина састале су се на старту турнира...

"Цијели тим је учествовао у такмичењу. Први који закуца преко Јао Минга добиће награду од милион долара. И нико није успио. Сви смо покушавали, али или нас је он блокирао, или смо промашивали. Међутим, прича о награди ми је остала у глави и када је Винс закуцао преко Вајса, прва мисао ми је била 'Побиједио си, узео си милион'. Онда сам, наравно, схватио да то није био Јао Минг".

Осим што је забавна, ова анегдота показује колико су Американци у то време били самоувјерени при доласку на велика такмичења.

Међутим, само двије године касније, на домаћем паркету у Индијанаполису, они ће доживјети прве поразе са НБА професионалцима у саставу.

То није био инцидент, већ најава кризе, која је трајала све до ОИ у Пекингу 2008, када су под вођством Мајка Кжижевског опет окупили своје најбоље играче и почели нови круг доминације. Освојили су три узастопна олимпијска и два свјетска злата, за сада...

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

модрицанин

22.02.2019 05:54

И нису никад контролисани на допинг. Треба им одузет све медаље барем од 1992, јер су увијек на неком стимулансу, барем су напусени травом.

ОДГОВОРИТЕ