"Нешто је труло у дубини СДС-а"

"Нешто је труло у држави Данској", рекао је Шекспир. Нешто је много, много труло у СДС-у говоре већ дуже време чланови и симпатизери ове, некада највеће странке у Републици Српској! Странка која је стварала Републику Српску, која је имала готово плебисцитарну подршку народа из године у годину, из избора у изборе доживљава пад популарности.

Република Српска 18.02.2019 | 15:45
"Нешто је труло у дубини СДС-а"
Мењали су се председници, али се тренд пада није заустављао. Узгред, СДС је променила више председника странке, него све партије у РС заједно! СНСД, ДНС, НДП имају од оснивања на челу исте људе. СП је након Радишића преузео Ђокић. ПДП је након повлачења Иванића, који је остао почасни председник, преузео Бореновић.

Све ове странке имале су током година успоне и падове. СДС је променила шест председника странке, али правог успона није било, већ само пада! Зашто? Једноставно, зато што су сви остали остајали на својим местима. Они су ти који су својим чињењем и не чињењем крунили СДС, терали људе, компромитовали и странку и идеју!

Управо ти су после свих неуспеха, којима су сами највише допринели, били најгласнији у захтевима да председник поднесе оставку.

Након локалних избора 2016. Младен Босић је прихватио да сву одговорност преузме на себе. Поднео је оставку, али ни један, председник општинског или градског одбора није то учинио! Нико од чланова председништва, ни један потпредседник, изузев Огњена Тадића, није поднео оставку! Сви су и данас скоро на истим позицијама!

Резултат који су ти људи постигли 2018 године, знатно је лошији од оног из 2016. И опет исти ти траже исто! Да председник станке поднесе оставку! Њихов останак се не само подразумева, већ се подразумева и напредовање!

Јавна је тајна да је Огњен Тадиц изгубио у трци за председника РС због саботирања људи из СДС-а! Исти ти људи брутално су издали и СДС и Вукоту Говедарицу на изборима прошле године! Они то сада већ и јавно говоре!

Више су се појединци из СДС-а обрадовали победи господје Цвијановиц, него цео СНСД!

Иако су као странка имали одличан резултат, иако су оба кандидата за појединачне функције победила, председник СНСД-а је оправдано сменио све функционере за које је оценио да нису довољно допринели резултату!

У СДС-у такви, због свог слабог личног доприноса, хоће да смене председника странке!

То је разлика између ове две партије!

Ликовање појединаца над резултатом онога сто се догодило у Добоју, ( кажем ОНОГА, јер то се може свакојако назвати, само не може изборима ), крајње је мучно и тера на повраћање! 
Њихова наводна забринутост делује отужно, поготову када се зна да се нико од њих није помолио у Добоју све време кампање!

СДС је на прекретници.

Пред чланством је избор: или ће се захвалити Говедарици или ће се захвалити и у пензију послати људе који годинама систематски уништавају странку???

СДС је преживела многе изазове, преживела је Педија Есдауна, преживела је ударе власти, бојим се да неће преживети душебрижнике у сопственим редовима!

Аутор: Жељко Аврамовић
политички аналитичар-Београд

Коментари / 95

Оставите коментар
Name

xxx

18.02.2019 15:04

Рекли сте суштину проблема. Па нек изволимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

разлози

18.02.2019 15:42

Култ папака се етаблирао у сироке слојеве друства!

Name

разумио

18.02.2019 15:48

Тројански коњ је унутар СДС-а. Људи су поткупљени и раде за тудје интересе. Страсно!!! Ни позиција није боља, све сами полтрони и интересдзије! Папцине куда год се окренес!

Name

Коле

18.02.2019 16:11

Ја сам давно рекао да је странка пуна папака, али они остају у њој, а они који напуштају не могу их гледати.

Name

УПРАВО СУ ТО

18.02.2019 16:20

ТРОЈАНСКИ КОЊИ СДС-а. ДА ЛИ ЈЕ ТОГ СВЈЕСТАН ВУКОТА ГОВЕДАРИЦА ИЛИ ЈЕ У ПИТАЊУ...?

Name

Миле

18.02.2019 16:38

Одичан коментар РАЗУМИО, нема друге СДС оцистити се старих кадрова и тројанских коња, знам да је тешко протув Додика, купио је све, и позицију иопозицију бојим се да једино остаје Драшко који има петљу и сви њега требамо подржати и вукоту

Name

Иван Грозни

18.02.2019 17:39

У СДС-у ведре и облаче стари лоповски кадрови који су се добро накрали у ратном и поратном периоду и који су увијек били негдје нека ВЛАСТ и они просто не умију да се понашају ни да дјелују као опозиција. Једноставно ти људи само гледају какав тал и дил са неким да направе како нешто да обрну и згрну како негдје да се намјесте и како неког свог да поставе . То је њихов модус операнди и како они да дјелују као опозиционари и да руше власт. Најбољи примјер је Цицко Бјелица вјечити владар и господар соколачко паљанске-регије ратни и поратни профитер како неко може Цицка и замислити нпр. на неком протесту и демонстрацијама против било какве власти , тај човјек и сви њему слични у СДС-у могу само да договарају какав тал и дил са влашћу и то они чине све ове године док је СДС у опозицији а они глуме лажне опозиционаре.

Name

Коментар

18.02.2019 18:02

Опозиције висе нема...само СНСД и коалиција...све је купљено народним парама!

Name

ДОБОЈ

18.02.2019 20:59

Будућност СДС РС су поштени цицко,мићо и обрен.Можда још има нешто што нису уништили

Name

Реwизија за Папке

19.02.2019 14:29

Бјелицу одмах одпустити. Он је тројански коњ, а мозда и обицни..

Name

Бањалучанин

18.02.2019 15:05

Сјајан коментар!!!!!!! Потписујем сваку ријеч!!!!! Као да је описао Цицка Бјелицу!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игипоп

18.02.2019 19:32

Да је само он

Name

Ре

19.02.2019 00:27

Па Цицко је од оснивања у сдс

Name

ДОБОЈ 2018

19.02.2019 09:02

Добојски сценариј се дешава у већини градова само што то нико неће да призна! Већина СДС одборника, посланика је у дослуху са СНСД-ом и ту лежи срж проблема. Обрен је музао СДС 12 година и када је измузао све што је могао приклонио се бошњацима, а када је и то постало упитно онда се господин слизао са Додиком!

Name

реално

19.02.2019 15:41

Све док сw нису појавили Тадиц, Босиц и Говедарица. Када нису хтјели да играју по правилу старе криминалне банде..... када је све разоткривено, ко ста како и засто, преостало им да потпуно јавно дјелују против целних људи и странке.Само мијењати изборни закон и све оне који су нанијели огромну стету, а други висе неце ни моци, тако нестаје политицка корупција и понизавање и изигравање гласацког тијела, самим тиме и демократских избора, тако и свега другог безакоња сто произилази из овога.

Name

И Сарајево

18.02.2019 15:05

Порука за цланове и политицаре сдс смањите мрзњу то вас убија вјерујте пуно мрзите људе који не мисле као ви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

18.02.2019 16:26

Не лупај папцино биједна.

Name

РЕ И САРАЈЕВО

18.02.2019 16:45

НЕ МРЗИМО МИ НИКАКВЕ ДРУГЕ ЉУДЕ. МИ МРЗИМО ОНО СТО СОТОНА ПРОПОВИЈЕДА; КРИМИНАЛ, НЕМОРАЛ. КОРУПЦИЈУ, И СВЕ ТО ДЈАВОЉЕ СТО ЈЕ ДНСД ДОНИОБСА СОБОМ. НЕМА ВИСЕ ПОСТЕЊА, МОРАЛА , ПОНОСА. МИ САМО МРЗИМО ТОГ ДЈАВОЛА СТОВУПРАВЉА ВАМА. МИ БИ ЗЕЉЕЛИ ДА ЗИВИМО ПО БОГУ ,ПО СВЕТОМ ПИСМУ, КАО НАСИ ПРЕЦИ, ГДЈЕ ЈЕ ЦОВЈЕК ВРИЈЕДИО ОНОЛИКО КОЛИКОБЈЕ ПОСТЕН, КАРАКТЕРАН, КОЛИКО ДРЗИ РИЈЕЦ .. А ВИ, ПРОГУГЛАЈТЕ МАЛО, УКУЦАЈТЕ СВОЈЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ ПА ВИДИТЕ СТА СТЕ И КОЛИКО ВАМ ВРИЈЕДЕ ПРОКЛЕТЕ ПРЉАВЕ ПАРЕ И БОГАТСТВО. О КАД БИ ВАМ СЕ ДАЛО СА ВИДИТЕ КРАЈ ВАДЕГ ПУТА.

Name

Ре Нико

18.02.2019 16:49

Ето доказа да је цовјек у праву мрзња и само мрзња и полако нестајете са политичке сцене

Name

ТЕСЛИЋ

19.02.2019 13:35

Господо драга, премало нас је у Републици Српској да би се дијелили и толико мрзили. Овако подијељени и окорјели у мржњи нећемо имати нити живота, нити успјеха, нити нормалног рада. Снага смо и моћ као појединци једни другима, добар комшија, љекар, полицајац, судија, градоначелник, службеник. Спустимо лопту и љубимо ближњег свога, јер је љубав и правда једина која нас може оплеменити и водити кроз живот. Док то не постигнемо, а мислим да Додик то и ради, да идемо ка истом циљу враћању нашој духовности и човјеку. Уједињени смо неко, разједињени нико. Надам се да ће и власт и црква вратити достојанство српском народу. У Републици Српској је то могуће јер нас је мало и проживјели и преживјели смо зло. Будимо оптимисти и Бог ће нам помоћи.

Name

па да

19.02.2019 23:12

Камо среце да власт а и црква мозе вратити достојанство себи а не народу, а и ти сам себи, но мале су сансе.....

Name

све јасно

18.02.2019 15:09

Изборни закон мозе смирити лазне дусебризнике, све у свим странкама, а постовати вољу "свих" градјана. Овако се постује воља криминалаца, ухљеба, вецине ткз. привредника који тлаце раднике итд итд, а не воља градјана у цјелини. Ко је био против тога!? Остало је циркус.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

!?

18.02.2019 15:33

Половину од половине. А остали!?

Name

Леми

18.02.2019 15:11

Сама истина

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

18.02.2019 15:13

Све сто је написано је ТАЦНО, до задње тацке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

помен

18.02.2019 15:21

нема правог карадјордја па да убије ко крене у издају и коме дупе зине на новац тује проблем стоце појединци продат оца за паре

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

18.02.2019 15:27

СДС је дозивела политицки фијаско због целника странке и оних људи којима није битна РС. Неко би рекао да говорим са једне стране о СНСД-у везано због коментара да им није битна РС. Наравно да су обе ствари истините јер тим тзв. људима и полуписменим политицирама је битно само једно а то је оно сто Сојиц казе ЈА, ЈА, ПА ЈА И САМО ЈА. Али све сто се догадја заслузили смо и то дебело па не знам засто би се залили. Назалост ми смо такав народ да власт мењамо само на улици, изузетак је био одлазак СДС-а са власти, да ли слуцајно или намерно то не могу да казем. Закљуцак следе нам бурне године и опет казем назалост

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

18.02.2019 15:31

То је истина ста се десава у странци.Вукота имас ли снаге смјенути Бјелицу и остале...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

18.02.2019 21:53

Снагу Вукота има,има све сто један цовјек и истински народни трибун треба да има,и непосредност у контакту,и искреност у давању себе у цијелости,цврстих је увјерења и дубоко посвецен опстем просвјетљењу народа опцињеног култом водје...У опасности је онај народ који своју судбину везе за једног цовјека,јер са падом тог истог цовјека врло је вјероватно да пада цијели народ.Ово свједоцим и потписујем на примјеру Добоја,једини је цијело вријеме и сваког дана био из нас,храбрио нас и вукао напријед,заједно са нама улазио у куце обицних људи,у села,прицао о свим опасностима које су пред нама,и никад ама бас никад није прицао о себи,истицао своју сопствену велицину.И због тих људских вриједности заслузује да му Добој изврати искреносцу и истинском подрском,доботи це не политицку подрску,него истинску из срца поклоњену јер то заслузује....Цетрдесет нас од 3300 це му цувати ледја и ако треба зивотима цувати изворне принципе СДС-а.Добојска рука никад висе издајницка бити неце....

Name

ЗА РАДОВАНА

20.02.2019 08:02

ШТО ТО ДА ВУКОТА НЕМА СНАГЕ ДА СМЈЕНИ БЈЕЛИЦУ И ОСТАЛЕ. ПА САМ БЈЕЛИЦА И ТИ ОСТАЛЕ КОЈИ СУ СЕ ДУБОКО УЧАУРИЛИ У СТРАНЦИ, КОЈИ ЈАДЕ РАДЕ СДС- У. ДА ИМАЈУ ИМАЛО МОРАЛА И ЧАСТИ САМИ БИХ НАПУСТИЛИ ДА ИХ НИКО НЕ ИЗБАЦУЈЕ. ТО СУ ЉУДИ КОЈИ НИСУ ДОСТОЈНИ СДС-А.

Name

БРАВО ЗОРАНЕ ДОБОЈ

20.02.2019 08:10

СВАКА ТИ ЧАСТ НА КОМЕНТАРУ, НАРАВНО ДА НАС ИМА ЈОШ ПОШТЕНИХ И ЧАСНИХ ЉУДИ. ДОК ЈЕ ВУКОТЕ БИЋЕ И СДС. ЖИВИО ВУКОТА.

Name

Све до тада

18.02.2019 15:32

Док је овакав изборни закон, СДС има висе нацина да изгуби а ни јwдан да побиједи.Због лицних интереса као и криминалаца на власти плус крадја гласова, резултат је унапдијед загарантован. Цасни и способни немају апсолутно никакву сансу да ситуацију поправе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ЗОРАН

20.02.2019 04:06

Одавно ми ништа љепше од вашег текста није окријепило душу.Само уз Вукоту,КСС

Name

Ако

18.02.2019 15:33

Све искрено и тацно рецено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

демокарат

18.02.2019 15:44

Ништа специјално, у демократким друштвима странке се "рађају" и "умиру", неке веома кратко трају, неке деценијама а врло често неке нестају у потпуности. СДС је на линији нестајања. У Добоју су преживјели такав дебакл да је то неописиво, потпуни колапс странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

18.02.2019 16:49

Још је остала само Семберија. Штета, штета, штета, али сами су криви

Name

Ре

18.02.2019 17:08

Унистити странку која је стварала РС то само Срби могу.

Name

Зоран

18.02.2019 17:13

О каквом дебаклу ти говорис мајцин сине,требао си бити у Добоју задњих мјесец дана,требао си бити јуце,није се овдје борио Давид протув Голијата него пјесадијско одјељење против тенковског корпуса.Све је пресељено и пребацено у Добој,и влада,и кабинет предсједника РС,и кабинет цлана предсједниства БиХ..,полиција,тузиластво,изборне комисије и будзети града и владе...Сто се није могло купити застрасивано је,ко се није упласио туцено је...и ти прицас о дебаклу...овдје је јуце родјено нових 3300 српских хероја...оних који су пали давмо у великом рату,односно хероја тог кова...и тако прицај ти нама мало о дебаклу...

Name

за Зорана

18.02.2019 18:13

Браво Зоране ЉУДИНО !

Name

Ре Зоран

19.02.2019 00:31

А док су били ти исти у сдс, били су постени, а јуначино

Name

синип

19.02.2019 12:30

Јесте Зоране, мене су тако уплашили и претукли да сам тако никакав гласао за оног кандидата "Спас независних листа Добој" или како би, јер ми се гаде обојица "главних" кандидата. :-)

Name

Лука

18.02.2019 15:45

Ништа ни додати а ништа ни одузети,текст је на мјесту,све је тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

18.02.2019 16:46

Има има се ту још штошта додати, можда нема одузети, а додати, ихииии. Ево само 1 примјер. Сав овај шљам је управо створио СДС, али они су на вријеме промјенили дрес, док се СДС још није одлучио којим путем да крене, неким поштеним или утабаним лоповским. Код њега ту шкрипи.

Name

Требава

18.02.2019 15:53

Сад се види колико су медјусобни односи у СДС -у коштали странку у Добоју.Некад најачи одбор у Р.С сад га готово нема.Под хитно састанак и да се странка рати на исправан колосијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.02.2019 17:09

То се зове похлепа а не патриотизам.

Name

Зоран

18.02.2019 20:01

Тај како га ти називас најјаци одбор СДС у Добоју је и огадио СДС народу,годинама је тај тзв. Одбор олицен у лику и дјелу једног монструма и неколико сакала и хијена убијао СДС свског дана,сваког цеститог активисту који се усудио критицки размисљати елиминисао и одстрањивао из странацких органа,тиме себи обезбједјивсо монолитну групацију послусника омразених у народу...али богу драгом хвала засијацемо насе њиве са 3300 зрна псенице и СДС вратити у крило народу,радије него узети 3300 или 33000 зрна бисера и нахранити своју похлепу...у том је сустина и истина тих односа које помињес...да су побиједили у Добоју са 12000 наспрам 3000 био бих забринут,али нису могли одолити да покраду јос 15000 гласова,брутално и уз сагласност свих структура које би требало да стите права градјана и народа у цјелини...И зато ми је срце пуно,и народа и СДС-а.Зло које је раздирало тијело и дусу СДС-а је конацно изасло вани,и сад улази и осваја ттијело СНСД-а,увјерице се у најскорије вријеме,они не могу да презиве ако не пију крв неком,хране се људском муком...Као сто су нас тако це као карцином да изједу изнутра и СНСД...али њих вец не могу да залим....

Name

за

18.02.2019 20:35

Само цу твоје да потписујем....

Name

Ја

18.02.2019 15:55

Није труо СДС трула је држава у којој СДС покушава поштено добити изборе. Треба нама јавно гласање без гласова мртвих и тд. да видимо онда ко је гдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

18.02.2019 17:20

Има добре истине у твом коментару..

Name

Ре ја

18.02.2019 17:22

Најбољи је ваш коментар,употпуности се слажем са вама,члан сам од 1990, била на значајним пословима за Републику,нисам се хтјела 1994 одазвати позиву Гђе Плавшић да издам СДС,стално трпила санкције и притиске,нису ме купили.Није ми жао и даље се борим за СДС,никада нећу одустати,боли ме само издаја људи који су се продали,који немају образа ,морала али ни искреног циља.

Name

РОМАНИЈА ЗА ПЕ ЈА

18.02.2019 18:52

Имас моју подрску, знам ко си. Има нас јос који се лавовски боримо.

Name

Директ

18.02.2019 15:56

Вукота мора да преломи и отјера све који га прозивају за лосе резултате, нема друге. Да су ти људи освојили гласова као Вукота па хајде да поднесе оставку. Посто ти људи немају подрску колику има Вукота, вријеме је за болне и радикалне резове. Мозда пацијент умре, мозда и ојаца, СДС нема ста да изгуби јер горе од садасњих резултата не мозе или ипак мозе горе и од тога. Вријеме је да се ураде озбиљни резови. Не мозе се СДС водити, а да притом неке његове главесине отворено раде против СДС-а. Цицкове јавне прозивке стварају лос утисак. Када знацајан цлан напада јос знацајнијег то има цак изузетно знацајан утицај на (јаци) рејтинг конкуренције. СНСД-овци такодје имају несугласице медју собом, али за разлику од СДС-а, СНСД не прави јавну драму због тога вец избацују из странке (слуцај оног са наоцарима, заборавио сам му име. Познат цлан, али цао брате). Вријеме је за претпрољецно "цисцење" унутар СДС-а. Да се избаце они који због своје ограницености неограницено стете странци. Цицко Бјелица је први на тој листи. Која корист сто је локални бос када није јак колико и Вукота. СДС је најјаци био када је један лик био главни (Карадзиц). Вукоту у први кадар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

18.02.2019 16:27

Јунаце, те гласове није освојио Вукота него ти људи који су крвницки радили да му обезбиједе гласове. Ти људи су заслузни за његов резултат. А вратио им је бас са образом, фотеља је слатка

Name

Е

18.02.2019 16:39

Како бре да заборавиш презиме КАЛАБИЋ ?

Name

Српкиња

18.02.2019 16:01

Обрен до гроба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљевик

18.02.2019 16:04

Вајо Перићу, читаш ли ово? Као да је по теби писано ово, сваке изборе пливаш у мутном. Дил са Додиком, радим испод "жита" против Сдс-а за парламентарне изборе, а ти Миле немој ме дирати, не запињи у Угљевику за локалне изборе. Годинама сам био члан Сдс-а, огадили су ми. У Угљевику главни баја Вајин "син" Горан Лазић, и са екипицом око себе ведри и облачи у Угљевику. Све живо иде преко њих, нема на какве начине не узимају паре, то угљевичани добро знају. Е такви су отјерали глашаче и праве Сдс-овце из станке..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

18.02.2019 16:20

Потписујем....Угљевик....опста катастрофа...узас...све го лопов до лопова...и у сдс-у и у осталим странкама.

Name

Радован

18.02.2019 16:41

У гроб сто прије и ти и Обрен.Немој се потписивати са Српкиња ти и незнас ста је то.

Name

Блабла

18.02.2019 16:26

Баш тако...само шта то треба јасно и гласно да се каже, цијела екипа са Романије, али цијела, комплетна треба да напусти странку или да их истјера већ неко, све голи мафијаш. Затим овај потрчко(шпијун) Вукановић, то је немогуће да неко трпи онаквог идиота. Губимо упориште по упориште, а мо упорно причамо како су избори нефер, како нас краду итд... Јасно и гласно треба да се каже да је екипа која је била уз Караџића сво вријеме, сада листом за сарадњу са СНСД-ом(а све због бизниса пар њих и њихових мафијаша), без тога неће бити никаквог ефекта. Вукота и памет се и скидај, смјењуј и избацуј, нема више мјеста размишљању ко је чиј син, кћерка, зет, министар итд....само чистка или угасити свјетло, посљедњи је моменат!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за

18.02.2019 18:17

Свака ти је Његосева!

Name

Радојица

18.02.2019 16:27

Ја сам велики противник оваквог СДС-а као што га имамо сад јер то је сушта супротност оној државотворној странци која је створила Републику Српску. Зато бих волио да Говедарица остане на власти барем још неко вријеме док тотално не развали странку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

и ја

18.02.2019 21:25

Сдс је створио народ,а колико су државотворни ови душебрижници вријеме ће показати,и ја се слажем ако је база снсд у нека нестане,нека сви пређу тамо

Name

Брyан

18.02.2019 16:35

Добро јутро

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворничанин

18.02.2019 17:06

Накотило се бре тих ВАСИЋА у странци СДС да их морају "тоталом прскати", дај Боже и после тога да их успију искоренити - коров је то. Пустили овакви корење дубоко и само гледају како личну корист да извуку у току сваких Избора... Ако Вукота и људи око њега, истински патриоти не предузму нешто оде странка СДС у пропаст...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Букачевић

18.02.2019 17:08

Треба смјенити Говедарицу а на цело странке довести Цицка да уведе ред у странку и да странка поцне сарадњу са српским фактором у дрзави. Какви Бореновици и Станивуковици, само гледају свој интерес и са њима не треба сарадјивати. С Романије вила клице - Дје си Цицко предсједнице. С Романије мрки вук завија - Иде Цицко, прати га Србадија. А вецег СДС-овца од Мркаља до Устипраце од мене нема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за букаћевића

18.02.2019 17:46

Ви са такозване Романије сте први издали сдс ати смраду сто србујес са додиком и чичком ви ћете сутра као ти прећи у сда ако затреба кад сте ви са Романије спали да са додиком србујете и масовно га подрзавате сутра да буде рат против вас би ратовао издајници зато ћете нестати за двадесет година нисте се ви показали у овом рату само сте фолирали цаст правим момцима

Name

Ре За Букаћевића

19.02.2019 13:06

Важно је не издати Републику Српску и српске интересе. Ако било која политика иде против интереса државе и народа -српског, треба свако да јој окрене леђа. Није политичка партија важнија од државе. Важнија је Бања Лука од Сарајева.

Name

истина

20.02.2019 06:30

Нама је вазније Са од БЛ. У БЛ морамо преко Са. БЛ осим на папиру,ниста у стварности не представља.

Name

Роки

18.02.2019 17:15

Мектиц,Пандуревицка,и јос пар њих. А проблем није ладар сдс вец то сто је Милокрад у пакту са европском заједницом има подрску Еу и наравно за све те благодати мораце да казе да за Нато.Мубарак,Гадафи и сви који нису пасали Еау и Америци су свргнути док Додик наводно на црној листи опстаје како је то могуце?Сдс у Добоју не постоји све су то љдуи који не могу на славама својим 20 гостију да окупе а не ста друго.Истина је велика крадја је одрадјена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ај здраво журим

18.02.2019 17:24

Ако се ико накрао од рата па на овамо онда су то ови из СДС-а мада и ови остали нису далеко за њима , у суштини све је ово некадашње чланство СДС-а само под другим називима.Извињавам се ако сам кога повриједио част поштеним лоповима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдс

18.02.2019 17:37

Паметни напустили,папци остали..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.02.2019 11:09

Е јест Јеринић паметан у П.М. дупелизац не може већи.....

Name

Професионслац

18.02.2019 17:39

Вријем је да се Цицко и слицни њему посаљу у пензију,и да пусте младе да раде,а не да фосили воде странку !!!! Романија се црвени висе него у Титово доба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрињац

18.02.2019 17:56

Када сте били на власти били сте арогантни као сто је СНСД сада то вас је костало и нецете се лако опоравити.Исто це дозивети и СНСД.Неце моци дуго овако .Зиви се на лазној основици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА НАУК

18.02.2019 17:56

СДС кога год новог изабере за предсједника,или остави Говедарицу, не смије ни у сну пристати на колаборацију са Додиком у Сарајеву. Пола Српске је трајно против Додика, то је јасно, а биће их све више. Морају издржати, морају у СДС са образом сачувати оних садашњих 20% у народу. Морају паметном причом ојачати на 30% до локалних избора. Све остало је дефинитиван крај СДС и догодине сигуран прелазак једног дијела бирачког тијела у популистички ПДП. Већином у ДНС који ће почетком идуће године сигурно прећи у опозицију на републичком нивоу. Тим потезом са Радовићем као перјаницом и одмјереним Павићем иза леђа, ДНС ће покупити пола СДС бирачког тијела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Сдс

18.02.2019 18:17

пдп нас је костао разних подрски, умјесто да смо сами замијенили неспособне и повукли одговорно, ето нам сада...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈКО ЈОВИЋ

18.02.2019 19:05

И раније сам упозоравао да је највећи удар на почтене а поготово једину државотворну странку у Српској починио НЕМАТНУТИ ИЗБОРНИ ЗАКОН БиХ од стране мисије ОЕБС-а којим су наметнути такозване ОТВОРЕНЕ ЛИСТЕ умјесто затворених које су биле у примени две до избора 2004 године. Отворене листе су постале највећи извор корупције о чему свједочи отворене куповина не само ПОСЛАНИКА већ и ОДБОРНИКА у многим општинама гдје је СДС на власти. Такав један нови кримнинал нашао је на плодно тло ЈЕДИНО У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ. Наиме, на гласачком листићу поред имена странке гласач гласа и за одређеног или све појединце на листи једне странке па тако имамо велике листа попут чаршафа на којима се тешко могу снаћи и врсни војни картографи. У свим претхгодним процесима биле су ЗАТВОРЕНЕ ЛИСТЕ које се овјере у ЦИК-у. Разлика је у томе што је на отвореним листама кандидат власних мандата, а у затвореним листама власних свих мандата је странка. Е, сад ако неко сматра да ИМА ПОВЈЕРЕЊЕ ГРАЂАНА ЗАШТО СЕ НЕ ЈАВИ КАО НЕЗАВИСНИ КАНДИДАТ, А НЕ ДА УЗ ПОМОЋ СТРАНКЕ ДОБИЈЕ МАНДАТ И ДА СА ЊИМ РАСПОЛАЖЕ, ОДНОСНО ДА ОСТВАРУЈЕ ДУПЛУ КОРИСТ И ДА УНОВЧИ ТАЈ МАНДАТ КОД НЕКЕ ДРУГЕ СТРАНКЕ КОЈА РАСПОЛАЖЕ СА ОГРОМНИМ НОВЧАНИМ РЕСУРСИМА. Тако су настали ПАПЦИ било посланици било одбоирцини. И да све буде чудније посланици и одборници СДС су на мети моћних трговаца који не желе паре само да о+слава државотворну странку СДС. Морам подсјетити и на поражавајући податак да је од 1990 године па све до ових избора БИО БАСТИОН СДС и СРПСТВА. Када смо сви стално били излоижену погрешном поруком Мујо од Добоја, СДС је на првим вишестраначким изборима извојевао сигурну побједу и тако редом све док се није ПРОШЛЕ И ОВЕ ГОДИНЕ ПОЈАВИО ЈУДА из Добоја који је издао СДС за шаку сребрењака. Нема потреба да именујем тог новог ЈУДУ пошто се он сам открио у јавности. нАЖАЛОСТ ТАКВИХ ЈУДА - издајника има и у општинским руководствима СДС-а, Шта ради Момчило Крајишник није никакво чудо јер је то исто на нешто мудрији начин радио и у вријеме док је био предсједник НСРС, али ваљда је свима јасно какви су мотиви и колико је разочарење нанио један високи интелектуалац др Радомир Лукић, писац првог УСТАВА РС зајкедно са пок. Гајом Мишановићем, који је био жртва Ешдауна не политичка већ и радна каријере му је била угрошена, а да на прочлим изборима поведе неку групу истомишљеника само да би ослабио позиције СДС- То је нечувена издаја, односно поткупљива идеологија. Таква су и двојица садашњих и један бивши начелник чија имена зна сваки истински патриота и присталица СДС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Софија

