Пјанић: Неправедна поређења с Пирлом!

Везиста Јувентуса и репрезентације Босне и Херцеговине у интервјуу за "Ил Ђорнале" говорио о Кристијану Роналду, мадридском Атлетику, слободним ударцима, Андреи Пирлу. . .

Фудбал 20.02.2019 | 20:00
Пјанић: Неправедна поређења с Пирлом!
С обзиром да је практично ријешено питање освајања новог "скудета", Јуве се у миру може посветити сусрету осмине финала Лиге шампиона против Атлетико Мадрида, који је по мишљењу Миралема Пјанића, изузетно опасна екипа.

"Њихова филозофија уопште није једноставна. На нама је да покушамо да им се супротставимо на обје утакмице и покушамо да остваримо циљ у Мадриду", рекао је Пјанић у интервјуу италијанском дневнику "Ил Ђорнале".

Према његовим ријечима, "јорганџије" имају сличан стил игре као и Јувентус.

"Компактан тим, који противника оставља мало простора, не дају много голова. Врло су агресивни, али ми индивидуално имамо боље фудбалере. Ту морамо направити разлику. Атлетико ће бити мотивисан тиме што се финале игра на њиховом новом стадиону, након што је одиграо два у посљедњих пет година".

Пјанић је одбацио тврдње да је притисак на Јувентус превелик...

"Нема притиска, осјећамо се снажно чак и након испадања из Копа Италије. Имамо одличне резултате, иако у посљедње вријеме имамо компликоване утакмице. Морамо побољшати двије или три ствари како бисмо се суочили с тим изазовима. Поставили смо превише циљева, то није од нас. Заједно напредујемо, ово је важна година".

Дао је коментар и на прву звијезду бјанконера Кристијана Роналда, као и на свој "заштитни знак - извођење слободних удараца.

"Мој посао је да разигравам саиграче, не једног фудбалера. Имам одговорност да знам кад треба да станем на лопту, а када да додам гас. Роналдо је без сумње одлучујући играч у важним утакмицама, рођен да постиже важне голове и дио је наше екипе. Често причамо, каже да му је добро и да је сигуран у снагу Јувентуса. Што се тиче слободњака, нисмо имали добре ситуације испред противничког гола. Ривали ријетко праве прекршаје близу шеснаестерца".

Скромно је одбацио поређење са Андреом Пирлом, једним од најбољих извођача "слободњака" у историји италијанског фудбала.

"Апсолутна класа, неправедно је да ме поредите с њим, иако је и он играо на сличном мјесту као и ја. Почели смо као офанзивни везисти, а завршили као плејмејкери", закључио је између осталог, Миралем Пјанић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар