''Жути прслуци'' су изгубили подршку

Французи више не подржавају протесте покрета "Жутих прслука" и желе да они престану, показује истраживање, које је објавио дневник "Журнал ди диманш".

Свијет 18.02.2019 | 11:47
''Жути прслуци'' су изгубили подршку
Од почетка протеста, "Жути прслуци" све више губе подршку у становништву, и сада чак 52 одсто сматра да протести треба да престану. У јануару је, на пример, "свега" 37 одсто Француза било за окончање протеста.

Тренутно протесте "Жутих прслука" подржава свега 24 одсто Француза, показује ново истраживање. 

Грађани се, како показује истраживање, све више дистанцирају од протеста због понашања, насиља и направљених трошкова по државу. Лист наводи да је све мање људи који излазе на протесте, што јасно и показује све мању подршку грађана. 

У прошлу суботу, трећи месец од почетка протеста "Жутих прслука", на улице је изашло 41.500 људи, а још претходне суботе било их је 51.400, указује "Журнал ди диманш". 

Протести "Жутих прслука" покренути су пре три месеца због незадовољства грађана политиком председника Емануела Макрона, и настављени су и поред уступака које је француска власт учинила прихвативши бројне захтеве демонстраната.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Аа

18.02.2019 11:10

Подрску губи правда јер свијетом управљају моцници, тј. новац, како код нас тако и у свијету. Ево примера, Амазон, платформа за трговину, друга компанија ција је трзисна вриједност пресла билион долара, вјеровали или не ове године це платити 0 ( нула ) долара пореза. И све у складу са законима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре аа

18.02.2019 11:41

Вјеовао или не у Рафинерји Брод нико неплаца порезе вец годинама и кога то брине никог тако и за тај Амазон ....

Name

Марко

18.02.2019 12:06

Типичан примјер лажне вијести коју пласирју богати да би сиротињи замазали очи. Револуција им пред вратима , упрпали се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заи Јиан

18.02.2019 12:43

То што си ти сиротиња, не значи да су и сви остали сиротиња.

Name

Исток

18.02.2019 12:19

Ја са власти због моралног става не могу. Са овом опозицијом због кукавичлука и неспособности нећу. Зато ради сам за себе и не пада ми на памет да се удружујем ни са једном ни са другом страном. Подузимам све да се заштитим са свих страна и не пада ми на памет да плаћам порез никоме. А посао иде добро , фала богу.

ОДГОВОРИТЕ