18.02.2019 19:07

Ја мислим да стари кадрови настоје да сачувају странку а млади кадрови чим не добију какву позицију одмах напуштају странку. Стари су остали у странци и кад су били смјењивани и кад су због тога имали личну и породичну пропаст, а то је ипак оданост то не можете порећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

19.02.2019 01:28

СДС Сам себе побеђује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дане

19.02.2019 04:36

Ко год је изгубио у свом селу или граду,одмах оставка а ако нема образа,онда смјена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БобанР

19.02.2019 08:04

Хоце ли Вукота прихватити и једну критику ? Сто није допустио гласање о повјерењу ЊЕМУ на скупстини па ако има вецину остаје предсједник ? Побједнике избора у Добоју најури из странке због приблизавања СНСД а он изгуби изборе у својој Херцеговини ,па ко је луд овде ? Везати се са Цавицем који је пренио све надлезности на БиХ у свом мандату није било нормално,Цавиц је водио политику СДС-а и онда отисао код Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@БобанР

19.02.2019 09:05

Па те из Добоја које је најурио су му и радили о глави! А шта су чланови СДС-а урадили на изборима за градоначелника??? НИША! Пустили Обрена, Јеринића и Додика да опет покраду изборе! Продане ситне душе а и ти са њима!

Name

СМИЈЕШНО БАЊА ЛУКА

19.02.2019 08:26

ТРУЛИ СУ ОВИ СТАРИ ТЈ. ОВЕ ПРОДАНЕ ДУШЕ. ЖИВИО ГОВЕДАРИЦА. СВЕ НАПОЉЕ ИЗ СТРАНКЕ ПА НЕК ОСТАНЕ КОЛИКО ТОЛИКО ПОШТЕНИХ ЉУДИ. ОВЕ ПОЈЕДИНЕ ДАВНО ЈЕ ТРЕБАЛО НАФУИРИТИ ИЗ СТРАНКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре смијешно Бања Луко

19.02.2019 13:16

Шта ћеш кад нафуриш? Није ово НР Кина да имаш становника и гласача колико ти воља? Друго, зашто се ви Сдс-овци ударате у прса као неки поштени, кад је сви исти. Сви краду и отимају, и лијеви и десни, зависно кад су на власти. Народу се све огадило, мањи је проблем што имаш мало, него је проблем неправедна расподјела. Оног момента када право и праведна расподјела буде по закону, доћи ће и до благог задовољства. Предуго смо у дубиози, ратној, поратној, поплављеној и политичкој-унутрашњој и вањској. Уморни смо од чекања.

Name

Оса

19.02.2019 12:09

У политици једино мјерило је резултат, или јеси или ниси. Папци, покрадени, стари кадрови итд.. шупља прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС заувијек

19.02.2019 13:17

Није ни у изборном закону толики проблем већ је проблем што нико не реагује на његово кршење. Јавно се пријети уцјењује купује и ником ништа. СДС је по први пут послије смјене Калинића на правом путу. Вукота је шанса. Колика, још је тешко рећи. Они који хоће коалицију са СНСД уствари форсирају двије ствари. Амнестију СНСД и сигуран пут у нестанак странке тј. Резултат испод цензуса. Тужно је да и поред ових папак што су отишли једини прави посланик који говори оно што искрени СДСовци мисле је Небојша Вукановић. Дакле без Цицка Мицка Обре ући у следећу утакмицу је непроцјењиво вриједно за СДСу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У памет се људи

19.02.2019 22:32

Уз Говедарицу ја одох у апстиненте. Да бирам између великог кркана Додика и млађаног кркана који не може ни од фотеље предсједника странке да се одвоји као да се у њој родио??? Не пада ми напамет. С Говедарицом излазност ће бити још мања. Зар вас људи није срамота да на Радованово мјесто доводите људе Говедарициног калибра? Некад су СДС водили академици и универзитетски професори.

