Лендејл грми: Наравно да је био фаул, човјече!

Херој Лендејл: Случајно сам дао оба слободна бацања! Кошаркаши Партизана, Џок Лендејл, Огњен Јарамаз и Вања Маринковић, сумирали су утиске након освојеног трофеја у Купу Радивоја Кораћа.  Аустралијски кошаркаш тврди да нико не може да каже да није било прекршаја за победу Партизана.

Кошарка 18.02.2019 | 11:00
Лендејл грми: Наравно да је био фаул, човјече!
"Сећан сам што сам добио добар пас, уопште не сматрам себе херојем, ово је успех читавог тима" рекао је Лендејл када је сумирао последњи напад. 

На питање о чему је разговарао са кошаркашим Звезде пред извођење бацања, Џок је рекао: "Нисам рекао ништа, само сам отишао тамо фокусиран да убацим слободно бацање и случајно сам дао оба. Све сам ово радио за наше навијаче, за моју породицу, за саиграче, само сам желео да дођемо до победе. Осећај освајања титуле је сјајан, ови момци то заслужују, долазе на сваку утакмицу, бодре нас, ово је невероватно, ово је лудница. Све то дугујемо њима и ово је све што могу да кажем"

Јунак победе Партизана у финалу Купа Радивоја Кораћа, Џок Лендејл, нема ни трунку дилеме да је био фаул над њим у последњој секунди утакмице. Аустралијанац је убацио оба пенала и донео црно-белима победу 76:74 и нови трофеј у клупску ризницу.

На питање после меча да ли је био фаул, пошто су се бунили стручни штаб и играчи Црвене звезде, Лендејл је оштро одговорио:

„Наравно да је био фаул, човече! Не дозвољам ником да каже да није био!"

Аустралијанац је однео признање и за најбољег стрелца турнира.

„Саиграчи су чинили праве ствари да бих могао да поентирам. Ренфро ме је сјајно проналазио. Обожавам нашу тимску игру“, истакао је Лендејл.

Млади центар Партизана није могао а да не помене атмосферу на финалу.

„Каква атмосфера! Ово су најбољи навијачи на свету. Не занима ме шта ко прича, они су уз нас од првог дана. Најбољи су“, грми Лендејл.

А, нови окршај Партизана и Звезде је пред вратима. Овог пута у АБА лиги. Биће то меч који ће црно-белима значити много више, јер може да им донесе треће место на крају регуларног дела.

„Бићемо спремни за њих“, поручио је Џок Лендејл.

Вања Маринковић је такође упитан да прокоментарише последњи напад. 

"У глави ми је било свашта. То је дерби, то је неизвесност, када играш па се враћаш, преузимаш, нама је најгоре, верујте ми, није вама најгоре", рекао је Вања Маринковић.

Последње појачање београдског тима Јарамаз каже да је било фантастично играти у оваквом амбијенту какав је приказан у финалу Купа Радивоја Кораћа. 

"Феноменалан осећај. Надао сам се томе када сам долазио и надања су се остварила. Тешко је увек играти против Звезде, али је фантастично играти у оваквом амбијенту, све то помешано заједно ствара један фантастичан утисак" , рекао је Јарамаз.

Извор: Б92/моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар