Зашто је "пукло" између Наоми Осаке и Саше Бајина?

Најбоља играчица света објаснила због чега је после освајања два гренд слема у низу и преузимања прве позиције на WТА листи изненада одлучила да отпусти српског тренера.

Тенис 21.02.2019 | 22:45
Зашто је "пукло" између Наоми Осаке и Саше Бајина?
Наоми Осака била је 73. играчица света у тренутку када је пре нешто више од годину дана одлучила да започне сарадњу са српским стручњаком Сашом Бајином.

То се испоставило као добитна комбинација, јер је под његовом палицом освојила две гренд слем титуле - УС Опен и Аустралијан Опен и стигла до прве позиције на светског ранг листи.

Само две недеље након што је славила у Мелбурну, што јој је донело и скок на чело WТА листе први пут у каријери, Јапанка је изненада саопштила јавности да прекида сарадњу са Бајином.

Иза одличних резултата, ипак се крио проблем, преко којег млада Осака није могла да пређе.

"Сви мисле да је проблем био око новца, али то није разлог. То је заправо једна од ствари која је ме је веома погодила", рекла је Осака.

Она је објаснила зашто је одлучила да потражи новог тренера.

"Не могу да ставим успех испред среће. Не желим то да жртвујем само да бих задржала неку особу у својој околини", навела је Јапанка.

Рекла је да комуникација између њих није била добра од старта сезоне, а да је то посебно било изражено на Аустралијан Опену, упркос томе што је освојила титулу.

"Мислим да је у Мелбурну то био покушај вађења из незгодне ситуације. Мислим и да су сви около то могли да виде да није било интеракције", навела је 21-годишња тенисерка.

"Током Аустралијан Опена само сам покушавала себи да кажем да морам да прођем кроз су ситуацију. Никада не бих окончала сарадњу у лошим односима. Заиста не бих могла да кажем ништа лоше о Саши, напротив, захвална сам му за све што је учинио".

Осака је навела да се нада да ће новог тренера именовати до почетка марта, односно турнира у Индијан Велсу.

"За мене је најважније да имам позитиван начин размишљања и не желим да било ко у мом боксу говори неке негативне ствари. То би било најгоре. Мислим да не би било добро за мене да на турнеју по САД кренем без тренера. Желим да имам поред себе неког ко је директан, ко се неће устручавати да ми отворено каже ствари у лице, а не да ми прича иза леђа. То је једна од најважнијих ствари", јасно је напоменула Осака.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ре

22.02.2019 06:08

Прича глупости. Пре два дана је изјавила да не воли директна питања новинара. Исто је и са тренером било. Жалиће због грешке.

ОДГОВОРИТЕ