Name

ПОСМАТРАЧ

19.02.2019 16:06

Проблем је у грађанима који не жела да користе право да гласају па умјесто њих ти чине чланови бирачких одбора као што се десило у Добоју.Преко 15 000 гласачких листића је убачено не у кутију него на сто за бројање.У селу Сјенина,насељено претежно бошњачким становништвом за јеринића је гласало 90%

ОДГОВОРИТЕ
Name

КСС

20.02.2019 05:03

Мој покојни отац,велики љекар,часни СДС овац је говорио,сине важно се повући на вријеме,напревити младима простор за живот,а не чекати да те са столицом дементног и себичног морају износити из кабинета.Тако ћеш остати запамћен као частан. Допринос демографском напретку је и прављење простора младима.

Name

Пишите ћирилицом

19.02.2019 18:34

Није овдје проблем у СДС-у, проблем је у нама самима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рацио

19.02.2019 21:48

Милу за предсједника СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РВИ

20.02.2019 04:49

Милана Комљеновица за предсједника СДС-а.

Name

Прије свега

20.02.2019 06:21

Поздрав за аутора овог теxта и све цитаоце.Писао бих насироко и надалеко али сустина је следеца: Српска је подијељена на два дијела У рату је пало пола Крајине да би Херцеговина остала цитава а то је масло радована Карадзица и то народ зап.дијела РС памти Док год СДС ом управљају људи са истока РС и док је не преузме неко са запада гдје и највисе људи зиви нема напретка Ослободити се људи попут мектица ,Обрена а за водју довести Мицу Мицица Направити базу са младим људима којима дрз посао није приоритет Дрзавне послове плацати минималцем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

20.02.2019 07:28

Може ли ми неко рећи да ли постоји СДС у Бања Луци и који су то људи који воде СДС у БЛ? Фб страница је "мртва" од избора прошле године...Који су то људи од личног ауторитета који би нас привукли у СДС у највећем граду РС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

20.02.2019 11:07

Док „ још није касно“....Одговорном активношћу ,стручних научних и признатих ауторитета,потребно је извршити потпуну и свеобухватну анализу ; кадрова странке-свих, политике странке , циљева странке,улоге странке у друштвеним збивањима, ....јер је без икакве посебне памети могуће уочити које „претешко бреме прошлости „ носи странка у свом раду...заборавили сте 1997 годину када је Рудоња и како дошао на власт; хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=т3ФкxцдГ9е8 / неда се отворити без регистрације/,али и ово, хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=вазлyВ-Ц6мУ&феатуре=yоуту.бе Појединци у вашим редовима “узели су себи за право” да под формом “СТВАРАОЦИ” одлучују и утичу на свеколики креативни проток мисли, идеја , размишљања, разумних и демократских закључивања, прогресивних и друштвено корисних предлога и промишљања…они желе да заштите себе свој его,себичност и “српску сујету” у којој неможе нико , а најмање неко млађи, бит паметнији од , камионџија и разних протува који су странку дожовљавали као начин рјешавања својих болесних и пустоловних намјера, част патриотској и поштеној жељи за одбрану свог народа, али….код многих ове часне намјере су нестале,избрисале се или остале у траговима…те су тако настали разни папци од Шпирића,Стевандића и ко зна каквих протува којима из части и достојанства српског имена није лијепо ни помињат…одбога им просто и далеко им кућа… Ви морате имати на уму да Рудоња није губио вријеме чекајући да ви сватите он је подузео кораке,; стварајући папке, прозивајући како неке ни на слици , попут Шаровића неможе ни да види,и стварајући атмосферу у својим редовима; хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=Р-xоив8qДБк....., као и радећи са “ствараоцима “ да могу своје бандере продавати ЕлектроКраини….прича из ратних времена кад се шверцовало, он Рудоња цигаре, а неки бандераши гориво…..Размислите и мјењајте технику и начин борбе, јер потенцијалних папака је још у колони жеља да су у власти, на телевизији и државним јаслама …има их много у самом врху , гледајући са стране…..за зрно власти, трун медијске присутности , попут Јеринића, ког сте предложили за замјеника Министра …..а не знају ни гдје су шупљи ….Ово је вријеме за светрану ,општу и садржајну анализу у којој свако мора преузети дио одговорности и знати гдје му је мјесто…

ОДГОВОРИТЕ