Реал као Звезда: Псује и пријети иступањем!

Рејес псовао судије, Реал прети: Иступићемо из лиге! "Ово је је**на крађа", урлао је капитен Реала након одлуке арбитара да признају поене Томићу, након што га је изблокирао Рендолф. Ипак, и Барса је била оштећена. . .  Куп дигао прашину и у Шпанији: Реал иступа из лиге?! Суђење у првом плану. . .

Кошарка 18.02.2019 | 12:45
Реал као Звезда: Псује и пријети иступањем!
Није било сумње да ће бизарна завршница утакмица финала Купа Краља имати и своје "треће полувреме" због судијских превида који су покварили фантастичан меч!

Фелипе Рејес је бесно јуришао у свлачионицу и урлао "ово је је**на крађа", тренер Пабло Ласо "хладио главу" како на конференцији за медије био умеренији од онога што иначе мисли, док се и даље чека званична реакција клуба, али већ се нагађа шта ће то бити.

Добро обавештена шпанска радио станица "Цопе" преноси да ће Реал разматрати напуштање АЦБ лиге уколико не буде призната грешка судија, после које је Барса победила.

У питању је ситуација када је Анте Томић кренуо на полагање у последњим тренуцима сусрета, изблокирао га је Ентони Рендолф, да би арбитри потом досудили "гоалтендинг", односно некако нису видели да је лопта пре тога ударила у обруч, чак иако су гледали снимак...

Многи мисле и да је то компензовање за спорну ситуацију само напад раније када је Синглтон у контри добио "руком преко главе" од Рендолфа, али ни то судије нису виделе.

Тренер Барсе Светислав Пешић је на конференцији за медије желео да говори о кошарци, а мање о судијским превидим, док је спортски директор Реал Мадрида Хуан Карлос Санчез био и те како љут у обраћању медијима.

"Ово је другу додину заредом да 'нисмо имали среће' са судијама. Ако тројица судија нису видела да је то била дозвољена блокада, нешто није у реду...", рекао је Санчез.

Колико је Реал Мадрид озбиљан у намери да ову судијску грешку "истера на чистац" видећемо у наредним данима, а обично је "излазак из такмичења" један од чешћих видова притисака на националне савезе којима свакако није у интересу да остају без најбољих.

Ипак, очекивати да бисмо могли да видимо понављање утакмице је готово немогуће...



Прво Грчка, па Србија, а сада и Шпанија. Национални купови у кошарци су подигли много прашине претходног викенда, а суђење је, нажалост, у првом плану.

Последњи пример незадовољства је код мадридског Реал Мадрида који је у финалу Купа Краља поражен од Барселоне с 94:93.

Еврологашке судије Гарсија Гонзалес, Перез Перез и Хименез Трухиљо су у последњим тренуцима продужетка прво пропустиле да досуде фаул над Крисом Синглотоном, а онда су своју грешку компензовале у последњем нападу, када су признале крајње дискутабилне поене Анта Томића.

"Каква крађа. Две године заредом. Ово је крађа", рекао је капитен Реала Фелипе Рејес после утакмице.

Како преноси радио Цопе, руководство Реала захтева да лига званично призна да су их арбитри оштетили у дуелу за трофеј и уколико се то не догоди размотриће могућност напуштања АЦБ лиге. Мадридска Марка данас је осванула са насловима попут "Хаос у Финалу" и "Највећи судијски скандал у историји шпанске кошарке". Каталонске колеге са друге стране подсећају да Реал не би ни имао због чега да се буни да је судијска тројка пре тога сврала прекршај Ентонија Рендолфа над Синглтоном. Спорт чак пише да би победа Реала после таквог превида судија представљало кошаркашку "пљачку века".

"Има Бога", рекао је МВП финала Тома Ертел коментаришући судијсу "компензацију", која иначе важи за нешто најгоре што судије могу да ураде.

Јер тиме се не исправља неправда, већ се само чини нова. Реалов тренер Пабло Ласо је бесан.

"Прво, ово није блокада па да расправљамо да ли је регуларан или не. Ово је скок. Двојица наших играча су иза судије гледале снимак и славили су јер су видели шта се десило. А судије су ми онда рекле да кош важи, без било каквог објашњења".

Хуан Карлос Санчез, директор Реалове кошаркашке секције, и даље не верује шта се десило.

“Прихватили смо видео технологију баш како се овакве ствари не би дешавале и сад ово.  Већ другу годину узастопце нам се дешава овако нешто и не можемо да ћутимо... Тражио сам од АЦБ лиге да призна грешку. Не желимо да нам се овакве ствари понављају“.

Подсетимо, у Грчкој је Олимпијакос одбио да игра друго полувреме против Панатинаикоса па је кажњен одузимањем шест бодова, а и Црвена звезда је јавно изразила незадовољство суђењем после финала Купа Радивоја Кораћа.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар